Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Colaborare / contract la distanta

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit Colaborare / contract la distanta

Trebuie sa inchei un contract / colaborare si nu am posibilitatea de a ma intalni fizic cu cealalta parte motiv pentru care sunt pus in situatia de a face un contract la distanta. Colaborarea se face intre doua persoane fizice.
    Ati facut asa ceva? Cum se procedeaza?
    Am vreo posibilitate de a face aceasta colaborare legal cu notar? Intetia mea este de a putea trage la raspundere legal in cazul in care nu se respecta acordul.
    Discutia s-a purtat telefonic si prin mail.

Alex`andra este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    28th June 2013
    Locaţie
    CLUJ
    Vârstă
    34
    Posturi
    31
    Putere Rep
    24

Implicit

Sau, mai simplu, poți mandata pe cineva, pentru a încheia în numele tău. Astfel, în caz de răspundere, mandatarul va răspunde și el, deci ai o garanție în plus.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Alex' andra@

Stii tu pe cineva disponibil pentru asa ceva....si de ce sa mandatezi o a treia persoana pe care nu o cunosti ?..nu are sens.

Kaa@

Contractul de prestari servicii intre doua persoane fizice e un pic mai complicat, banii trebuie impozitati, adica automat cel care presteaza trebuie sa declare venitul..adica ajungem la PFA. Un contract ajuta chiar si intre doua persoane fizice, dar ar fi mai simplu daca ar exista din partea prestatorului o forma juridica. Poti face un contract pe care sa il legalizezi, dar inainte ar trebui sa intrebi la notar.

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Nu este vorba despre prestarea unor servicii, daca asta ar fi fost situatia era simplu. Este vorba despre cedarea unor drepturi / a unui acord al respectivei persoane cu o societate si asigurarea anumitor aspecte din acele drepturi. De altfel eu nu am garantia ca persoana respectiva este bine intentionata, de aceea aveam nevoie de datele de contact ale acesteia.
    In orice caz am rezolvat. Ca un contract / intelegere sa fie valabila este necesar ca ambele parti sa ia la cunostinta pretentiile celeilalte. Voi propune sa facem amandoi in scris acelasi contract, il semnam si il trimitem prin posta post restant cu confirmare de primire.

Multumesc pentru raspunsuri.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    Ca un contract / intelegere sa fie valabila este necesar ca ambele parti sa ia la cunostinta pretentiile celeilalte. Voi propune sa facem amandoi in scris acelasi contract, il semnam si il trimitem prin posta post restant cu confirmare de primire.
    Sa accepte, sa fie de acord cu pretentiile celeilalte.
    Nu e nevoie de confirmare de primire (va putea spune oricand sa spuna ca plicul continea altceva), este suficient sa primesti tu un exemplar semnat de cealalta parte.

De multe ori se procedeaza astfel: una din parti realizeaza contractul, ii trimite celeilalte parti 2 exemplare semnate, urmand ca cealalta parte sa ii retrimita un exemplar care contine si semnatura ei.

Alex`andra este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    28th June 2013
    Locaţie
    CLUJ
    Vârstă
    34
    Posturi
    31
    Putere Rep
    24

Implicit

@ Fium - în legislația actuală, există reglementat în mod expres contractul de mandat (vezi art 2009 NCC). Mai sus, eu nu mă refeream la un terț (a 3-a persoană) complet străin. De regulă, fie angajezi un profesionist pentru asta, care va fi remunerat, fie apelezi la o persoană credibilă, de încredere, căreia, în anumite limite, ca mandant, poți să-i delegi atribuțiile care, în mod normal, ca proprietar/titular de X drept(uri), ți-ar reveni ție. De ce să faci asta ?! Pentru că, așa cum a precizat și Kaa, se află în imposibilitatea concretă de a fi prezent fizic la semnarea contractului.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Alex’andra@

Deci te referi la o firma de avocatura, jurist, etc...pai orice combinatie de genul are costuri cel putin 5 ori fata de o deplasare incluzand costurile aferente. Ma refer la o firma care sa garanteze calitatea serviciilor, ca asa gasim pe toate drumurile oameni gata sa fac un ciubuc. Iar din explicatiile suplimentare a lu’ Kaa nu are nevoie de asa ceva actele se pot face la distanta, fara probleme.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google Maps si distanta reala
    De imagini în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 27th February 2012, 10:05
  2. "contract de colaborare"
    De fabby în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 27th September 2009, 20:33
  3. Contract
    De Cristi_XP în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4