Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Mai sunt "vaci de muls" in .ro ?

Butcher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th June 2007
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    44
    Posturi
    308
    Putere Rep
    35

Implicit

Nu conteaza daca site-ul e .ro sau .com, conteaza sa fie o idee originala. Daca ataci o nisa existenta tb. sa vii cu un produs mai bun decat al concurentei. Zilele site-urilor de tip "portal, site de stiri, horoscop, jocuri" au cam apus.

username este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    14th May 2008
    Vârstă
    46
    Posturi
    42
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Butcher Vezi Post
    Zilele site-urilor de tip "portal, site de stiri, horoscop, jocuri" au cam apus.
    Hmmm, spune asta celor de la gsp care pe un site care prin excelenta ar trebui sa fie de sport au facut rubrici de imobiliare si joburi...

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

Implicit

cam aici vroiam sa ajung
    o singura persoana (cu 2-3 oameni care sa se ocupe dpdv. tehnic) nu mai are nicio sansa sa razbata cu un site pentru toti cei 6 mil de internauti si sa faca cel putin 3000$/luna

Adrian Poputoaia este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    41
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de username Vezi Post
    Hmmm, spune asta celor de la gsp care pe un site care prin excelenta ar trebui sa fie de sport au facut rubrici de imobiliare si joburi...
    Offtopic: Acum am intrat a 2 a oara in viata mea pe gsp (nu am nici o tangenta cu fotbalul) iar concluzia e, no comment.
    Sper sa nu faca si social network din gsp si sa implementeze Google OpenSocial deoarece as fi ruinat .O sa fiu nevoit sa dezvolt aplicatii web pentru gsp

mariusx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2006
    Posturi
    240
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    Exact! Asta e si ideea, ecommerce-ul are un cuvant greu de spus iar in Romania e la pamant comparativ cu .com-ul. Unde sunt cele 6 milioane? Oriunde numai pe magazinele online nu,de asta si lipsa campaniilor publicitare, de ce sa fac reclama la ceva daca lumea oricum nu cumpara online.
    Si sincer nu inteleg, de ce ar cumpar cineva de la Media Galaxy sau eu stiu ce alt magazin cu preturi piperate cand ar putea sa cumpere de pe emag la un pret mult mai mic, cu transport gratuit. Noroc ca mai ajuta putin plata ramburs ca daca era numai cu cardul.
    Oricum in mare nu se castiga online la noi pentru ca nu se cumpara online, si asta nu doar la magazine ci informatii, conturi and so on...
    nu e cam pe subiect .. dar nici magazinele online cu produse electronice nu au preturi asa de mici ca sa merite sa cumperi de la ei. Tot timpul m-am uitat sa compar preturile si aproape de fiecare data au fost mai mai sau la fel cu cele din magazine.

Referitor la nise .. sunt o gramada de nise pentru romania. E adevarat ca din ele nu se scoate asa multi bani dar nu mori sarac de pe urma lor.
    Multe dintre site-urile romanesti sunt prost facute, prost gandite , prost optimizate si singura cauza din care ele functioneaza asa e ca nu exista concurenta.

Daca ar exista concurenta si site-uri de calitate s-ar cauta mult mai mult oameni care sa se ocupe de programare de seo, mentenanta etc. Problema e ca acuma in romania toti sunt programatori. Si-au "instalat" un blog si l-au skinuit putin si gata au site sau instaleaza un site gratuit de anunturi sau un forum si gata au site

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    Pana acum 2-3 ani puteai sa vii cu un portal,site de stiri, horoscop, jocuri, etc si puteai spera la o felie maricica.
    Acum au intrat trusturile si deja s-au conturat liderii pe marile domenii, domenii in care zic eu nici cu zeci de mii de euro nu mai ai sanse sa faci o treaba.

De nise in .ro nu cred ca poate fi vorba, fiind si asa o piata destul de mica.
    De "web as service" la fel, e piata prea mica.

Fugim in .com sa muncim mai mult pentru rezultate mai slabe decat la noi (proportional) dar cu speranta ca acolo avem unde creste?
    De acord. S-a acoperit piaţa. S-a acoperit, la nivelul penibil de scăzut la care am fost noi în stare să ajungem. Nivel pe care eu îl socot a fi cam aici: am cumpărat domeniul, am instalat un cms, l-am customizat atâta cât să fie funcţional (nu mai mult nici mai puţin) şi i-am dat drumul pe piaţă. Am început optimizarea iar site-ul ăsta al meu (care arată execrabil dar cui îi pasă atâta timp nimeni nu are chef/timp/resurse să face ceva mai bun) a intrat pe primele poziţii la cuvinte cheie foarte căutate. Mai rău de atât, au trecut 4 ani, el a căpătat vechime şi a devenit foarte greu ca cineva să-l mai dea jos de acolo.

Poţi căuta în momentul de faţă orice pe google. Horoscop. Vremea. Telefoane mobile. Imobiliare. Referate. Chiar şi ştiri!

Eu una, când accesez unul din site-urile ce se găseşte pe primele poziţii la o astfel de căutare izbucnesc în gânduri precum:
    -hai, frate, 10 minute ar fi durat să repari buba asta din sidebar.
    -eşti pe primu loc la "..." şi n-ai fost în stare să plăteşti pe cineva să-ţi facă un header o leacă mai bun?
    -cum? Avast îmi blochează site-ul, că are viruşi?
    -asta numeşti tu site de reviewuri??? n-am găsit nici măcar o informaţie utilă aici!
    etc.

Cred că marea noastră problemă e că nu putem forma echipe. Dacă 10 oameni s-ar pune pe treabă fain de tot, fără să apară discrepanţe de tipul "eu am muncit 3 săptămâni să programez site-ul, rezultă eu merit 80% din viitorul profit", atunci am constata ce de mult lapte mai e de muls din online-ul românesc. 10 oameni care să înceapă o chestie făr' a se gândi unde să bage reclame adsense, unde să mai vândă un link şi cum să mai scrie un articol plătit, ci să urmărească un singur lucru: utilitatea.

Sarcina noastră, în fond, este una banală. Nici măcar nu trebuie să ne stoarcem creierii să fim creativi, să aducem ceva nou pe piaţă. Nu-i nevoie decât să ne alegem o nişă (telefoane mobile, de pildă), să constatăm cum s-au descurcat mai marii noştri din .com (gizmodo) şi să le preluăm funcţiile şi ideile sub un ambalaj nou, românesc.

Citat Postat în original de mariusx Vezi Post
    Daca ar exista concurenta si site-uri de calitate s-ar cauta mult mai mult oameni care sa se ocupe de programare de seo, mentenanta etc. Problema e ca acuma in romania toti sunt programatori. Si-au "instalat" un blog si l-au skinuit putin si gata au site sau instaleaza un site gratuit de anunturi sau un forum si gata au site
    Subscriu total.
    Ultima modificare făcută de doro; 7th January 2010 la 10:17.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. "how-to" Pentru Raportarea Site-urilor Romanesti Care Fac Spam
    De Cristian Mezei în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 28th September 2011, 21:57
  2. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  3. model: "termeni si conditii" si "confidentialitate"
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2009, 15:28
  4. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01
  5. "suge" Sau "fura" Trafic ?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 28th December 2005, 13:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •