Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: Facultati

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit Facultati

Sunt intr-a 12-a si deocamdata inca nu stiu unde sa merg. Dar un lucru stiu sigur(din clasa a 5-a): vreau sa merg pe domeniul info/programare.

Astept recomandari si discutii despre facultati din Romania si nu numai, bazate pe informatica. Preferabil cat mai multa informatica/programare, si nu cat mai multa matematica(cum am auzit ca se face in unele locuri).

Inca o intrebare: Exista in Romania(sau in afara) facultati unde se face programare web? Nu doar C++.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

uaic -informatica iasi.
    Sunt acolo si e singura facultate din tara unde se face informatica pura.Un singur semestru faci matematica, insa nu e matematica pe care o stii

Adrian Poputoaia este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    41
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    37

Implicit

La Cuza in Iasi la informatica faci foarte putina matematica si restul programare si alte shituri care clar nu te vor ajuta niciodata! Iti recomand facultatea doar in cazul in care vrei sa inveti singur si sa pierzi timpul si pe la scoala uneori!

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Adrian Poputoaia Vezi Post
    La Cuza in Iasi la informatica faci foarte putina matematica si restul programare si alte shituri care clar nu te vor ajuta niciodata! Iti recomand facultatea doar in cazul in care vrei sa inveti singur si sa pierzi timpul si pe la scoala uneori!
    Deci am de ales:

1) Fac facultatea din Suceava, unde, cum ai spus tu: Invat totul singur si pierd timpul pe la scoala uneori. (pana acum pe optiunea asta merg). Cu ocazia asta, banii pe care i-as da in fiecare luna daca m-as duce in cluj/bucuresti/iasi, etc pot sa-i pun deoparte.
    2) Sa fac o facultate in alta parte, unde sa si invat multe chestii utile. Practic, sa invat si singur acasa, dar sa invat si la facultate unele chestii, care imi vor folosi dupa la angajare sau proiecte personale.

P.S. Nu vreau neaparat sa se faca multa informatica, daca ceea ce voi invata nu ma va ajuta cu absolut nimic in viitor.

Problema este ca daca voi termina facultatea de la Suceava si o sa vreau sa ma angajez undeva cu cunostintele dobandite acasa, sa nu intampin probleme gen: Uite, asta a terminat la Suceava, mai bine il luam pe ala care a facut in Bucuresti sau Cluj, ca probabil e mai bine pregatit. Oricum, daca voi avea si putin noroc, nu va fi nevoie de angajare, lucrul de acasa merge destul de bine. Dar niciodata nu se stie ce iti rezerva viitorul.

Cineva care face/a facut facultatea in afara Romaniei? Chiar m-ar interesa cum functioneaza treaba pe-acolo, daca e greu/usor cu banii, etc..

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

FinalDestiny, mai presus de problema facultatii ar trebui sa fie problema a ceea ce alegi sa faci in viitor. Ai ales ce vrei sa faci? Stii cam catre ce tinzi?

In functie de asta vei sti ce facultate iti e la indemana, cum sa iti programezi cheltuielile etc.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    FinalDestiny, mai presus de problema facultatii ar trebui sa fie problema a ceea ce alegi sa faci in viitor. Ai ales ce vrei sa faci? Stii cam catre ce tinzi?

In functie de asta vei sti ce facultate iti e la indemana, cum sa iti programezi cheltuielile etc.
    Programare web, SEO, design. In principal programare web. Dar asta nu se face nicaieri, cel putin in Romania. Iar ca sa ma duc sa fac la o facultate C++ sau C#, mi se pare timp pierdut.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

In primul rand te iei pe tine insuti si iesiti amandoi la o plimbare sa stati de vorba. Si te intrebi ce si cum iti place.

Daca esti modelul academic, adica inveti din placere ca sa stii teorie si sa te lauzi cu asta si mai nimic practic, va trebui sa te interesezi de o facultate recomandata de un numar mare de tocilari.

Daca esti modelul practic, adica inveti ca sa pui in practica ceea ce ai invatat, va trebui sa cauti o facultate in care se face practica pe masura.

In ambele cazuri trebuie sa tii cont ca la facultate n-o sa inveti nimic, asa ca trebuie sa iei in calcul si timpul liber pe care ti-l ofera pentru a te autoeduca. Pentru ca daca sunt cursuri cu prezenta obligatorie, care oricum sunt inutile.. asta se numeste timp pierdut.

PS: Daca nu ai de gand sa urmezi o cariera de cercetare nu prea vad la ce o sa te ajute Informatica, spre deosebire de Automatica.
    Iar daca vrei sa ajungi dincolo trebe sa prinzi o bursa, cam greu cu asta, trebe sa ai talent sau noroc in ramura respectiva.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit

FinalDestiny, eu am terminat facultatea de automatica si calc de la upb, specializarea calculatoare, si intradevar de face programare C, C++, java de se rupe, de web sunt doar vreo 2 materii si alea in anul 4, deci nici aici nu prea se face.Dar in opinia mea facultatea are si un alt rol, iti aduce si o experienta de viata, cu toate ca nu am invatat mare lucru in ea nu imi pare rau ca am facut asta, mie personal mi se pare important sa schimbi orasul , sa cunosti alti oameni, alte locuri.

Nu detaliez mai mult dar sper ca ai inteles ideea, personal cred ca daca statea 4 ani mai mult pe acasa in loc sa ma duc la facultate poate stiam mult mai mult seo,sem , chestii de web , dar cu siguranta imi lipseau altele.Asa ca cel mai important e sa te gandesti tu ce vrei mai exact.

Bafta!
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

The University of Manchester

Am un prieten care s-a dus aici, acum este anul I. Mi s-a parut foarte usor felul cum a ajuns acolo ( taxa o sustine statul englez care isi va lua banii inapoi dupa ce termina si numai dupa ce are un anumit salariu ). Tare este faptul ca desi nu stiam prea multe ( si nici acum nu stiu ) in urma cu cateva luni ii dadeam praf la nas pe orice subiect legat de programare. Acum omul studiaza Java iar eu nu am nici cea mai vaga idee cu ce se mananca...

PS:
    Vezi siteul UCAS - Home daca te intereseaza fac de afara din UK ( englezii sunt foarte nepretentiosi comparativ cu alte natii si... vb limba engleza )... sfatul meu este sa faci orice ca sa studiezi afara info, aici nu merita din nici un punct de vedere profesional!!!
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

Tu nu realizezi ca de fapt la facultate inveti sa gandesti si cum sa cauti.Desi poti zice ca acasa te folosesti de Google , insa niciodata nu vei stii algoritmica si foarte multe lucruri care iti vor face codul tau eficient,in orice limbaj ar fi el.Nu toate obiectele de la facultate sunt bune, dar cele care sunt de baza sunt un must!

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Haos , automatica nu iese cu mult in evidenta in fata "informatici", in plus cercetare se poate numi si multe proiecte gen google,yahoo,linux, inclusiv retele calculatoare,internet,telefonie mobila,IT in general... ideea in sine e ,cat de mult te duce capu ca sa aprofundezi si dupa sa poti pune in practica,ori automatica ori informatica la inceput faci basic.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •