Postat în original de
Alex Dumitru
Eu primesc destul de des produse pentru review de la diferite firme si de multe ori sunt pus sa platesc taxe vamale, desi e specificat clar pe colet ca produsul e un cadou sau o promotie, pentru ca nu platesc nimic pentru ele.
De cele mai multe ori sunt pus sa platesc TVA-ul. O data mi s-a cerut sa duc un extras de cont sau o factura care dovedea ca am cumparat produsului respectiv ( care era cadou, deci nu platisem nimic ).
Acum am fost sunat de la vama ca mi-au retinut un colet care contine niste echipamente pentru pilotii de formula 1 si alte produse Mercedes ( casti, geci, termosuri, brelocuri, stickuri, etc. ). Ei au evaluat produsele la $920 si trebuie sa platesc ~900 ron daca le ridic din Otopeni sau ~1050 ron daca le ridic de la posta vamala din Pitesti. Mi se pare ilogic si nu am de gand sa platesc atat pentru niste produse care nici macar nu valoreaza $920, pretul evaluat de ei.
Ce pot sa fac ?
Eu primesc lunar, si am 2 varainte in functie de colet.
1. vine cu usps, servicul standard si ajuge la oficiul psotal x. Acolo ma costa 500k si nu deschide nimeni cutia.
2. vine cu usps express si ajunge la oficiul postal y, vama si nu costa nimic!
Ideea este sa ai coletul sub 100 usd, ideal sub 50
si sa fie cadou specificat la toate obiectele, asa e legal, dar daca vamesa e "nesimtita", explicai ca 500k ai tai sun mai buni decat 0.
Daca insista cu tva, spunei asa: am doar 500k, ce fac? si-ti explica ea
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.