Forumul Seopedia - incotro?
Dupa cativa ani de activitate pe acest forum imi permit sa am o opinie vis-a-vis de evolutia acestui forum. Chiar daca am contribuit mult prea putin in sens pozitiv aici, nu pot fi acuzat ca am avut un comportament inadecvat.
Revenind la subiect, am o puternica senzatie de transformare a seopedia dintr-un forum menit sa aiba o anumita conduita si, mai mult, de a servi unei comunitati cu interese comune intr-un forum bazat pe “bascalie generalizata”. Cine a condus la aceasta directie? “Vinovatii” sunt mai multi si voi incerca un mic clasament al lor:
1. In primul rand ii acuz pe membrii vechi, experimentati, cu “greutate” pe acest forum. Fie ca vorbim de Dan, Robert, Tom, sau Catalin Cerga (lista este mai ampla, nu enumerarea tuturor este ideea) ati transformat multe posturi in ceea ce se regaseste in “al 257-lea topic…”. Ok, aveti experienta, aveti business-uri in domeniu, cunoasteti seo cu mult peste medie. Insa care este esenta acestui forum? De a transforma in “caterinca” din ce in ce mai multe posturi? Partial va inteleg reactia, se regaseste la punctul 2, dar ..
2. Multi membri noi care confunda seopedia cu olx, piata Obor si ce mai vreti voi. Este inevitabil, din experienta va spun ca si eu am crezut ca sunt buricul pamantului pana am observat care este “atmosfera” aici si m-am calmat. Unii revin la sentimente mai bune, altii nu. Insa nu pot sa nu observ ca lipsa de experienta (nu neaparat seo) este taxata din ce in ce mai mult, scurt si drastic.
3. Nu toti facem din seo un business. Unii sunt aici sa invete, sa dezbata, sa faca schimb de informatii. Ok, nu ma astept sa-mi puna nimeni pe tapet (gratis) secretele in materie de seo, dar forumul produce din ce in ce mai putina informatie utila (motivele sunt multe si le putem discuta separat) in detrimentul unei avalanse de glume si ironii. Si aici revin iar la membrii vechi. Pe de o parte pretindeti ca este un forum serios, cu anumite standarde si principii, dar tot voi le duceti in derizoriu prin atitudinea voastra. Strict din punctul meu de vedere, inainte intram sa vad ce subiecte se mai dezbat in materie de seo, acum intru sa vad ce glume se mai fac (cu un plus pentru Puthre, care are o ironie fina in multe dintre posturile sale. Doar ca asta se doreste un forum seo…).
In concluzie, parerea mea este ca forumul pierde din calitate pe zi ce trece. Aratati-mi 10 posturi cu adevarat utile din ultima saptamana si va promit ca ma recompensez aratandu-va 20 de posturi care s-au transformat in subiect de glume.
Am vazut numeroase cazuri in care cei nou-intrati erau taxati ca nu s-au prezentat (ok, nu au citit regulamentul). Dupa ce au facut-o, au fost acuzati ca vor sa ajunga in marketplace. Sub pretextul ca se doreste o anumita calitate s-a pierdut esenta de baza. Si asa a aparut o pseudo-dictatura.
PS. Nu ma intereseaza cate minusuri imi voi lua pentru acest post. Cei care nu pot accepta un punct de vedere pot sa se razbune linistiti. Insa, daca macar 2-3 persoane vor medita la ce am scris mai sus, inseamna ca acele minusuri sunt un adevarat castig pentru aceasta comunitate.