Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: Se platesc taxe vamale pe cadourile primite din America ?

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit Se platesc taxe vamale pe cadourile primite din America ?

Eu primesc destul de des produse pentru review de la diferite firme si de multe ori sunt pus sa platesc taxe vamale, desi e specificat clar pe colet ca produsul e un cadou sau o promotie, pentru ca nu platesc nimic pentru ele.

De cele mai multe ori sunt pus sa platesc TVA-ul. O data mi s-a cerut sa duc un extras de cont sau o factura care dovedea ca am cumparat produsului respectiv ( care era cadou, deci nu platisem nimic ).

Acum am fost sunat de la vama ca mi-au retinut un colet care contine niste echipamente pentru pilotii de formula 1 si alte produse Mercedes ( casti, geci, termosuri, brelocuri, stickuri, etc. ). Ei au evaluat produsele la $920 si trebuie sa platesc ~900 ron daca le ridic din Otopeni sau ~1050 ron daca le ridic de la posta vamala din Pitesti. Mi se pare ilogic si nu am de gand sa platesc atat pentru niste produse care nici macar nu valoreaza $920, pretul evaluat de ei.

Ce pot sa fac ?

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit

Nu văd decât 3 variante:

1. Te duci cu factura produselor - dovedeşti valoarea reală a lucrurilor.
    2. Te duci cu o factură falsificată, care să aibă valoare mai mică.
    3. Şpagă (la mine de cele mai multe ori a mers)

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Am uitat sa specific ca de multe ori mi s-a cerut spaga pe fata, adica 50% din valoarea TVA. Am reusit totusi de cateva ori sa-i conving ca nu trebuie sa platesc nimic, dar acum coletul e prin Fedex si nu stiu cum sa procedez, unde sa ma duc.

Dar chiar nu stie nimeni? Cei de la vama mi-au zis ca trebuie sa platesc TVA chiar daca e cadou si daca depaseste 45 de euro.

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    41
    Posturi
    282
    Putere Rep
    30

Implicit

Nu o sa te creada nimeni ca sunt gratis, pentru ca la noi, in Romania, nu primesti nimic gratis.

Eu zic sa faci a 2 varianta zisa de doro.
    Am facut si eu la fel , pentru un laptop, trebuia sa platesc $300 taxe si m-am dus cu factura/Invoice(facut de mine) prin care am specificat o suma mult mai mica a produsului.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Teoretic trebuie sa platesti, pe viitor poti incerca sa le ceri celor care iti trimita, sa iti trimita de la o filiala intracomunitara. Cu siguranta au filiala si in spatiul intracomunitar.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Din pacate e foarte incurcata situatia de foarte multe ori. In cele mai multe cazuri primesc produsele de la firme de marketing si nu de la producatori. Si majoritatea firmelor de marketing nu au filiale in afara US, deci nu am nici o sansa.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Te duci cu print screen de aici :

Autoritatea Nationala a V

In special sectiunea:

Cadouri primite în contextul relaţiilor internaţionale:

Sunt admise în scutire de taxe la import bunurile care sunt:

* importate pe teritoriul vamal al Comunităţii de către persoane care au efectuat o vizită oficială într-un stat terţ şi primite de acestea cadou;
    * importate pe teritoriul vamal al Comunităţii de către persoane care efectuează o vizită oficială în teritoriul vamal al Comunităţii şi care intenţionează să le ofere cadou;
    * trimise cadou, în semn de prietenie sau bunavoinţă, de către un organism, o autoritate publică sau un grup oficial unui organism public, unei autorităţi sau unui grup oficial care deţin aprobare din partea autorităţilor competente.
    Sau sectiunea:

Mărfuri importate în scopul examinării, analizării sau testării:

Sunt admise cu scutire de taxe la import mărfurile care urmează să fie supuse examinării, analizării sau testării pentru a li se determina compoziţia, calitatea sau alte caracteristici tehnice, în scopul informării sau cercetării industriale sau comerciale.

Scutirea se acordă cu condiţia ca mărfurile în cauză să fie consumate complet sau distruse pe durata examinării, analizării sau testării; produsele rămase după terminarea examinărilor, analizelor sau testelor se supun plăţii taxelor la import.

In cazul in care nu te intelegi cu persoana respectiva, ceri un superior. In caziul in care nici asa nu rezolvi, ma suni pe mine si preiau eu.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Din pacate e foarte incurcata situatia de foarte multe ori. In cele mai multe cazuri primesc produsele de la firme de marketing si nu de la producatori. Si majoritatea firmelor de marketing nu au filiale in afara US, deci nu am nici o sansa.
    Deci am trimis cateva pachete din America la noi, insa nu au avut probleme cu vama in Romania, probabil tine si de oras, de tura la vama, nu stiu ce sa zic .
    Tin minte ca atunci cand am trimis m-a pus sa specific ce e cu pachetul (gen cadou, etc,etc) si valoare produsului trimis , asa era formularul din America si se atasa cumva pachetului . Deci teoretic ei ar trebui sa aiba o hartie in care e specificata valoarea pachetului .
    Ideea care e , daca e dupa "reguli", din cate stiu lucrurile stau in felul urmator : daca sunt electronice nu exista taxe vamale, platesti doar TVA-ul(daca e valoarea produsului mai mare de 45 de euro). Daca vine cu factura platesti tva la valoarea de pe factura, daca nu vine ei se orienteaza dupa un "catalog" al lor , care au de obicei preturi super exagerate (eu numesc asta vrajeala pe fata), parca era si pe net prezentat, gen la laptopuri 1000$ si alte chestii . Sper ca m-am facut inteles, nu prea cunosc termenii.

Deci , teoretic cand primesti un produs pt review ar fi de recomandat sa-i rogi sa iti trimita in pachet si o hartie in care sa fie specificata valoarea produsului , daca nu pot oferi factura , le explici ca e pt vama, birocratie mare in tara, etc , sa nu cumva sa pierzi colaborari din aceasta cauza .
    Cat despre notiunea de "cadou" nu va merge niciodata la noi. Stiu ca in America e la moda la ei, scapa de taxe intre state , parca , nu-s sigur, dar au mentalitatea cu trecerea "cadou" pe pachet, cumparam de pe ebay o gramada si toti , "gift" "gift" .

Faza e ca vamesii , au un caracter foarte ciudat, incearca sa le explici de ce primesti aceste produse, ca ai un site web, faci recenzii ,etc si poate inteleg . Eu unul nu am platit TVA nici pt laptopuri, ipoduri primite , chestii de gen . Adica mereu au fost destul de draguti, gen, ma iau la sute de intrebari dar pana la urma scap fara spaga, fara nimic.

Cea mai tare faza a fost cand am trimis un pachet in China si am inceput sa le scriu pe acolo in caractere chinezesti .

Later edit : @ Cristian, toate articolele care le-ai dat tu sunt foarte bine , pentru taxele vamale , insa ei , din cate am inteles au cerut sa plateasca TVA-ul pt produse, care nu este o taxa vamala si este aplicabila in multe situatii , cred ca hainele fac exceptie , nu sunt sigur .
    Ultima modificare făcută de Prometeu; 8th December 2010 la 02:25.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Hainele se taxeaza , in plus la haine se face obligatoriu si o dezinsectie...daca e vorba de alt continent.

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

eu am primit un cadou, de ziua mea, de pe alt continent;
    m-au sunat să mă informeze ca am de plătit ~900 de lei, le-am zis că e cadou, și atât!
    peste 2 zile a venit coletul cu un curier și nu mi s-a cerut nimic.

depinde cu cine vorbești și cât ești de convingător probabil.
    pe de altă parte, dacă primești regulat "cadouri", normal că bate la ochi.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Taxe vamale
    De startblog în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 12th March 2011, 19:30
  2. recomandare SMS premium in America de Nord
    De hl2u în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 7th January 2010, 12:25
  3. Program Afiliati ? - Taxe?
    De inSecure în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th November 2009, 16:03
  4. Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th May 2008, 12:54
  5. La Cat S-a Ridicat Piata De Seo Din America In 2005?
    De kevinro în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 7th January 2006, 20:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •