Da, ce sa zic, comisioanele respinse sunt o problema, am si eu destule. In general am mai contactat firmele si am primit raspunsuri inteligibile.
Care v-ati plictisit, imi dati mie mesaj sa va cumpar siteurile :)
Versiune printabilă
Da, ce sa zic, comisioanele respinse sunt o problema, am si eu destule. In general am mai contactat firmele si am primit raspunsuri inteligibile.
Care v-ati plictisit, imi dati mie mesaj sa va cumpar siteurile :)
Problema cu comenzile de valoare mare care (culmea) nu sunt finalizate o am si eu. In plus, unele dintre firmele din 2parale prefera sa dea o data pe luna accept / repins comenzilor in asteptare.
Problema e ca la sfarsitul lunii comenzile de valori mari nu sunt aprobate, celor de valori medii li se micsoreaza valoarea comisionului (nu am inteles cum de e posibil asa ceva, dar se pare ca e posibil) iar cele de valori mici sunt acceptate.
Eu am renuntat a considera 2parale ceva serios dupa aceste episoade "intamplatoare". Din pacate vad ca aceste lucruri vi se intampla si voua astfel incat pentru mine e clar ca unele dintre magazinele din program nu sunt serioase.
Cred ca e necesar ca cei care detin aceasta platforma sa efectueze niste verificari, aka. niste comenzi reale la magazinele suspecte. Sunt curios cate din ele o sa treaca in dreptul comenzii cuvantul "finalizat".
Nichita exact aceleasi sentimente ca si tine am si eu. Coincidenta la mine face ca cele 2 comisioane ce stau in asteptare de 2 saptamani sunt la acelasi magazin care mi-a respins aproape imediat 2 comisioane de valoare mare.
Eu sunt de acord. Ideea e ca magazinele care insala afiliatii si sistemul 2parale sa primeasca un mare BAN din sistem. Poate asa vor aprecia valoarea comenzilor care li se aduc de catre afiliati.
Hmm. Lasa-ma sa ghicesc. E vorba cumva de un site de lenjerie intima ? :whistle:
Nu de lenjerie, de ceasuri... Dar mentalitatile sunt aceleasi cred.
Aveti mare dreptate, eu discutasem cu un prieten inainte de a intra in 2parale si imi spunea ca avea foarte multe comisioane respinse inclusiv comenzile date de el ca test si achitate. Am considerat ca lucrurile s-or fi schimbat de atunci (acum aproape 2 ani parca) si am zis sa incerc si eu dar...
Urmaresc cu interes ce se intampla cu acest concurs si vad ca discutia a deviat dinspre concursul initial catre magazinele din programul 2parale, magazine ce nu aprecieaza munca afiliatilor si care incearca sa-i pacaleasca. Am testat si eu sistemul 2parale, un amic urma sa plece inapoi cu familia in Italia si fiind in criza de timp m-a rugat sa-i comand online biletele de avion, asta se intampla intr-o sambata, el urma sa plece miercuri. Am decis atunci pe moment sa intru de pe un link de afiliat si sa comand biletele de avion, am comandat pe numele amicului, cu adresa lui de mail si numarul sau de telefon. Surpriza a venit dupa numai cateva minute cand m-a sunat din nou amicul si mi-a spus ca-mi multumeste pentru tot si ca l-au contactat cei de la firma la telefon si i-au spus sa vina sa plateasca biletele la agentia din oras. Rezultatul: comision in valoare de 40 ron respins dupa vreo o luna de stat in asteptare. Deci, hai sa muncim pentru ca altii sa ne ia de fraeri. Nu zic ca nu sunt si magazine online in program ce merita tot respectul insa sunt multe care ar trebui verificate.
Dragos, daca i-ar verifica cineva, cred ca nu ar mai ramane nici 30% din numarul de campanii. In conditiile astea, crezi ca are cineva interes sa-i verifice? Eu nu cred...
Eu as propune altceva. Sa facem noi aici sau intr-un alt topic un top al rusinii. Dar numai cu dovezi, cu cifre exacte, si doar daca se intapla de mai multe ori per magazin, astfel incat sa nu patam reputatia unor magazine aiurea, dupa cum ni se pare noua. Sa dam noi dovada de corectitudine.
Nu stiu in ce masura ar schimba ceva, dar cel putin vom sti noi de cine sa ne ferim. Cand nu vor mai avea afiliati care sa-i promoveze vor fi nevoiti or sa iasa, ori sa faca ceva in privinta asta.
Legat de comisionare respinse am si eu o mica poveste.
Un coleg de servici cauta sa isi cumpere un laptop. Era ceva misto, 3D, la vreo 4000-5000 de lei.Cauta el cat cauta si gaseste ceva care sa ii placa la unul din magazinele inscrise in 2parale. Partea buna e ca avea o cunostiinta pe acolo si reusie cumva sa primeasca o reducere.
Face cont, da comanda, il suna ala de la firma disperat. Prin cautarile pe diverse siteuricolegul meu o fi dat click pe un link de afiliat si astfel comanda lui s-a inregistra pentru afiliatul respectiv. Asta de la magazin era disperat ca daca trebuia as plateasca banii afiliatului nu mai avea cum sa scoata reducerea aia.
Cum s-a terminat pana la urma. L-a pus omu de la magazin pe coleg sa anuleze comanda si sa o faca din nou. De data asta cu atentie, sa nu se inregistreze pentru vreun afiliat.
Deci da, multe magazine fac diverse manareli.
Seinfeld ar fi frumos un mail la support @ 2parale.ro cu povestioara asta si cateva date mai specifice. Noi nu putem sti tot ce fac ei decat daca ne ajutati si voi. In schimb putem indrepta lucrurile.
Mersi.
Krumel: sunt ( poate ) cazuri izolate, oarecum era corect sa nu ii poata acorda si discount si comision, ca nu are de unde. Problema unde trebuie sa intervina 2p este cea de gen:
Aprobate 23 comisioane in valoare de 240.33 RON
Respinse 21 comisioane in valoare de 443.36 RON
Cam toti de aici avem un magazin sau avem acces la un magazin, iar rata de refuz nu atinge in nici un caz cifre de gen. Cel putin, eu nu am auzit la nimeni de asa ceva, ca dadea faliment sau isi inchidea singur pravalia. Nu am idee cum poate 2p sa tina mai in frau aceste aprobari/refuzuri, dar ar fi binevenite unele solutii, pentru ca, impreuna cu procentul de comenzi telefonice inevitabile, o sa ai din ce in ce mai multi publisheri care se lasa de sport. Eu am remarcat incercarile de a intra in retea a unor siteuri sau retele mai mari, dar nu au facut prea multi purici, sa fie una din cauze problemele de gen?
Kidu sint 2 directii aici:
1. daca aveti suspiciuni, vorbiti cu ei si incercati sa rezolvati problema. Daca nu se rezolva, discutati cu cei din 2Parale. Una din ele trebuie sa rezolve problema.
2. ptr cei fata de care aveti suspiciuni in privinta comisioanelor respinse, incercati sa nu le mai vindeti produsele. Cautati alternative la alte magazine. Astfel ei vor fi eliminati singuri din retea ptr ca nu se mai justifica prezenta lor.
Advertiserii incep sa isi dea seama ca MA nu e CPC sau CPM si ca relatia cu afiliatii nu e una de genul celor pe care o au cu "agentii de vanzari". Cine face lucrurile cum trebuie, ramane. Asa se vor educa toti. Dar riscul asta inca ramane.
Kidu, asta e unul din riscurile de care ziceam. :) Asa e oarecum si pe .com, evident oamenii stiu ce inseamna MA. Dar riscuri exista.
People, au spus-o si colegii mei de nenumarate ori, o spun si eu acum: sunt o gramada de advertiseri in 2Parale! :)
Noi credem intr-un sistem care se regleaza singur si in care cei cu rata mare de respingere isi dau seama ca pe termen lung aceasta rata le dauneaza. Afiiliatii vor - evident! - sa castige bani si vor promova campaniile care le indeplinesc aceasta cerinta de baza.
Sustin ce a spus Krumel, trimiteti sesizari cu cazuri izolate pe adresa de suport (cu toate datele incluse - advertiser, comision, data etc.), insa daca vreti rate mici de respingere, sustineti performanta si promovati-i doar pe cei care va aduc bani.
In ceea ce priveste comenzile telefonice, 2Parale cere advertiserilor sa promoveze cat mai puternic procesul de comanda ONLINE pentru traficul venit de la afiliati. Este un criteriu important in aprobarea campaniilor. Desigur, exista exceptii, insa repet indemnul de mai sus: selectati-va advertiserii in functie de interese. Astfel se vor cerne cei care fac cu adevarat performanta.
tetele, unde sunt campaniile alea gramada ca din cate observ eu din cele 29 de domenii existente, doar in 10 dintre ele aveti mai mult de 2 campanii active, iar unele dintre ele chiar sunt vai de mama lor...
Acu daca eu nu vreau sa promovez lenjerie sau rochii, ca siteurile mele au alt profil ce ma fac? In foarte multe dintre nise nu prea ai alternative.
Ataşament 1961
Eu unul refuz sa cred ca asta este punctul de vedere oficial.
Cand se va regla sistemul singur? Mai exact cand va fi gata? Nu suntem testeri sa luam fiecare campanie la rand si sa aflam care ne da teapa si care nu. Noi muncim pt fiecare comision, iar cand 50% dintre ele sunt respinse cam incepe sa ti se acreasca.
Macar e bine ca se recunoaste faptul ca sistemul nu e perfect, aici aveti o bila alba.
Cum am mai spus si pana acum, de la inceput am fost suspicios si am luat-o ca un test personal, test care inca nu s-a incheiat pt mine. Mai am putina rabdare, mai incerc si alte niste, mai am cateva domenii luate special pentru asta.
Problema se poate rezolva usor (daca se vrea). Statisticile la care cei de la 2 parale au acces pot arata exact care e realitatea. Fiecarui magazin trebuie sa i se faca o analiza de genul:
- numar de comenzi primite;
- procent comenzi aprobate;
- valoarea medie a comenzilor aprobate;
- procent comenzi respinse;
- valoarea medie a comenzilor respinse;
In cateva minute se pot face toate aceste lucruri. Daca se vrea. Ideal ar fi ca si afiliatul sa aiba acces la aceste informatii. Nu ma refer aici la numarul lor (poate ca ei nu doresc sa faca publice numarul vanzarilor) ci valorile:
- valoarea medie a comenzilor acceptate;
- procentul comenzilor acceptate;
- procent comenzi respinse;
- valoarea medie a comenzilor respinse;
In felul asta o sa stiu dinainte care magazine prezinta interes pentru mine, ca si afiliat. Magazinele se vor tria singure.
Repet, aceste date se pot vedea imediat. Trebuie doar sa se vrea.
Ca o completare la cele spuse deja, eu ca afiliat trebuie sa-mi concentrez efortul in a descoperi nisele profitabile, campaniile care convertesc cel mai bine, in a-mi optimiza siteul la maximul posibil si nu in descoperirea campaniilor care-si tepuiesc afiliatii. Nu asta inseamna Marketing Afiliat.
Nichita, +1 pentru propunere, chiar ma intrebam, mai demult de ce aceste informatii nu sunt deja publice, procentul comenzilor acceptate si procent comenzi respinse ne-ar scuti de foarte multe batai de cap. Dar probabil ca adevarul doare...
Nu doar procentul celor respinse e important. Mie mi-au fost respinse (culmea) doar cele cu valoare mare. Vreau sa se poata vedea daca acesta este un "obicei" al magazinului respectiv.
Nu stau sa fac politie pe internet acum. Plus ca nu aveam de gand sa il incurc pe colegul meu care si-a luat laptopul deja. Am precizat povestea asa, ca sa fiu si eu in ton cu dicustiile si sa nu fie doar discutii teoretice.
Oricum 2parale nu are nici o vina in treaba asta.
Am avut un subiect apropiat acum vreo 10 zile, comanda plecata din siteul meu, nu a inregistrat comision. Trimit mail la 2p cu clickul din sistem si comanda facuta de prietena mea, la ei totul e perfect, trimit problema la siteul respectiv. Care s-a sters cu ea la fund :) Mentionez ca au mai fost situatii in care le am promovat produsele cu articole/poze, deci nu simplu banner si nu a inregistrat nici un comision pentru un trafic de peste o mie pe zi. ciudat. Ma rog, acum mi s a parut chiar FOARTE ciudat sa stiu ca e din siteul meu, sa vad clickul, sa vad comanda dar nu si comision.
In alta ordine de idei, incercand sa stabilesc un dialog cu un magazin sa inteleg ce se intampla cu comisioanele refuzate, cand am intrat mai adanc in problema, mi a zis direct ca ma da afara din campanie. Voi discuta mai adanc subiectul cu 2p, dar am asteptat sa se intoarca cineva din vacanta.
Am subliniat si am spus cui vrea sa ma auda, am magazine pe fashion din 2007, automat am prieteni ce detin magazine din aceeasi nisa sau nise apropiate, dar nimeni nu are un procent atat de mare de comenzi refuzate sau anulate. Nu am idee ce masuri poate lua 2p, dar nu sunt f de acord cu ideea ca se vor cerne singuri, pentru ca alternativele nu sunt chiar atat de mari, iar afiliatii cu un volum maricel vor continua chiar si in aceste conditii.
Regret la ce a ajuns acest topic, dintr-o intiativa simpatica si care putea fi instructiva, am ajuns sa descoperim probleme si sa ne plangem de sistem. Din pacate singurul interesat este Krumel, desi fac pariu ca nu este jobul lui la 2p sa ne consilieze pe tema asta. As fi vrut inca de la inceput ca 2p sa se implice in initiativa asta, sau in comunitate, credeam ca se justifica.
-Rares- hai sa iti dau o veste: daca afiliatii nu castiga bani si advertiserii nu vand, nici 2Parale nu iese pe profit. Fiind o afacere interesul e sa facem toti bani. Iti inteleg punctul critic de vedere dar pe o anumita directie cred ca exagerezi. Oricum, o sa tinem cont doar de punctul critic de vedere ptr care iti multumim.
Nichita foarte util, sint sigur ca feedback-ul asta o sa ajute. :clap:
Seinfeld, da, noi nu avem o vina dar ne-ar fi ajutat sa indreptam cat de cat lucrurile. Si daca tot ne-ai spus ce s-a intamplat am fi vrut sa ducem lucrurile pana la capat.
Kidu in Romania se pleaca de la premisa ca "nu se vrea", "ca toti sint la fel" si alte mentalizati paguboase. Reteaua 2Parale exista doar ptr ca voi faceti bani. Deci interesul e comun, dezinteresul inseamna sinucidere ca afacere.
Nu neaga nimeni ca nu sint probleme, de asta avem intalniri lunare in Bucuresti la care va invitam. O sa incepem intalniri pe G+ facand hangout-uri astfel incat sa colectam feedback de la voi. N-a zis nimeni ca e usor si n-a zis nimeni ca intrarea in 2Parale nu comporta riscuri.
Dar sistemul merge chiar si cu aceste erori. El produce bani chiar si cu unele riscuri sau neplaceri. Hai sa vedem si partea buna a lucrurilor mai ales ca este disponibilitatea spre a le face si mai bune. De la noi aveti toata sustinerea si atat cat vom putea face, vom face.
Spor la conversii.
As pune un mic addendum la postul de mai sus: din cate inteleg eu, exista 2 posibilitati pentru a gestiona relatia cu un advertiser "suspect" de incorectitudine:
1. Voi nu-l mai promovati, el isi pune intrebari in legatura cu numarul din ce in ce mai scazut de comenzi si fie paraseste sistemul, fie isi indreapta erorile. In primul caz nu se mai inregistreaza niciun comision. Al doilea caz este favorabil tuturor.
2. 2Parale il expulzeaza din sistem pentru practici necorespunzatoare. Nimeni nu mai face niciun comision.
Acum intreb: care posibilitate credeti voi ca va este favorabila?
Nu spun ca 2Parale nu ia masuri de coercitie impotriva advertiserilor care incearca sa "ocoleasca" normele sistemului (ba chiar am facut-o de foarte multe ori). Spun insa ca in orice situatie (nu numai in marketingul afiliat) vocea celor care iti aduc in mod direct bani este mult mai puternica decat alte voci. Evident, atata vreme cat vrea sa se faca auzita.
Also, @-Rares-, nu sunt reprezentantul desemnat pentru comunicarea 2Parale. Nici Krumel nu este. Eu sunt aici pentru a va oferi suport in principal pentru tool-urile facute de mine in numele 2Parale, intrucat le cunosc cel mai bine si pentru ca vreau sa le fac cat mai bune (mandrie personala). Ocazional mai arunc cu o parere offtopic "din interior". Daca nu sunt binevenite, nu tin neaparat sa plictisesc lumea cu ele :)
tetele nu a zis nimeni ca nu sunt binevenite. Stim si noi cum "functioneaza" mecanismele dar suntem frustrati pentru ca stim ca se poate mult mai bine si un minim de masuri totusi ar putea fi luate in sprijinul afiliatilor (vezi lista lui Nichita si or mai fi si altele...). Stai linistit, nu are nimeni nimic personal nici cu tine, nici cu Krumel.
Chiar mi-ar face placere sa mai discutam despre acele tool-uri, mai am multe idei si sugestii.
Am mutat discutiile despre comisioane si ce mai e despre 2Parale intr-un topic nou ptr a nu opri activitatea pe topicul de concurs.
Privind solutia propusa de Nichita...
Luam in calcul posibilitatea oferirii unor informatii de aceasta natura afiliatilor inainte de aplicarea intr-o campanie. Ce nu putem face este sa va oferim date care, fie de sine statator, fie agregate, ar divulga performantele generale ale unei campanii. Asadar, a doua propunere a ta suna mai aproape de fezabilitate :)
Ne mai gandim ce set de indicatori ar fi cel mai relevant, compilam solutiile propuse aici si va anunt cand facem schimbarea. Care schimbare va asigur ca nu dureaza 10 minute, la fel cum nu dureaza 10 minute sa adaugi un box nou in dashboard-ul blogului de pe wordpress.com (atentie, nu .org).
ma intrebam daca noi afiliati putem face publice informatii de acest gen: nr comisioane respinse/aprobate ale unor siteuri, am putea face niste statistici comune. ne permite contractul cu voi ?
Si eu sunt de acord cu idee lui Nichita, si daca da, cei de la 2parale nu pot face treaba asta, ar trebui sa putem sa centralizam informatiile si sa vedem procentul de comisioane respinse /aprobate , chiar si conversii.
Cine stie daca la stadiile comsioanelor unei campanii , comisoanele respinse sunt pe ultimele 30 de zile sau all time??... eu am anulate 77 la o campanie si nu cred ca am generat atatea intr-o luna. De fapt cu sigurata nu.
Cred ca si statisticile sunt aiurea.
Cunoscand cum functioneaza comertul online consider ca nu ar trebui sa luati in considerare ca fiecare comision primit unul sigur... pot exista si clienti neseriosi sau lipsa stocului
hai sa facem "asociatia afiliatilor din romania" :)
NU se poate un topic privat in care fiecare sa vb. despre experienta urata cu advertiseri. Sa vedem cati avem opinii identice despre unii dintre ei???
@Kidu nu stiu, ma interesez si revin.
@draqusoru trimite-mi un PM cu numele contului tau de afliliat sau adresa de mail din 2Parale si campania in care crezi ca sunt gresite statisticile. Investighez.
Nu am zis ca sunt gresite dar ca nu s.tiu daca sunt pe ultimele 30 de zile sau de cand am contul
Eu sunt unul din omanii sictiriti care a renuntat la 2 parale, am am cateva campanii ramase prin articole
Vin si eu cu urmatoarea propunere
Dar daca fiecare magazin ar primi lunar un calificativ/nota de la afiliati acelui magazin (restrictionandu-se doar la cei care au inregistrat un comision in ultimele 30 de zile), nu ar fi mai usor pentru afiliati sa aleaga acele magazine care au note/calificative mai bune, cei care a calificative negative se elimina automat astfel din sistem
Nichita ai +1 de la mine
tetele, Krumel, trebuie neaparat facut ceva in aceasta privinta pt ca va fugi toata lumea, astazi iar mi-a venit un val de comisioane respinse.
Culmea ca alea pana in 12-14 lei se aproba majoritatea, cele de peste 40 ron se resping, fara nicio exceptie!!! E atat de usor sa scrii 2 cuvinte: "Comanda anulata"...