Neintelegere cu un user de pe seopedia
Da, e a-2a oara cand patesc asta insa nu vreau sa dezvolt subiectul pe tema asta ci strict pe faptul ca am luat-o sus iar de la romanasii nostri si mai grav, de la un user de incredere, pe care il cunosteam de pe Seopedia, mare Ambasador. Este vorba de Netul.
In urma cu cateva saptamani am demarat un proiect in limba romana cu subtitrari (este vorba despre site-ul meu subtitrarile.net) care se bazeaza pe un script creat de Gabriel ( NETUL). Toate bune si frumoase pana a intarziat cu 1 saptamana scriptul, ma rog pretul nu-l motiveaza, nu are timp, etc. Am inteles, nu e problema eu am platit serviciul intreg si asa.
Insa ce am stabilit si mers pe incredere e faptul ca scriptul va ramane doar ptr site-ul subtitrarile.net, pana cand voi vinde eu site-ul si voi da dreptul urmatorului cumparator sa-l foloseasca. Eu am platit serviciul, am drepturi (si doar eu) depline privind serviciul cumparat.
In fine, povestea e lunga...ca si concluzie: Aveti grija pe cine "angajati" sa va faca scripturi si alte chichituri deoarece s-ar putea ca peste noapte sa apara site-uri ca ciupercile pe aceeasi platforma si design. Mai exact, eu l-am platit sa-si faca site-uri, ex. esubtitrari.com .
Acest gen de thread-uri nu sunt pe placul meu, dar am fost indemnat de cativa dintre voi sa-l fac pentru eventualele neplaceri pe viitor.
Pentru niste subtitrari iti mananci painea de la gura? Gabriel, daca am fi fost la prima colaborare intelegeam, dar poate eu ti-am renovat 2 camere in apartamentul ala..
PS: NU merita nisa asta de tot shit-ul asemenea discutii si stiu asta, dar am zis hai sa fac un proiect nou in limba romana, mai mult din hobby ca bani nu va scoate niciodata sa zici ca merita timpul acordat.
Edit: Scuzati greselile de gramatica, sunt prea nervos si dezamagit pentru a ma mai concentra pe asemenea subiecte, imi fac singur de lucru.. asta este. (Nu am folosit nume intregi, sau alte detalii personale cu toate ca le stiu de la A-Z , dar nu asta e ideea.)
To be, or not to be? This is the question ...
Mda... aparent este incurcata situatia insa, din punct de vedere personal, pot spune ca este mai simpla decat pare (cu riscul de a-mi atrage antipatia unora). De ce ?
Pentru ca N.D nu a cerut un script 'custom build & unique', luand ca punct de referinta un site pe care a vazut modul in care lucreaza. Ca o paralela, exista teme/templates care au regular price si unique price. Care este diferenta? Multi o stiu, poate altii nu o stiu. Diferenta este reprezentat de faptul ca la 'regular price' pot fi N milioane de asemenea teme pe cand la 'unique/buy out', vei fi ultimul care cumpara tema respectiva si nimeni nu o va mai putea cumpara din acelasi loc sau de la parteneri, dar la un pret de zeci de ori mai mare (+/-). Aducand exemplul peste situatia actuala, putem spune ca N.D a avut nevoie de un script care sa se incadreze in cerintele lui si, cum l-a gasit pe cel facut de Gabi, a fost de acord sa il primeasca si el, cu modificarile de rigoare. Ce e 'aiurea' in treaba asta? Nimic.
Buunn.. Next step. Nu contest faptul ca intarzierea respectiva nu a fost pe placul clientului dar, cred ca marea majoritate a celor care s-au implicat in munca manuala, s-au lovit de situatii in care, in ziua Z-1, clientul spune 'vreau sa mai adaugam/modificam X si Y lucruri', fapt ce, evident, decaleaza deadline-ul acceptat la inceputul proiectului, dead line pe care ti l-ai pozitionat in ideea ca totul se va petrece fara sa apara ceva pe parcurs.
Nu stiu daca se poate numi 'nesimitire' faptul ca TU creezi un script si ca il implementezi/folosesti si pe alte site-uri. In acelasi mod de a vedea lucrurile, cei care se ocupa de SEO, folosesc (folositi) tehnici diferite pentru fiecare client in parte? M-ar mira. Vorbim de tehnica si nu de keys/density si restul ....
Nu ma consider programator pentru ca nu sunt la nivelul necesar unui asemenea 'label' dar, ca si similitudine cu situatia actuala, am facut odata un script de contact pentru un client (l-am facut eu, ca sa nu mai cer acest lucru persoanei care s-a ocupat de restul site-ului, in ideea de a evita sa ceara ceva in plus pentru extra job), script pe care l-am folosit si la alti clienti tocmai pentru ca era asemanator ca cerinte, cu cel refacut de mine. S-ar putea traduce ca am fost nesimitit? :O
Si ca sa fie clar pentru oricine ar avea dubii, NU, nu am lucrat niciodata cu Gabi desi pot spune ca am incercat insa nu ne-am inteles asupra bugetului, dar asta nu inseamna ca ratiunea situatiei poate fi schimbata sau diferita.
Vorbind despre concurenta, aici este problema lor, si numai a lor. Daca 'Netul' vroia sa o faca altfel decat 'pe fata', isi putea lua domeniul pe numele unui amic si atunci ar mai fi fost probleme? Nu. Ar mai fi fost inca un site in plus pe nisa respectiva, dar nimic de spectaculos, bizar, nesimtit sau altfel.
Cam atat am avut de spus si, repet, din punctul meu de vedere, care nu trebuie sa fie acelasi cu al altora.
// Peace