Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Structura linkuri : despartim cuvintele cu o linie sau plus ?

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    37

Implicit Structura linkuri : despartim cuvintele cu o linie sau plus ?

salut,

Nu stiu sa se fi discutat acest subiect pe forum. Dar am vazut un link pe site-ul digi24 care mi-a atras atentia si as vrea sa va intreb ce parere aveti.

www. digi24.ro /Stiri/Regional/Digi24+Cluj-Napoca/Stiri/Digi24+Cluj+se+lanseaza+astazi+40+de+profesionisti +vor+aduce+tel

Link-ul preia titlul articolului dar pune plus dupa fiecare cuvant. Este aceasta forma mai ok dpdv seo decat clasicul : www. site. ro/digi24-cluj-se-lanseaza ?

Alt caz interesant gasesc pe cancan.

Link : cancan. ro /showbiz/showbiz-intern/dupa-ce-s-a-injurat-si-mai-avea-putin-si-sarea-sa-i-bata-sotia-gabi-tamas-loveste-din-nou-imbatamas-inca-reuseste-sa-suprinda.html

Iar titlul este : Ultima data a dezlantuit APOCALIPSA! Gabi "Imba-Tamas" a schimbat total FOAIA si acum face asta cu SOTIA pe ringul de dans!

Ma rog, trecand peste penibilul de pe cancan, este ok aceasta forma a link-ului diferita de cea a titlului?

Voi cum folositi si de ce?
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Eu zic ca-i mai bine cu "-" intre cuvinte, asta-i caracterul standard despartitor, insa aparent nu afecteaza dpdv SEO.

Google Groups

Totusi, zice bine ce zice tipul asta, ca "+"-ul e folosit de obicei in url-uri dinamice, la cautari, nu pagini statice si e posibil sa "confuzeze" motorul de cautare:

Does having a "+" in a URL hurt SEO? Would much value be gained changing it to a hyphen? | Moz Q&A

Eu recomand sa mergi cu "-" intre cuvinte.. varianta clasica si sigura.

Legat de diferenta dintre titlu si URL, e ceva normal, mai ales la site-urile de stiri. Ideea e sa fie titlul postarii cat mai sugestiv, sa faca omu sa dea click, etc, dar url-ul poate fi altul, mai scurt de obicei. Si eu mai folosesc la fel uneori in diverse postari pe blog si am vazut ca se mai practica, mai ales cand titlul postarii e prea lung si ar face un url mai mare decat bara de adresa din browser

Si in plus, ar fi o oarecare corelare intre ranking-urile bune si lungimea mai scurta a url-urilor, de aceea se recomanda url-uri mai mici, pe cat posibil.
    Signatura lipsa

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    Si in plus, ar fi o oarecare corelare intre ranking-urile bune si lungimea mai scurta a url-urilor, de aceea se recomanda url-uri mai mici, pe cat posibil.
    Cat de sigura este afirmatia aceasta? Am o mare dilema in acest sens, fara sa pot sa-mi dau seama in urma unor teste facute care este adevarul.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    45
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de 2dor Vezi Post
    salut,
    Am vazut un link pe site-ul digi24 care mi-a atras atentia si as vrea sa va intreb ce parere aveti.
    www. digi24.ro /Stiri/Regional/Digi24+Cluj-Napoca/Stiri/Digi24+Cluj+se+lanseaza+astazi+40+de+profesionisti +vor+aduce+tel
    Link-ul preia titlul articolului dar pune plus dupa fiecare cuvant.
    Nu stiu daca cei de la digi 24 au intentionat asta dar am vazut o chestie interesanta atunci cand incerci sa pui un astfel de link pe un forum smf, dispar toate acele plusuri si linkul ramane ceva in genul asta

www. digi24. ro/Stiri/Regional/Digi24+Cluj-Napoca/Stiri/Digi24 Cluj se lanseaza astazi 40 de profesionisti vor aduce tel
    Am incercat in fel si si chip sa pun respectivul link pe forum dar nu am reusit decat cu tiny url si modificarea textului in acea rubrica.

[ url=http ://tinyurl. com/bla-bla-bla]www. digi24. ro/Stiri/Regional/Digi24+Cluj-Napoca/Stiri/Digi24-Cluj-se-lanseaza-astazi-40-de-profesionisti-vor-aduce-tel[ /url]
    Ultima modificare făcută de IulianC; 28th October 2013 la 22:47. Motiv: am gresit cateva chestii

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Cat de sigura este afirmatia aceasta? Am o mare dilema in acest sens, fara sa pot sa-mi dau seama in urma unor teste facute care este adevarul.
    Interview with Google's Matt Cutts at Pubcon - | Stephan Spencer

In caz ca n-ai de gand sa citesti tot interviul, caut in text "what is excessive in the length of a keyword-rich URL" ca sa sari direct la discutia despre url-uri. Nu spune exact ca url-urile scurte sunt favorizate, dar spune ca cele prea lungi pot parea spammy.. De aici fiecare trage ce concluzie vrea.

Aici un articol despre "best practices" pt url-uri

SEO Best Practices for URL Structure | Search Engine Journal

Si articolul https://support.google.com/webmasters/answer/76329 care recomanda pe cat posibil, scurtarea url-urilor reducand "parametrii" care nu-s necesari. Cred ca prin parametri, se refera si la cuvintele scurte, de genul stop-words, desi eu personal le las, ca sa para link-ul inteligibil
    Signatura lipsa

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de IulianC Vezi Post
    Nu stiu daca cei de la digi 24 au intentionat asta dar am vazut o chestie interesanta atunci cand incerci sa pui un astfel de link pe un forum smf, dispar toate acele plusuri si linkul ramane ceva in genul asta

Am incercat in fel si si chip sa pun respectivul link pe forum dar nu am reusit decat cu tiny url si modificarea textului in acea rubrica.

[ url=http ://tinyurl. com/bla-bla-bla]www. digi24. ro/Stiri/Regional/Digi24+Cluj-Napoca/Stiri/Digi24-Cluj-se-lanseaza-astazi-40-de-profesionisti-vor-aduce-tel[ /url]

Ciudat! Eu am forum SMF si link-ul nu sufera nicio modificare. M-ai facut curios si am facut si eu o incercare.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    45
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Am testat din nou folosind alt link si la fel se intampla pe acel forum insa pe alte doua forumuri smf totul e ok , deci am gresit eu in constatare ar fi ceva in neregula cu forumul pe care am testat prima data.

http:/ /www .digi24.ro/ Emisiuni/Digi24/Din+Interior/Secvente+emisiune/Mierea+romaneasca++dulce+pentru+altii

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

Citat Postat în original de 2dor Vezi Post
    salut,

Nu stiu sa se fi discutat acest subiect pe forum. Dar am vazut un link pe site-ul digi24 care mi-a atras atentia si as vrea sa va intreb ce parere aveti.

Link-ul preia titlul articolului dar pune plus dupa fiecare cuvant. Este aceasta forma mai ok dpdv seo decat clasicul : www. site. ro/digi24-cluj-se-lanseaza ?

Alt caz interesant gasesc pe cancan.

Link : cancan. ro /showbiz/showbiz-intern/dupa-ce-s-a-injurat-si-mai-avea-putin-si-sarea-sa-i-bata-sotia-gabi-tamas-loveste-din-nou-imbatamas-inca-reuseste-sa-suprinda.html

Iar titlul este : Ultima data a dezlantuit APOCALIPSA! Gabi "Imba-Tamas" a schimbat total FOAIA si acum face asta cu SOTIA pe ringul de dans!

Ma rog, trecand peste penibilul de pe cancan, este ok aceasta forma a link-ului diferita de cea a titlului?

1. digi24 este un site de 2 lei, nu cred ca e cazul sa-l iei de ex.
    2. cancan este de 1 leu

eu folosesc "-" oriunde este cazul si daca este nesar alt titlu. Realizezi ca link-ul il face cms-ul, deci nu este nici o tehnica. Tehnica este sa-ti elimini din link ce este inutil.

Facand exceptie ca digi este o clona de 2 lei, www. digi24.ro /Stiri/Regional/Digi24+Cluj-Napoca/Stiri/Digi24+Cluj+

Jenant, sau?

Google de saptamana trecuta face teste in care nu mai afiseaza url, doar index = brand, deci nu cred ca-si mai are rostul.

Pentru site-ul tau de stiri iti recomand "-" si editare manuala (automata) a link-ului.

ex: cancan. ro /showbiz/showbiz-intern/dupa-ce-s-a-injurat-si-mai-avea-putin-si-sarea-sa-i-bata-sotia-gabi-tamas-loveste-din-nou-imbatamas-inca-reuseste-sa-suprinda.html

cancan. ro /showbiz/gabi-tamas-schimba-foaia

off: "digi24.ro site de 2 lei" = si eu copiez (ma inspir) in fiecare zi, dar nu sunt digi24.ro ! Daca esti digi, cu bugetele aferente, ai si tu un pic de prestanta si nu-ti faci o clona de 100 usd.
    Ultima modificare făcută de Tom; 3rd November 2013 la 21:46.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Raoul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    17th March 2013
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    35
    Posturi
    129
    Putere Rep
    27

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sitemap.xml - Linie separata pentru index sau nu
    De juganc în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 4th January 2013, 15:29
  2. Inserare linie fara continut in codul generat de catre WordPress
    De Marius Cristian în forumul WordPress
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 1st July 2012, 12:51
  3. Schimbare structura linkuri
    De edy12006 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 4th May 2012, 21:41
  4. Structura linkuri interne
    De pitox în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 18th November 2010, 01:36
  5. Cuvintele din top
    De necromanc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 17th March 2007, 00:10

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •