Pagina 6 din 9 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul
Rezultate 51 la 60 din 81

Subiect: ACTA un fel de SOPA

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Abia acum m-am lamurit cu acta dupa ce am vazut videoclipul cu RObotzi-S02-Ep-Special-ACTA

Ca prima impresie, nu vad cum se poate pune efectiv in practica.
    De unde stie isp-ul daca un anume videoclip sau mp3 e sau nu liber pentru download?
    Faza cu "nu poti uploada videoclip cu muzica de fundal cu drepturi de autor" e cel putin hilara
    Sau daca un kinder downloadeaza un mp3 cu drepturi de autor, titularul contractului (parintele) e blocat/amendat (executat?) la care cu siguranta isi va baga de urgenta picioarele in el de internet.

Ceva nu e ok. Volumul de munca e imens si nu vad cum se poate pune asa ceva in practica.
    Pe moment... mult zgomot pentru nimic.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Guess Who este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th January 2011
    Locaţie
    Romanian, Constanta
    Vârstă
    36
    Posturi
    526
    Putere Rep
    0

Implicit

1nesco ai perfecta dreptate, prea multa munca pentru ce ? Volumul de munca si banii care ii baga provideri sa vada ce facem noi sunt imense.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Doar se va monitoriza tot, si cand vor avea nevoie sa stranga de oute pe cineva, cand va dorti sa constranga pe cineva sa semneze un act sau sa faca ceva vor fi verificate toate aceste monitorizari
    ISP cred ca va monitoriza si stoca toata activitatea ta, ce va fi pusa la dispozitia insitutelor ce se vor ocupa de asta cand li se va cere. Monitorizarea site-urilor pe care le accesezi se face de cel putin 7 ani, de cand aveam si eu o firma ce se ocupa de internet
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Inclusiv portalurile gen youtube.
    Cine sufletu meu ia milioane de videoclipuri la rand ca sa asculte muzica din fundal?
    La prima vedere (posibil sa nu vad bine, sunt inca la cafea 2) pare o incercare disperata a televiziunilor de a restrange accesul la internet.
    @love
    OK, dar asta ar insemna ca 80% din utilizatorii romani de internet sa fie amendati sau sa se tezeasca cu netul anulat pana la plata datoriilor.
    In plus, indiferent de numele institutiei, trebuie si acolo un numar imens de oameni care trebuie platiti. Din ce? Din amenzi date si neincasate?
    Ultima modificare făcută de Sorin Frumuseanu; 6th February 2012 la 15:49. Motiv: raspuns @love
    Mi se spunea 1nesco

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Nu ai dreptul sa folosesti o melodie intr-un video nici acum, daca esti prins, amenda, desi ai cumparat-o ai voie doar sa o asculti acasa, masina etc nu sa o distribui sub forma de stream, radio pe internet, pe site. Se plateste pentru asta, ai nevoie de licenta.

Daca vreti sa folositi muzica pe fundalul unui videoclip folosit melodii marcate cu Creative Commons (Free Music Archive), majoritatea le poti distribui in video, pe radio atata timp cat e non-profit, clipul, radioul, si pui link spre fiecare piesa, vezi licenta pentru fiecare piesa in parte. Nu e de ajuns sa fie gratis, trebuie sa fie marcata CC si nu includ remixurile care contin piese comerciale.

In Romania

In baza Legii nr. 8/1996 modificata si completata si a Deciziei ORDA nr. 232/2011 publicata in M.Of. la data de 29 septembrie 2011, Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR) elibereaza Licenta neexclusiva pentru comunicarea publica a fonogramelor de comert prin intermediul serviciilor online sau mobile.
    Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR) elibereaza licente pentru urmatoarele tipuri de activitati:
    a) radio online;
    b) tv online;
    c) siteuri cu muzica de fundal.
    De ce trebuie să plătesc remunerația pentru licența UPFR dacă am plătit CD-ul/ mp3-ul?
    Când cumpărați un CD sau mp3, obtineți dreptul de a asculta această muzică într-un mediu privat precum propria casă sau mașină, pentru uz personal.
    Dacă utilizați muzica într-un mediu comercial, unde are acces publicul, trebuie să solicitați licența de comunicare publică a muzicii și să plătiți remunerația aferentă.
    Dacă vreți să vă creați un playlist propriu pe suport optic pentru a-l folosi în comunicarea publică (cd, memory stick, hardisk etc.), trebuie să solicitați licența de reproducere.
    Dacă aveți un post de radio FM/ AM/ online, respectiv un post TV de orice tip trebuie să solicitați licența din partea UPFR.
    Preturile sunt foarte mari.
    Youtube, vor plati cei de la Youtube taxa pentru casele de discuri sau va fi inchis, la fel si restul siteurilor, probabil.

Sursa: Intrebari frecvente - Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR)
    Ultima modificare făcută de 100R; 6th February 2012 la 15:57.

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

@100
    Adica lumea nu va mai face video (cu scop de a-l arata prietenilor) la mare sau pe partia de ski decat atunci cand se va opri muzica?
    Mi se spunea 1nesco

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Inclusiv portalurile gen youtube.
    @love
    OK, dar asta ar insemna ca 80% din utilizatorii romani de internet sa fie amendati sau sa se tezeasca cu netul anulat pana la plata datoriilor.
    In plus, indiferent de numele institutiei, trebuie si acolo un numar imens de oameni care trebuie platiti. Din ce? Din amenzi date si neincasate?
    Nu vor plati aceste costuri cei care vor fi beneficiarii ci ISP-urile ceea ce va duce la un cost mai mare a conexiunii de internet, cei care beneficiaza de acesti bani au platit (santajat) doar politicienii ce au aprobat aceste legi, si vor finanta probabil insitutiile care vor sanctiona.
    Cred ca scopul este mai mult unul de opresiune si control, decat baneficii materiale
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

I've long believed that piracy is largely a business model problem not a human behavior problem.
    Un articol pe tema piratarii si a motivelor de piratare.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Nu reprezint legea, dar ea, legea cam asa spune, ca pot face cate videoclipuri vor daca nu incalca drepturile de autor iar a publica o melodie online intr-un spatiu public fara a plati pentru licenta e o incalcare a drepturilor de autor.

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Din videoclipul acela am inteles ca poti injura lejer *.* in mod text fara probleme.
    Asa ca pe moment relax.
    @100
    Asa am inteles din videoclip, ca nu ai voie.
    Chiar si cu bune intentii, daca nu stii cine canta, nu ai ce link sa pui.
    In afara de asta, si isp-ul/institutia care verifica ar trebui sa aiba buni cunoscatori.
    Acum for fun: fara sa apelati la unchiul google, stie cineva la rapid cine a cantat "suzana, mi-ai furat banana" sau macar cum se numeste pe bune melodia?
    Volum prea mare de munca, parerea mea
    Ultima modificare făcută de Sorin Frumuseanu; 6th February 2012 la 16:09.
    Mi se spunea 1nesco

Pagina 6 din 9 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. wikipedia.org - NO SOPA
    De pushtius1 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 22nd January 2012, 13:05

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •