Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Contact televiziuni

razva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit Contact televiziuni

Am o problema ceva mai deosebita. De fapt, mai mult o curiozitate. Avand prea mult timp liber, am creat un scenariu pentru un reality show foarte complex, l-am prezentat mai multor prieteni, au fost incantati de idee si acum as dori solutii despre cum as putea sa il prezint unei televiziuni.
    1) Cum ajung la cineva cu putere de decizie in acest sens?
    2) Cum imi pot proteja produsul...nu vreau sa am neaparat succes cu asta, dar daca e sa aiba vreodata succes ideea, nu vreau sa se bucure altii de roadele ideii mele.

Cam asta ar fi , daca aveti solutii, idei si sfaturi, va astept

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de razva Vezi Post
    Am o problema ceva mai deosebita. De fapt, mai mult o curiozitate. Avand prea mult timp liber, am creat un scenariu pentru un reality show foarte complex, l-am prezentat mai multor prieteni, au fost incantati de idee si acum as dori solutii despre cum as putea sa il prezint unei televiziuni.
    1) Cum ajung la cineva cu putere de decizie in acest sens?
    2) Cum imi pot proteja produsul...nu vreau sa am neaparat succes cu asta, dar daca e sa aiba vreodata succes ideea, nu vreau sa se bucure altii de roadele ideii mele.

Cam asta ar fi , daca aveti solutii, idei si sfaturi, va astept
    Eu raspund doar la punctul 2. Daca tot spui ca e tare scenariul, atunci apeleaza la "drepturile de autor".

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    51
    Posturi
    1.343
    Putere Rep
    45

Implicit

Il inregistrezi la OSIM, dar treaba se complica daca vrei sa il protejezi international.
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Televiziunile ( in majoritatea cazurilor ) nu fac showuri. Ele sunt produse de diverse firme si vandut ca si format/organizare, etc.
    Daca dai ideea la televiziuni ai sanse uriase sa ramai fara.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Treaba e mai complicata decat pare, in general la o televiziune aproape zilnic bat la usa persoane cu tot felul de proiecte. Unele proiecte realizabile, altele fantastice, altele demne de casa de nebuni....astfel ca exista o eticheta generala, ceva in genul : ,, inca un nebun ''...iti spun asta ca urmare au fostului meu job.

In general televiziunea sau producatorul nu risca, ia un format care are succes afara si il implementeaza. Iar de cele mai multe ori nu televiziunea isi asuma riscul ci o agentie, un producator care are un contract cu televiziunea.

Sunt multe etape, ai nevoie de mai multe ori de noroc, in opinia mea ai sanse egale in ceea ce priveste vanzarea unui format de emisiune, cu castigarea primei categorii la Joker...

Din cand in cand anumite televiziuni fac concursuri in acest sens, poate asa ai avea o sansa, sau cauta un producator pe care sa il convingi.
    Am un Blog

razva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit

nu tin neaparat...sunt convins ca sunt 90 % sanse sa nu fac nimic cu chestia asta. Cu toate astea e pacat sa nu incerc . M-as apuca eu cumva de proiect, dar e foarte complex si necesita multi bani. Multumesc de raspunsuri. La OSIM o sa merg cat de curand. Cu punctul 1 intr-adevar e mai dificil, dar cine stie

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

Te duci la OSIM degeaba. Incearca la ORDA sau la organismele de gestiune colectiva a drepturilor de autor ARDAAA sau DACIN-SARA. As incerca sa iti explic cum sta treaba dar nu ma lasa paharele de vin baute in plus. Vorbim, daca vrei, cand o sa fiu mai lucid

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Nu prea vad ce ai putea inregistra la OSIM, formatul emisiunii? Ca ideea nu prea vad cum ai inregistra-o. Probabil exista o varianta, dar n-am auzit.

Pot sa-ti confirm ce spune kidu, ca daca mergi la o televiziune cu planul, te vor refuza politicos, apoi (daca e bun) vei vedea proiectul pus in practica de aceeasi televiziune. Nici n-ai cui sa ceri socoteala, iti vor spune ca nu stiu cine esti si ca ideea a fost a lor de cand s-au lansat ca televiziune. Si nu ti-o spun "din auzite". Dupa ce am patit-o cu un post local, m-am interesat si am aflat ca e o practica destul de comuna peste tot prin .ro.
    Trust, but verify.

AlexMar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    426
    Putere Rep
    25

Implicit

Cauti o firma de productie TV si discuti cu ei. Le spui in mare ideea, dar doar dupa ce esti sigur ca vor sa colaborati in cazul in care ideea ta este buna.
    In Bucuresti sunt destule firme. Daca vrei sa dai de ele ia legatura cu o firma de casting: Twist Media, Dream Casting sau Castel Film, sunt printre cele mari.Castel Film nu este firma de casting dar are integrat.O sa vezi pe site-urile lor despre ce este vorba

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de AlexMar Vezi Post
    Cauti o firma de productie TV si discuti cu ei. Le spui in mare ideea, dar doar dupa ce esti sigur ca vor sa colaborati in cazul in care ideea ta este buna.
    Vorbim asa, sa ne aflam in treaba?! Pai, cum isi dau seama daca ideea este buna? Doar pentru ca le-a spus in mare? Dar, numai dupa ce este sigur ca aia vor sa colaboreze? Adica, ca sa fie bine, sa nu fie rau!!!

In Bucuresti sunt destule firme. Daca vrei sa dai de ele ia legatura cu o firma de casting: Twist Media, Dream Casting sau Castel Film, sunt printre cele mari.Castel Film nu este firma de casting dar are integrat.O sa vezi pe site-urile lor despre ce este vorba
    Si pentru ce-i trebuie casting? Avea formatul emisiunii aprobat, avea finantarea, avea producator, avea echipa de filmare, avea decor, avea lumini si n-avea pe cine sa puna la cadru. Eu zic sa-i recomanzi si o firma de catering ca li s-a facut foame oamenilor la filmare.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Plugin de contact
    De Robert în forumul WordPress
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 8th April 2013, 10:45
  2. Pagina de contact
    De Sorin Frumuseanu în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 8th October 2010, 12:52
  3. Contact trafic.ro
    De Diana în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5