Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Cease and Desist

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit Cease and Desist

Am o intrebare pentru cei care stiu despre subiect sau chiar s-au confruntat cu problema.

Am un site de imagini cu o parte din imagini incarcate de vizitatori.
    Am primit un email de Cease and Desist din partea altui site de imagini cum ca o parte din imaginile de pe site-ul lor sunt prezente pe site-ul meu fara drept de autor, dandu-mi 10 url-uri ca exemplu. Intradevar oamenii au avut dreptate si am sters acele pagini cu imaginile in cauza numai ca acestia zic ca cele 10 url-uri sunt doar exemple si ca mai sunt si altele, si au cerut ca toate imaginile prezente pe site-ul meu care sunt si pe site-ul lor sa fie sterse fara sa imi ofere informatiile necesare pentru a identifica acele imagini.

Le-am cerut url-ul si celorlalte imagini dar acestia nu doresc sa trimita lista si spun ca e de responsabilitatea mea sa verific ca tot materialul incarcat pe site de vizitatori sa fie verificat ca acestia au drepturile de autor necesare pentru a incarca.

Dupa acest email le-am trimis inca un email la care nu au mai raspuns in care le-am scris ca voi sterge orice material cu probleme de drepturi de autor atata timp cat imi ofere o lista de url-uri sau informatii suficiente pentru a identifica materialul cu probleme.

Intrebari:
    1. e de competenta mea sa verific ca vizitatorii au drepturi de autor pe imagini ? (Nici nu ai cum sa verifici, cel putin eu nu stiu vreo metoda)
    2. atata timp cat am sters cele 10 url-uri si dansii nu ofera o modalitate de a identifica restul imaginilor nu se poate spune ca nu am fost cooperant in initiativa lor de a isi proteja drepturile de autor. Corect ?

Orice alta informatie pe care puteti sa mi-o oferiti imi va fi de ajutor.
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

tonks este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Implicit

Poti sa incepi prin verificarea userilor care au uploadat poze de la ei de pe site. Poate sunt 2-3 si poti elimina toate materialele lor.

In ceea ce priveste problema cu verificatul, din pacate nu este nici in aria lor de competente. Ma gandesc ca ar fi o munca titanica sa verifice fiecare site poate are o serie de poze din ce au ei uploadat. Si pentru tine ar fi o munca titanica.

Cel mai bine incepi cu utilizatorii si vezi poate rezolvi asa problema.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Foloseste un API al unui motor de cautare imagini si cauti doar duplicatele care se gasesc pe siteul care ti-a facut reclamatie.. Vezi tineye.com si poate or mai fi altele.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

PTZ
    PTZ este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th April 2013
    Locaţie
    Tg-Mures
    Vârstă
    32
    Posturi
    9
    Putere Rep
    0

Implicit

Poti face ca siteul tau sa nu fie responsabil de ce uploadeaza userii pe el.
    Si nu mai are ce face celalalt site

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de PTZ Vezi Post
    Poti face ca siteul tau sa nu fie responsabil de ce uploadeaza userii pe el.
    Si nu mai are ce face celalalt site
    si cum faci ca siteul sa nu mai fie responsabil?

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

In termenii si conditiile site-ului meu scrie ca site-ul nu este responsabil pentru ce incarca utilizatorii si ca fiecare utilizator isi asuma raspunderea pentru materialul incarcat. Mai mult scrie ca orice sesizare cu privire la material copiat sa fie trimisa impreuna cu url-urile catre toate materialele copiate. Nu stiu mai mult de atata ce as putea face.
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

cRadu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    1. e de competenta mea sa verific ca vizitatorii au drepturi de autor pe imagini ?
    Daca luam exemplul de la Youtube probabil ca nu. Stergerea se face doar in baza unor sesizari.
    Ultima modificare făcută de cRadu; 18th April 2013 la 11:50.

cRadu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    Nu stiu mai mult de atata ce as putea face.
    Eventual sa bifeze (daca nu exista inca) "Sunt de acord cu termenii si conditiile ... "

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Am mai intalnit o situatie. Anumite imagini de pe site-ul care a trimis C&D-ul sunt marcate cu CC1 1.0 Universal - ( Creative Commons — CC0 1.0 Universal ) care spune clar ca "You can copy, modify, distribute and perform the work, even for commercial purposes, all without asking permission." dar acestia au introdus in Termeni si conditii ca chiar daca sunt in Public Domain acestea nu pot fi postate pe alte site-uri ceea ce mi se pare ca se cam bat cap in cap si ca invalida ar fi clauza din Termeni si conditii.

Voi ce parere aveti ? Poate un raspuns avizat din partea cuiva.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •