Am renuntat pentru ca in primul rand, pentru a reusi cu un astfel de concurs iti trebuie un brand puternic in spate , prin care sa dovedesti incredere, siguranta si originalitate.
In plus, daca vrei sa ai profit si sa iti permiti sa dai premiile iti trebuie un trafic foarte mare , din care un anumit procent sa participe la tombola. In cazul meu nu avem un site mare in spate prin care sa imi promovez concursul si daca as fi cumparat spatiu pubicitar pe alte siteuri ieseam pe minus.
Cam astea ar fi motivele, in rest...iti doresc mult succes cu proiectul !
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Pentru organizarea unei tombole sau a unui concurs care presupune o taxa de inscriere, achizitie bilet, etc . Este necesar sa te spui din punct de vedere juridic unor reguli stricte, deasemenea trebuie sa achiti niste taxe speciale in acest sens. Legea prevede vanzarea unui numar minim de bilete in cazul tombolei si iti este impusa o anumita valoare ca premiu.
Exista si cateva portite care pot permite in anumite conditii anumite actiuni, mai exact este vorba de campaniile publicitare care ofera un premiu celor care cumpara un produs. In acest caz firma organizatoare promoveaza un produs si nu are ca scop sa faca profit ca urmare a unui joc de noroc.
Acestea erau regulile in urma cu circa 1-2 ani, este posibil sa fie ceva schimbat. Daca vrei sa intreprinzi ceva in acest sens trebuie sa ai neaparat asistenta din partea unui jurist, avocat in drept comercial.
Am un Blog
Din cate stiu eu nu este vorba de nici o taxa de inscriere sau vreun bilet, etc, este vorba pur si simplu de trimiterea unui sms la un numar scurt. La finalul competitiei se va extrage un anumit numar si va fi desemnat castigator userul care a ocupat acel numar in lista cu sms-uri trimise , sau ceva de genul asta.
Este ceva gen ofertele de la orange: "trimite un sms cu textul .... la numarul .... si la finalul saptamanii poti castiga ...tralala..." . Nu stie nimeni pe ce principiu se extrage castigatorul si daca chiar este unul real, asa ca nu trebuie sa ne punem astfel de probleme.
Asta inseamna tombola, cel care trimite SMS-ul nu primeste nimic in schimb. Daca prin SMS achit un produs iar posibilul premiu era in plus, atunci intra la categoria publicitate..........asta cel putin in urma cu 1-2 ani in urma era regula.
Am un Blog
Pai si daca dupa trimiterea sms-ului primesti ceva in schimb tot trebuiesc facute demersuri si platite taxe si impozite pentru ca vezi tu, vinzi ceva prin sms. Deci din pacate nu prea exista nici o gaselnita sa scapi fara taxe din afacerea asta.
Insa ar merge ceva fictiv: trimiti un sms si primesti in schimb un cod. Cu acel cod poti face orice. Numai imagineaza-ti !![]()
Trebuie sa vinzi ceva, un lucru care il produci, il ai pe stoc etc. Trebuie neaparat sa fi societate. Repet aceasta era regula in urma cu ceva timp. Nu sunt sigur dar am impresia ca la otv se intampla ceva in mod similar adica iti este ,, vandut un abonament la o revista online ". Asta inseamna ca trebuie sa platesti tva la produsul vandut. In mod normal daca o ,, portita" este exploatata intr-un mod agresiv ( gen otv), dupa scurt timp este posibil sa mai apara o completare la lege care sa iti interzica mai multe lucruri de genul. De aceea intr-o astfel de afacere ai nevoie permanenta de un consilier pe probleme juridice.
Am un Blog
am renuntat intre timp la idee.
din cauza legilor desigur.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)