Nu conteaza daca site-ul e .ro sau .com, conteaza sa fie o idee originala. Daca ataci o nisa existenta tb. sa vii cu un produs mai bun decat al concurentei. Zilele site-urilor de tip "portal, site de stiri, horoscop, jocuri" au cam apus.
Nu conteaza daca site-ul e .ro sau .com, conteaza sa fie o idee originala. Daca ataci o nisa existenta tb. sa vii cu un produs mai bun decat al concurentei. Zilele site-urilor de tip "portal, site de stiri, horoscop, jocuri" au cam apus.
cam aici vroiam sa ajung
o singura persoana (cu 2-3 oameni care sa se ocupe dpdv. tehnic) nu mai are nicio sansa sa razbata cu un site pentru toti cei 6 mil de internauti si sa faca cel putin 3000$/luna
Offtopic: Acum am intrat a 2 a oara in viata mea pe gsp (nu am nici o tangenta cu fotbalul) iar concluzia e, no comment.
Sper sa nu faca si social network din gsp si sa implementeze Google OpenSocial deoarece as fi ruinat![]()
![]()
.O sa fiu nevoit sa dezvolt aplicatii web pentru gsp
![]()
![]()
![]()
nu e cam pe subiect .. dar nici magazinele online cu produse electronice nu au preturi asa de mici ca sa merite sa cumperi de la ei. Tot timpul m-am uitat sa compar preturile si aproape de fiecare data au fost mai mai sau la fel cu cele din magazine.
Referitor la nise .. sunt o gramada de nise pentru romania. E adevarat ca din ele nu se scoate asa multi bani dar nu mori sarac de pe urma lor.
Multe dintre site-urile romanesti sunt prost facute, prost gandite , prost optimizate si singura cauza din care ele functioneaza asa e ca nu exista concurenta.
Daca ar exista concurenta si site-uri de calitate s-ar cauta mult mai mult oameni care sa se ocupe de programare de seo, mentenanta etc. Problema e ca acuma in romania toti sunt programatori. Si-au "instalat" un blog si l-au skinuit putin si gata au site sau instaleaza un site gratuit de anunturi sau un forum si gata au site![]()
De acord. S-a acoperit piaţa. S-a acoperit, la nivelul penibil de scăzut la care am fost noi în stare să ajungem. Nivel pe care eu îl socot a fi cam aici: am cumpărat domeniul, am instalat un cms, l-am customizat atâta cât să fie funcţional (nu mai mult nici mai puţin) şi i-am dat drumul pe piaţă. Am început optimizarea iar site-ul ăsta al meu (care arată execrabil dar cui îi pasă atâta timp nimeni nu are chef/timp/resurse să face ceva mai bun) a intrat pe primele poziţii la cuvinte cheie foarte căutate. Mai rău de atât, au trecut 4 ani, el a căpătat vechime şi a devenit foarte greu ca cineva să-l mai dea jos de acolo.
Poţi căuta în momentul de faţă orice pe google. Horoscop. Vremea. Telefoane mobile. Imobiliare. Referate. Chiar şi ştiri!
Eu una, când accesez unul din site-urile ce se găseşte pe primele poziţii la o astfel de căutare izbucnesc în gânduri precum:
-hai, frate, 10 minute ar fi durat să repari buba asta din sidebar.
-eşti pe primu loc la "..." şi n-ai fost în stare să plăteşti pe cineva să-ţi facă un header o leacă mai bun?
-cum? Avast îmi blochează site-ul, că are viruşi?
-asta numeşti tu site de reviewuri??? n-am găsit nici măcar o informaţie utilă aici!
etc.
Cred că marea noastră problemă e că nu putem forma echipe. Dacă 10 oameni s-ar pune pe treabă fain de tot, fără să apară discrepanţe de tipul "eu am muncit 3 săptămâni să programez site-ul, rezultă eu merit 80% din viitorul profit", atunci am constata ce de mult lapte mai e de muls din online-ul românesc. 10 oameni care să înceapă o chestie făr' a se gândi unde să bage reclame adsense, unde să mai vândă un link şi cum să mai scrie un articol plătit, ci să urmărească un singur lucru: utilitatea.
Sarcina noastră, în fond, este una banală. Nici măcar nu trebuie să ne stoarcem creierii să fim creativi, să aducem ceva nou pe piaţă. Nu-i nevoie decât să ne alegem o nişă (telefoane mobile, de pildă), să constatăm cum s-au descurcat mai marii noştri din .com (gizmodo) şi să le preluăm funcţiile şi ideile sub un ambalaj nou, românesc.
Subscriu total.
Ultima modificare făcută de doro; 7th January 2010 la 10:17.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)