Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: 5,5% sau 460 de lei la CAS

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Angry 5,5% sau 460 de lei la CAS

S-a discutat de multe ori pe forum despre veniturile din afiliere, iata ca a venit momentul adevarului, ANAF ececuta deja si copii minori pentru ca au cont la banca si au "venituri" din dobanzi. Trecand peste aberatia asta care probabil se va rezolva, cei cu venituri din afiliere, care au incasat minimul de la Piata Digitala, 50 de euro sau 2Parale 100 de roni si au cont la banca s-ar putea trezi ca au de dat 460 de lei pentru CAS. Mai rau este insa de cei care nu au venituri in tara, dar au conturi la banca, unde de obicei primesc dobanda la vedere de 1 sau 2 bani lunar. A primit cineva somatie d eplata pe 2012? Daca DA, ce face?

buzucan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    27th September 2010
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    94
    Putere Rep
    29

Implicit

Pai nu platesc pf si 2parale taxele catre stat?!
    scriu pe blog cand n-am ce face ..

Avatarul lui Valentin Drăgănescu
    Valentin Drăgănescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    3rd April 2011
    Posturi
    152
    Putere Rep
    30

Implicit

Eu am inceput sa nu mai scot sub 1200 de lei ca sa evit bataile de cap.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de buzucan Vezi Post
    Pai nu platesc pf si 2parale taxele catre stat?!
    Nu conteaza, ideea guvernului e ca daca nu platesti pe an 460 lei [ pentru 2012] esti dator la bugetul CAS, asta este si problema!

alarma este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th August 2011
    Locaţie
    Tg Mures
    Posturi
    180
    Putere Rep
    29

Implicit

Stai unpic, ca si cei care au scris articolele in legatura ca acest "eveniment", vroiau doar "STIRE SOC" .
    Asta e ce am inteles eu :
    Alocatia de copii e ajutor de stat, cum e si depilda indemnizatia de somaj. Ambele presupun ca beneficiarul nu are venituri, loc de munca. Si daca au fost deschise depozite pe numele copiilor, acestia au realizat deja venituri, nu ? Ceea ce vor ei acum e aberatie, mai ales daca luam toata coruptia din tara...... dar deja problema e rezolvata.
    Tu daca faci venituri lunare din afiliere, si te duci sa ceri indemnizatia de somaj, probabil il primesti, dar dupa un timp te vor gasi cei de la ANAF.

Nu te trezesti ca tre sa platesti 460 de lei la CAS, pentru ca tu deja platesti tot, cu retinere la sursa. Daca sa zicem vrei sa-i fentezi si zici ca ai deja un loc de munca (si nu ai)ca sa nu platesti cass sau ce naiba e , e problema ta, riscul tau.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de alarma Vezi Post

Nu te trezesti ca tre sa platesti 460 de lei la CAS, pentru ca tu deja platesti tot, cu retinere la sursa. Daca sa zicem vrei sa-i fentezi si zici ca ai deja un loc de munca (si nu ai)ca sa nu platesti cass sau ce naiba e , e problema ta, riscul tau.
    Alarma, in lege scrie cat e minimul de plata, deci daca nu ai platit in anul financiar suma minima, trebuie sa regularizezi si sa platesti diferenta. Uite aici cateva date. Nu e vorba sa fentezi pe nimeni, dar sunt sigur ca multi dintre cei ce au primit sume de la afiliera, google o sa aiba belele. ANAF s-a pus pe treaba si daca nu se va schimba legea, o sa vedem multi romani pusi la zid. Parerea mea, dar ca sa fie ok, o sa caut in lege si o sa postez exact ce spune in legatura cu cei ce nu realizeaza venitul minim pe an.

Uite ce zicea mediafax in 2011 cand s-a inceput treaba asta. Persoanele fără venit plătesc lunar contribuţia la sănătate de 5,5% din salariul minim

Persoanele nu au avut niciun venit în ultimii cinci ani şi nici nu au beneficiat de ajutor social vor plăti contribuţia la sănătate pe ultimele şase luni, dacă pot face dovada statutului lor. Legea nu zice nimic de cei cu 2 lei pe an vebituri!
    Ultima modificare făcută de Rapsodia; 8th January 2015 la 11:04.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

bampiru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th April 2011
    Posturi
    95
    Putere Rep
    28

Implicit

E ca la Monopoly... Income Tax pay 10% / 200$

alarma este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th August 2011
    Locaţie
    Tg Mures
    Posturi
    180
    Putere Rep
    29

Implicit

Probleme pot aparea din adsense, ala e sigur, caci e venit si nu platesti dupa el, numai daca te duci personal la ANAF si declari "de buna voie si nesilit de nimeni".

Putin off: am avut drumuri nenumarate la ANAF cu alte probleme, si in 80% din cazuri habar nu aveau ce trebuie eu sa declar, ce tre sa fac, ca sa fie totul in ordine. Si cand paera ca totul e ok, tot primeam scrisori de la ei ca mai sunt dator la ei, bla bla.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Asta e si problema la ANAF, fac dupa cum li se pare lor ca e ok. O sa vedem ce va iesi, poate facem fum fara sa fie foc, desi la foamea dupa bani d ela buget, am mari dubii ca se va renunta la ideea de a gasi "datornici" cu orice pret!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Avatarul lui Valentin Drăgănescu
    Valentin Drăgănescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    3rd April 2011
    Posturi
    152
    Putere Rep
    30

Implicit

Dar de exemplu daca eu sunt student si in vara dau licenta, daca nu incasez nimic pe 2015 si tin banii sa se stranga la 2parale, pot sa beneficiez de somaj dupa terminarea studiilor pana imi gasesc de munca si dupa ce ma angajez sa incasez si banii de la 2parale?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •