Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Nu e problema ca am ce deduce, cheltuieli mai mari deductibile din alte activitati (mai ales in 2017). Pana acum nu ma interesa sa le deduc nicaieri pt ca .... nu ma intreba nimeni de sanatate.
Practic pe mine nu ma deranjeaza sa cumpar reclama cu TVA, eram deranjat de faptul ca pt a cumpara orice fel reclama e nevoie de atatea declaratii. (Decl 091 si 095)
Nu am ceva ocult de ascuns doar ca mie teama ca, cu cat depun mai multe declaratii si tin mai multe registre, formulare etc cu atat creste riscul de a gresi si de a fi amendat.
Pentru a cumpara gazduire de afara la fel trebuie sa te inscrii in registrul operatorilor intracomunitari ?
De ce ne mai miram ca facebook, amazon si alti se feresc sa aiba treaba pe aici prin Romania?
Absolut tot ce inseamna servicii din afara facturate pe PJ presupune obligativitatea inscrierii in ROI (din spatiul comunitar ma refer). Nu stiu cum se procedeaza daca cumperi servicii din afara spatiului comunitar.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Si contabili sunt oameni, unii sunt mai buni alti nu prea.
Unii sunt specializati mai mult pe SRL-uri si cand ii intrebi o chestie fiind PFA te pun sa faci nu stiu ce documente care nu isi au rostul.
Iar despre cei de la fisc ce sa spun decat ca sunt praf, nu stiu prea multe si nici nu au hartii sa contina mai multe informatii ca cele de pe net scrise de unu si altu.
Ii cer unuia de la fisc mai multe informatii despre un COD CAEN pt ca in nomenclator nu se spunea prea clar ce poti face prin acel cod pt ca ei ar trebui sa stie din moment ce ei fac regulile si ei vin sa te amendeze daca ai facut o activitate in afara codurilor detinute.
Ma indruma sa citesc dintr-un dosar atarnat de un cui in perete.
Citesc dar acolo nu era vorba deloc despre detalii suplimentare coduri caen ci despre normele de venit pe fiecare activitate.
Am mai intrebat si despre modul de facturare alternativ/simultan prin program facturare/facturier/ si pe mai multe activitati dar nici aici nu a stiu sa imi raspunda, ma indrumat spre un contabil dar nici acesta nu a stiut sa ma lamureasca ce am de facut.
Am aflat de pe net ca trebuie emisa o decizie interna ca cea de jos
........................................ PFA
Nr Registrul Comertului*: ...........................
CUI: ............................
DECIZIE
Nr. 1 din data de _________________
Subsemnatul ........................................ in calitate de persoana responsabila cu gestionarea patrimoniului al .................................................. ... cu sediul in ...................., Judet ..............., Str ..................., Nr ............, avand cod de inregistrare fiscala ......................., in vederea stabilirii numerotarii documentelor financiar contabile pentru exercitiul financiar 2016, precum si a persoanelor care vor avea responsabilitatea de a gestiona aceste documente, conform dispozitiilor Ordinului nr. 2634/2015,
*
DECIDE:
Art.1. Se stabileste plaja de numerotare pentru urmatoarele documente utilizate*:
2.1. Pentru Cresterea altor animale (Apicultura):
a. facturi emise*:
seria ........... de la nr. 001 la nr. 0100 , incepand cu data de: 01.09.2016.
b. chitante*:
seria ........... de la nr. 001 la nr. 100 , incepand cu data de: 01.09.2016.
2.2. Pentru activitatea de fotocopiere, pregatire a documentelor*:
a. facturi emise*:
seria ........ de la nr. 001 la nr. 100, incepand cu data de 01.09.2016
b. chitante*:
seria .......... de la nr. 001 la nr. 100, incepand cu data de 01.09.2016
2.3. De la nr. 1 la nr. 100 pentru fiecare din urmatoarele tipuri de documente utilizate, indiferent de codul CAEN de activitate*:
- dispozitie de plata/incasare*;
- bon de consum*;
- proces verbal de punere in functiune a mijloacelor fixe*;
- proces verbal de dare in folosinta obiecte de inventar*;
- decont de cheltuieli*;
- ordin de deplasare.
Art. 2. In cazul in care , in activitatea desfasurata, se va impune utilizarea si altor documente financiar contabile, se va emite o noua Decizie, in completarea celei prezente.
Art. 3. Persoana responsabila pentru gestionarea documentelor este ................ identificat cu CI seria SZ nr. ............ avand CNP ........................
Nume Prenume
Ultima modificare făcută de IulianC; 10th October 2016 la 00:44.
Vand pachet de advertoriale pe site-uri autoritare -> vezi oferta
Ai nevoie de un site profi pentru afacerea ta? Contacteaza-ma!
Multe probleme în relația cu Fiscul și o... | PROFIT.ro„Am propus un lucru, care se întâmplă în Germania de exemplu, un prim control care să fie doar cu scop de îndrumare și nu pentru a vâna greșeli. Aplică sancțiuni doar de la a doua verificare în cazul în care constată că nu a fost respectată legislația, deși s-au oferit toate informațiile necesare. Se pare că, în România, cadrul legislativ actual nu permite o astfel de practică. Dacă vine controlul, există nereguli și nu sunt penalizate, ar însemna că inspectorii nu au respectat legea, de aceea ar fi nevoie de un proces mai amplu de modificare a legislației conexe pentru a permite o astfel de abordare”, explică Dan Bădin.
În același timp, interacțiunea cu ANAF de zi cu zi, însemnând declarații, fișe fiscale, plăți etc generează, încă, destulă frustrare pentru contribuabili.
Haosul din fișele fiscale se va rezolva când contribuabilii vor avea acces la ele în timp real
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)