Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 24

Subiect: Domainingul ca model de business

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit Domainingul ca model de business

Vad tot mai multi pe forum ca se ocupa cu domeniile si au portofolii enorme. Eu ma intreb cati dintre voi castiga bani din treaba asta si cati i-au vazut pe altii ca fac bani si s-au apucat sa cumpere domenii in prostie.

Mi-ar placea sa-mi raspunda in special cei care se ocupa de asta ( sergiuliano, Starnet, etc ).

Am deschis threadul asta pentru ca vad din ce in ce mai multi ca incearca sa vanda niste domenii care consider ca nu au nici o valoare. In plus, cer niste preturi exorbitante pentru ca vad domenii asemanatoare sau identice dar cu alta extensie scoase la licitatie pe sume mari pe SEDO si alte siteuri de gen.

StarNet stiu ca vindea domeniile .co cu 500 de euro dupa ce le cumparase, iar acum a scazut pretul la 50 de euro. Asta ma face sa cred ca cei care vand domenii sunt mult prea optimisti.

Deci e un model bun de business pentru voi sau doar o tentativa esuata ?

P.S. Nu vreau sa atac pe nimeni si va rog sa nu va simtiti ofensati. E doar o discutie din care sper sa invatam ceva.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

Cred ca .co-urile sunt un major fail. In chrome parca daca scriai domeniul cu .co te redirectiona direct la .com de exemplu. Sunt sigur ca mai mult de 50% din .co-urile luate la specula nici nu se vor prelungi dupa un an.

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Nu am inteles exact care este intrebarea ...

Daca castig bani din domenii ? - DA, din domenii castig bani frumosi.

Daca am pierdut bani investiti in domenii ? - DA, foarte multi

Pentru mine reprezinta un model de business descoperit de la zero, pentru ca in industria asta nimeni nu o sa vina sa iti dea "pontul cel mare", in cel mai bun caz o sa iti spuna ca nu ai facut bine.

Am mizat pe .EU despre care multi spun ca este un proiect esuat, statisticile spun insa altceva, vanzarile pe care le am, de asemenea.
    Ultima modificare făcută de sergiuliano; 9th November 2010 la 22:04.
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de sergiuliano Vezi Post
    Nu am inteles exact care este intrebarea ...

Daca castig bani din domenii ? - DA, din domenii castig bani frumosi.

Daca am pierdut bani investiti in domenii ? - DA, foarte multi

Pentru mine reprezinta un model de business descoperit de la zero, pentru ca in industria asta nimeni nu o sa vina sa iti dea "pontul cel mare", in cel mai bun caz o sa iti spuna ca nu ai facut bine.

Am mizat pe .EU despre care multi spun ca este un proiect esuat, statisticile spun insa altceva, vanzarile pe care le am, de asemenea.
    Am vazut ca ai 4000 de domenii .eu, adica platesti cel putin $40,000 pe an pentru renew. Asta inseamna ca trebuie sa vinzi domenii in valoare de cel putin $40,000 / an, daca le-ai luat cu reg fee si nu trebuie sa amortizezi si costul initial. Chiar se vand asa bine si reusesti sa iesi mult pe plus ?

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Am peste 9000 de domenii, 4000 dintre ele le am listate la vanzare.

Aproximativ 700 de domenii sunt TOP premium estimate la valoare de criza la > 10k fiecare.

Peste 2000 typouri la top 10000 Alexa. ( com-uri majoritatea )

Peste 400 sunt de 3 litere

149 - sunt cu TradeMark in EU.

O parte se monetizeaza cat sa isi scoata cheltuielile anuale, nu uita ca EU este typo pentru EDU. Astea merg foarte bine pe "Student Loans"

Se si vand o parte din ele cat sa isi plateasca reinnoirea anuala si sa faca si ceva profit.

Momentan, nivelul pietei inca nu a ajuns la asteptarile mele. Astept sa mai creasca cativa ani, inainte sa scot la vanzare top of the top.
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

La mine e mai mult hobby ... nu sper sa scot profit din asa ceva ... cel putin nu inca ... daca scot bine .. daca nu .. iara e bine ... sunt pe minus cu ceva banuti si probabil ca voi fi si cu mai multi in stilul barbar in care iau domenii .. dar noi sa fim sanatosi ...
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Nu m-am ocupat cu vanzarea de domenii in mod special, insa am vandut cateva pana acum. Treaba a mers bine, am vandut domenii .info bunicele la preturi de peste 100 euro bucata, trebuie doar sa stii sa iti gasesti clientul potrivit.

M-am gandit ca poate fi o alternativa frumusica de a face bani, in timpul scolii, cand timpul imi este extrem de limitat, asa ca urmaresc sa ma ocup de asta in urmatoarea perioada. Am cumparat zilele anterioare peste 50 de domenii bunicele, zic eu, dintre care o parte vor iesi la vanzare. Va trebui doar sa gasesc locul potrivit asa fac asta si va fi destul de dificil ca nu sunt familiarizat cu siteurile de licitatii.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Ericpolec este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    245
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Vad tot mai multi pe forum ca se ocupa cu domeniile si au portofolii enorme. Eu ma intreb cati dintre voi castiga bani din treaba asta si cati i-au vazut pe altii ca fac bani si s-au apucat sa cumpere domenii in prostie.

Mi-ar placea sa-mi raspunda in special cei care se ocupa de asta ( sergiuliano, Starnet, etc ).

Am deschis threadul asta pentru ca vad din ce in ce mai multi ca incearca sa vanda niste domenii care consider ca nu au nici o valoare. In plus, cer niste preturi exorbitante pentru ca vad domenii asemanatoare sau identice dar cu alta extensie scoase la licitatie pe sume mari pe SEDO si alte siteuri de gen.

StarNet stiu ca vindea domeniile .co cu 500 de euro dupa ce le cumparase, iar acum a scazut pretul la 50 de euro. Asta ma face sa cred ca cei care vand domenii sunt mult prea optimisti.

Deci e un model bun de business pentru voi sau doar o tentativa esuata ?

P.S. Nu vreau sa atac pe nimeni si va rog sa nu va simtiti ofensati. E doar o discutie din care sper sa invatam ceva.
    Daca ai un tool premium gen SemRush si cumperi domenii bazate pe cuvinte cheie castigi bani numai pentru ca le parchezi pe SedoParking, dar iti trebuie oleaca de cap, si sa depasesti iluzia ca Adwords Keyword Tool ofera rezultate relevante.

Cel mult poti baga 2-3 articole cu 2-3 pagini, adsense si monetizare. Daca merge chiar bine iar domeniul are priza mare dezvolti ceva acolo.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Da Eric, insa asta poti face doar in cazul domeniilor premium. Un domeniu gen jocuri.ro poate fi accesat direct, chiar daca nu contine un website, lafel si in cazul unui brand. In cazul unui domeniu mai ieftin, insa, sunt sanse extrem de mici sa scoti bani din parking, pentru ca nu e trafic, nu sunt clickuri.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    La mine e mai mult hobby ... nu sper sa scot profit din asa ceva ... cel putin nu inca ... daca scot bine .. daca nu .. iara e bine ... sunt pe minus cu ceva banuti si probabil ca voi fi si cu mai multi in stilul barbar in care iau domenii .. dar noi sa fim sanatosi ...
    Pai si atunci, care e logica ta? Mai bine intra din site in site si doneaza banii aia cuiva, daca tot n-ai ce face cu ei. Nu vreau sa ma gandesc ce ar face o persoana ca tine daca ar jongla sume in euro cu multe zero-uri.

Bun thread-ul Alex si eu eram interesat, Sergiu se pare ca e unul dintre cei mai mari domaineri de pe forum pana la momentul actual. (Cel putin 'oficial')..

Haos, ne poti spune doua trei pareri? Ca si tu ai un portofoliu destul de bogat.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Model afisare AdSense in RO
    De Dragos Nicu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 20th October 2010, 16:04
  2. Google ranking model simplificat
    De Nichita în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 3rd April 2010, 11:10
  3. Model link rewrite
    De birkof în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 4