Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Optimizare/Rezolvare request-uri!

alinpreda este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th December 2015
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit Optimizare/Rezolvare request-uri!

Vă salut!

Am un site(mai precis un magazin online), iar viteza de încărcare testată cu pingdom tool este de 2.5 s, PageSpeed Google 67/mopil 83/desktop, iar pentru Gtmetrix 77% cu 60%(YSlow) - deși, aici aveam ceva mai mare viteza.

Conform pingdom tool(așa cum se observă și în imaginea de mai jos), am anumite request-uri.

Aveți idee, cum pot optimiza/rezolva aceste request-uri?

Vă mulțumesc,
    Alin

raducu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    13th August 2011
    Locaţie
    Targoviste
    Vârstă
    34
    Posturi
    183
    Putere Rep
    27

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Eu unul am incercat majoritatea pluginurile pe wordpress dar mari schimbari nu am reusit sa fac. Cel putin pe "combine external javascript" si "remove query strings from static resources". Am incercat pluginuri care rezolvau aceste probleme dar la test tot acelasi punctaj il obtineam, uneori se incarca mai greu site-ul.

Andretti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    25th October 2007
    Posturi
    126
    Putere Rep
    34

Implicit

Gresit! Se incarca mai greu site-ul pentru ca nu rezolvi problema instaland si mai multe pluginuri.
    "Combine external javascript" se poate rezolva destul de usor prin copierea scripturilor externe (gazduite pe alte servere) pe serverul propriu. Daca nu sunt librarii ci mici scripturi / pluginuri, pot fi minimizate si puse intr-un singur fisier .JS

dufix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    8th July 2016
    Posturi
    140
    Putere Rep
    18

Implicit

Unul din acele scripturi .js care face probleme este chiar fisierul .js pe care-l foloseste google analytics. Dar poti sa pui acel fisier la tine pe server si printr-un cron il poti face sa se updateze zilnic din sursa google.
    Daca folosesti wordpress, poti scoate codul de emoji, ca si ala scade cateva puncte pe google page speed.

alinpreda este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th December 2015
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

Am rezolvat o mică parte din acele Request-uri cu ajutorul lui @Andretti

Mulțumesc!

Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    57
    Posturi
    301
    Putere Rep
    24

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Eu cred ca va pierdeti timpul pentru niste cifre care nu inseamna mare lucru.

In primul rand, cresterea, daca exista, se vede cu microscopul atomic.
    In al doilea rand, pentru utilizator, optimizarea poate avea un efect invers. De exemplu, scripturile externe gazduite pe alte servere (jquery, fb, ga), sunt deja incarcate de user, in vizitele lui pe alte site-uri. In loc sa fie luate din cache, mai sunt incarcate inca o data.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Floki Vezi Post
    Eu cred ca va pierdeti timpul pentru niste cifre care nu inseamna mare lucru.

In primul rand, cresterea, daca exista, se vede cu microscopul atomic.
    In al doilea rand, pentru utilizator, optimizarea poate avea un efect invers. De exemplu, scripturile externe gazduite pe alte servere (jquery, fb, ga), sunt deja incarcate de user, in vizitele lui pe alte site-uri. In loc sa fie luate din cache, mai sunt incarcate inca o data.
    @Floki

E foarte discutabil ce spui tu. Sau mai bine zis, nu sunt de acord, nu la modul asta.

In primul rand, TTFB (Time to first byte) ESTE important si constituie factor in ranking (https://moz.com/blog/how-website-spe...search-ranking , vezi jos). Deci imbunatatirea vitezei pe backend (server, CMS, php) ARE influenta asupra performantei. Da, scripturile externe trebuiesc incarcate de fiecare data (non-cached), DAR daca faci restul si lasi aceste scripturi in pace, diferenta este oricum semnificativa.

Recent am optimizat 3 situri ca test, de curiozitate mai mult, sa vad ce efect am.

Backendul era deja ultrafast, am lucrat doar la CSS/JS/image caching. Performanta in Google Pagespeed a urcat de la 66% (average) la 95-98% (desktop si mobile), desi am pastrat unele scripturi absolut necesare ca atare (GA, FB si Statcounter).

Observatii in urma optimizarii:

- Situl se incarca mult mai repede (de la "rapid" a trecut la "instant"), si asta pe un calculator destul de rapid (i5). Feeling-ul este ca intri pe un site pus la punct, care raspunde instant. Creste navigabilitatea, devine mai atractiv.
    - Coincidenta sau nu? Rata de conversie a crescut brusc, simultan pe cele 3 situri
    - Coincidenta sau nu? Traficul a crescut brusc pe cele 3 situri, si nu pe celelalte. Nu am o explicatie directa pentru asta, DAR daca nu este efect SEO, este posibil ca scripturile de trafic sa se incarce mai bine in urma schimbarilor. Totusi chiar si acest lucru constituie un efect pozitiv pentru ca se poate monitoriza mai bine SI apar unele conversii care erau altfel pierdute.

Nu am inregistrat schimbari pe niciunul din celelalte situri in afara de cele 3 care au suferit modificari.

Eu cred ca raspunsul este altul: DA, viteza conteaza. Poti trai fara? Poti cu siguranta, dar pierzi o parte din cascaval. Iti convine sa pierzi restul de cascaval, zi de zi, luna de luna, in timp ce imbunatatirea asta e ceva ce poti rezolva intr-o singura zi?

Cred ca webmasterii ar trebui in primul rand sa rezolve cu TTFB, sa-si ia host bun si sa se asigure ca serverul raspunde instantaneu. Iar restul de imbunatatiri ajuta in alte moduri. chiar daca nu SEO. Cumulat, merita efortul atunci cand pui in calcul si restul de avantaje.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. CPC 0.0 Cauza si Rezolvare
    De Ionut D în forumul Adsense
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th May 2016, 23:41
  2. Malware site [Rezolvare]
    De Ionut D în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th August 2014, 02:59
  3. Rezolvare duplicate content
    De msoft în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 23rd September 2013, 14:06
  4. reconsideration request example
    De EPoX în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 22nd August 2013, 18:38
  5. O problema, o rezolvare...
    De Ringwraith în forumul Studii de caz