da, bine, o sa incep eu sa adun alea aprobate cu cele platite, si sa fac procent cu cele respinse, ignorand pe cele in asteptare.
asa ceva, nu?
Versiune printabilă
da, bine, o sa incep eu sa adun alea aprobate cu cele platite, si sa fac procent cu cele respinse, ignorand pe cele in asteptare.
asa ceva, nu?
Dupa niste discutii cu @RoManiac mi-am dat seama ca s-ar putea sa nu fie atat de simplu de obtinut procentul "personal" de respingeri cum am crezut initial. Revin cu detalii daca mai adaugam acest indicator in interfata.
Vanzarile sunt importante, pentru ca presupun ca in cazul unui lead este aproape mereu aprobat, un lead in mare parte din cazuri este de valoare mica, acolo nu prea are ce motive sa aiba un magazin pentru respingere, la vanzari este buba, cel putin asa vad eu problemaCitat:
@RoManiac afisam toate comisioanele, pentru ca unele campanii sunt de lead, altele de vanzari, insa conteaza toate comisioanele cand tragi linie. Atat ca numar, cat si ca valoare, exact cum afisam noi statisticile. Detaliaza daca tu crezi ca e vreun motiv anume pentru care ar trebui afisata rata de respingere doar pentru comisioanele de vanzari.
De acord cu tine, insa tocmai din cauza asta am pus si procentul de comisioane respinse ca numar, si ca valoare. Daca ai un advertiser cu 10% ca numar si 20% ca valoare, inseamna ca respinge comisioanele mari (probabil cele de vanzari, daca e o campanie lead+sale).
Nichita nu are rost sa vii sa te dai mare leu cand majoritatea userilor de pe acest forum stim ca iti iei comisionul de la 2parale doar ca sa-i aperi si sa stergi toate topicurile care-i ataca in mod real pe cei de la 2parale care sunt recunoscuti la nivel blogeristic ca fiind niste tepari de cea mai joasa speta . Asa ca ninkita tu continua sa-i aperi sa sa iti iei comiosionul de la ei pentru ca oricum esti o persoana josnica !
Vreun moderator cumva?
Unii pe aici au uitat sa isi ia pastilele...
Nu stiu daca ati remarcat situatia asta la ceasuri, ma intreb daca are cineva o explicatie logica pentru asa ceva. Oricum, chiar daca toate cele trei magazine afisau o rata de respingere la asemenea valori, imi era imposibil sa le cred ca sunt atatea comenzi respinse, nu vad motive pentru care sa mai tii deschis.
Comisioane In Time24.ro
Comisioane respinse in Jul 2011 (numar) 70% din comisioanele inregistrate
Comisioane respinse in Jul 2011 (valoare) 77% din comisioanele inregistrate
Comisioane In Biro.ro
Comisioane respinse in Jul 2011 (numar) 0% din comisioanele inregistrate
Comisioane respinse in Jul 2011 (valoare) 0% din comisioanele inregistrate
Kidu, confirm :)
O alta smecherie pe care am descoperit-o e asta:
"Comisioane respinse in Jul 2011 (numar) 0% din comisioanele inregistrate
Media pentru Sport & Pescuit este 0%
Comisioane respinse in Jul 2011 (valoare) 0% din comisioanele inregistrate
Media pentru Sport & Pescuit este 0%
Cel mai vechi comision neprocesat Inregistrat acum 5 luni
Media pentru Sport & Pescuit este 4 luni"
Pai cum dreaq sa nu aiba 0% rata de respingere, daca ei au comisioane neaprobate de 5 luni? Poate ei in iulie nu au procesat niciun comision. Poate fi o manevra asta cu care eu nu sunt deacord.
Ar trebui ca un comision sa trebuiasca procesat in termen de 30 zile, iar daca asta nu se intampla sa se aprobe automat. 5 luni este ceva strigator la cer!
nu, pe bune, ii mai promoveaza cineva?
La ceasuri e nebunie, watchshop de ex, am 1 vanzare la 1000 de click-uri ceva de genul .
am un site de ceasuri, recunosc ca nu i am acordat atentie, asa ca nu am remarcat nimic.
- Ce e mai rau decat un comision respins?
- Un comision cu minus!
Da, am primit un comision pentru o vanzare de -0,12 lei, deci comisionul va fi o contributie a mea catre magazinul respectiv :))
Am inteles de la 2parale ca acel comision este negativ pentru ca utilizatorul a avut un voucher a carui valoare a fost mai mare decat valoarea efectiva a produsului comandat. Nu am nicio indoiala ca 2parele face tot posibilul ca un comision sa-mi fie alocat cand e posibil, pana la urma si ei iau un procent din vanzari.
Totusi as vrea sa subliniez ca nu ma deranjeaza aceste mici neconcordante, nu ma deranjeaza chiar nici cand un magazin respinge un numar suspect de comisoane.
Pentru ca singurul lucru pe care il masor este eCPM-ul, acesta aratand ce procent sa aloc unei campanii de afiliere. Incerc sa nu vanez un comision ci caut sa promovez o campanie performanta.
Daca am o campanie ce imi ofera 2 euro eCPM dupa ce jumatate din comisioane au fost anulate si am alta campanie fara niciun comision anulat ce are 1 euro eCPM, ar trebui sa renunt la prima campanie?
Eu nu lucrez cu oameni care vor sa ma pacaleasca indiferent de cat profit imi aduc, pentru ca un astfel de om sau firma care merge pe principul de a pacali iti va aduce la un moment un prejudiciu si mai mare. Daca ma inselat o singura data nu vreau sa mai lucrez cu ei, deci as renunta la primii fara sa stau pe ganduri
Este un principiu de al meu de care ma tin
Am descoperit recent o campanie care are "Comisioane respinse in Aug 2011 (valoare) 85% din comisioanele inregistrate" :))
lol, care anume...sa nu le caut la mana.
Ma amuza fashion up, de la 46% respinse, au trecut la 35 si acum la 23. Sa inteleg ca:
a) si au educat clientii sa nu mai anuleze comenzile
b) platesc ei comisioanele din buzunar, desi numarul de comenzi respinse e acelasi, dar sa aiba un procent mai mic
c) daca tot au fost dati in vileag si i-au abandonat un pic publisherii, sa revina la cifre mai normal
Bomboane pe coliva, fashionstar imi explica procentul lor triplu ( fata de nisa ) de comisioane respinse: atat de multe comenzi avem noi din afara romaniei, incant uite asa de mult influenteaza numarul de comisioane respinse. Logica de urmarit este ca foarte putine din comenzile in afara ro sunt onorate ( oarecum normal ).
In ceea ce ma priveste, eu am incercat multe campanii, am avut rabdare o perioada, iar daca rezultatele nu se justifica, papa. Cum sunt cei doi de mai sus, eu nu stau sa fac politie sa vad daca e pe bune sau nu, dar nu vad nici un motiv pentru care as alege fashionstar cu 30% respinse si nu as lua starshiners care are cam aceleasi produse, doar ca mult mai multe :)
"lol, care anume...sa nu le caut la mana."
BebeCarucior
si cine ii mai promoveaza ?
De acum inainte nimeni...
Apropo, tetele, ar fi binevenita o facilitate a pluginului vostru pt wordpress pentru a putea transfera mai usor produsele dintr-o companie catre o alta. Bineinteles aceleasi produse, acolo unde ele exista si se poate.
Pot fi mai multe situatii in care avem nevoie de aceasta facilitate, cea mai intalnita ar fi linkurile care devin invalide dar mai pot fi si campanii care se inchid sau campanii care devin nerentabile pentru noi, afiliatii. De cele mai multe ori noua, afiliatilor nu ne convine sa stergem sute de pagini pt care am muncit la promovarea lor si care rankeaza foarte bine.
Da, avem posibilitatea sa cream quick-linkuri pt fiecare produs si sa modificam linkul manual, dar in acest fel nu mai putem beneficia de update-ul automat al preturilor...
Facem un Black list de magazine din 2parale?
Sau ceva de genul a se evita sa se promoveze magazinele ... (bineinteles cu dovezi) si apoi sa vezi cum o sa fie coreci.
Asa ca amuzament, eu am facut o comanda de test la un anumit magazin, sa generat un comsion in jur de 1 leu, si am anulat comanda, dar mi-e mi-au confirmat comanda.
Cred ca s-au speriat de aceasta rata de anulare comenzi si daca sunt comisione mici, unii aproba oricum
Man, e simplu. Sa luam un exemplu:
Am un site de ceasuri, majoritatea dintre ele se afla in toate cele 3 magazine din 2parale. Linkul pt Ceasul Casio xxx din campania YYY a devenit invalid, impreuna cu alte 50 de produse. Eu ca afiliat ce solutii am? Sa sterg paginile si sa creez altele noi cu aceleasi ceasuri dar dintr-o alta campanie? Nu voi face asta.
Solutia babeasca e ca noi afiliatii e sa generam niste quicklink-uri si sa le updatam pe cele din pagina produsului, numai ca astfel se pierde facilitatea de update automat al preturilor pt toate produsele de pe site. Aici as avea nevoie de un tool care sa-mi usureze munca cumva, imagineaza-ti ca trebuie sa fac treaba asta pt 300 de produse saptamanal.
O alta situatie ipotetica: Sa presupunem ca o anumita campanie (Z) se inchide si eu raman cu 500 de produse promovate cu descrieri unice, etc... Jumate din ele se regasesc si in alte campanii din 2 parale. Nu ar fi util acest tool care sa-mi faciliteze migrarea produselor (updateul linkurilor) intr-o alta campanie?
Ce zici tu este un cosmar de implementat astfel incat la final sa constituie o solutie robusta (aplicabila in toate cazurile).
In plus, datorita completarii incomplete/inexacte a campurilor legate de produse de catre advertiseri (SKU, in principiu), acest lucru devine de-a dreptul imposibil. Bine, nu imposibil, ci inuman de greu de intuit toate posibilele potriviri de nume/brand/variatii de culoare/whatever :) Repet, nu vorbim de cazuri izolate aici, ci de o solutie care sa acopere TOATE produsele posibile.
Probabil ca tu, detinatorul site-ului, stii cel mai bine ce ai de facut pentru a muta aceste produse. Este infinit mai simplu sa lucrezi pentru cazuri particulare decat pentru orice scenariu.
tetele, nu doream o solutie perfecta si 100% automata, nu doream ca toolul sa faca match exact si sa modifice de capul lui totul. Ceea ce doream era un buton unde sa-mi sugereze alternative la produs, acolo unde ele exista, sa pot alege unul si sa fac updateul linkului iar dupa aia cand dau update la toate produsele de pe site sa nu-mi mai strice linkurile si sa mi le puna pe cele invalide.
Chiar daca acum nu e posibil, e bine sa va ganditi pe viitor la o solutie pentru aceasta problema, pe langa standardizarea feedurilor bineinteles.
Sugestii as mai avea multe, chiar si niste buguri ale tool-ului pe ultima versiune de wp :) Cred ca am sa-ti fac o lista sa ti-o trimit pe pm...
N-as vrea sa facem hijack la topicul asta, asa ca rog un moderator sa faca un split, ca oricum mi se pare la lipseste un topic dedicat despre 2PPI pe forumul asta :) Merci anticipat!
Acum, sa-i raspund lui Rares.
Sugestiile, ierarhiile bazate pe relevanta, potrivirile partiale si in general orice tine de logica fuzzy sunt printre cei mai consumatori de resurse algoritmi existenti. De ce? Simplu! Pentru ca un calculator stie sa compare exact, nu aproximativ.
43 = 43? Da! Bun.
'Eusebiu' = 'Temistocle'? Nu. Minunat!
'Ana are sacose cu mere' seamana cu 'Ana are plase cu mere'? Greu de spus. Defineste "seamana". Sintactic, da. Dpdv al formei literelor, nu. Si asa mai departe...
Fix asta este povestea cu matching-ul partial pe care il vrei tu. Desigur, pot fi scrisi algoritmi pentru asa ceva, insa marea majoritate a host-urilor pe care ruleaza pluginul sunt partajate si nu ar suporta incarcarea generata de rularea lor, ceea ce i-ar face nu doar inutili, ci de-a dreptul enervanti :)
Apoi, se pune problema aplicabilitatii. La ce ar folosi o astfel de extensie?
Pai, in cazul in care o campanie face <introdu motiv pentru care te enerveaza>, atunci nu mai vrei sa o promovezi si trebuie sa muti 300 de produse manual. Pierzi pagini, pierzi efort SEO etc.
De acord! Dar in cazul asta mi se pare aiurea sa fi investit atata timp/bani intr-un site dedicat unei campanii cu care nu stii daca poti colabora pe termen lung sau nu. Cazurile in care asa ceva se intampla sunt - din cate stiu eu - foarte rare.
Multumesc pentru sugestie, ma voi gandi daca exista vreun mod mai simplu in care poate fi implementata pentru astfel de cazuri izolate, insa la o prima vedere, n-as vrea sa-ti dau sperante prea mari :)
PS: cat despre sugestii pentru plugin / bug reports, sigur, cu cea mai mare placere le primesc!
Nu mi se pare corect. Putem emite pareri personale sau sa dam exemple, dar nu este moral sa punem diagnostic. Eu am fost exclus din 3s pentru ca am afirmat aici ca au un angajat tampit argumentand.
Cum spunea Dorin, 2p este un ecosistem, cei cu care nu lucram bine ii vom evita, iar daca nu mai capata clickuri, nu vin nici vanzarile.
Ceea ce imi doresc este o paleta mai larga de nise, am ramas blocati in fashion si it.
Tetele si Rares: lasati-o balta, nu va functiona niciodata chestia aia.
@Tetele: rezolvam si noi codul ala pentru lenjerie.ro ...
Kidu, acel blacklist ar putea contine doar date referitoare la procentul comisioanelor respinse si valoarea lor, astfel incat sa avem aceste informatii inainte de a aplica la o campanie neprofitabila... Daca e nevoie, topicul ar putea fi privat, acccesibil doar celor logati.
Si daca aplici care e problema? Aplici, aproba si vezi care e situatia. Eu aplic la toate campaniile care apar.
@Tetele ar mai fi o doleanta a mea zic eu ami simpla, la acele campanii unde link-urile numi sunt valide sa se redirectioneze link-=ul catre pagina principala a magazinului, daca s-ar putea catre pagina categoriei, sau daca magazinul nu se mai afla in 2parale catre pagina principala a unui magazin din aceeasi nisa.
Cred ca asta nu este greu, unul dintre motivele petnru care am renuntat sa mai lucrez cu 2parale, este ca dupa ce am facut articole optimizate si asa mai departe mgazinul pe care il promovam sa retras din 2parale, apoi am inceput sa mut link-urile catre produsele similare din alt magazin si in 2 luni si acel magazin sa retras, sia sa am renuntat si eu. M-am gandit c anu are rost sa muncesc si dupa o luna munca mea sa fie anulata
Daca exista o astfel de facilitate nu ma retrageam si continuam sa promovez alte produse si campanii
Kidu, e aiurea pt ca nu exista filtre dupa aia, sa-ti filtrezi campaniile dupa Nisa sau alte criterii, ci apar toate pe o pagina aiurea...
lovelive, +1 :)
Chiar ma intrebam de mult timp de ce nu se face redirectul ala automat tot timpul, macar catre indexul magazinului daca nu catre categorie.
O alta chestie ar fi ca log-urile uneltelor invalide sa se salveze si undeva in contul de afiliat din platforma 2 parale decat sa primesc cate un email din 20 in 20 minute...
Kidule nu se intampla tot timpul. De multe ori linkul duce aici: 2Parale - Marketing Bazat Pe Performanta (Marketing Afiliat)
tetele, stiu ce inseamna confidentialitate si stiu sa respect asta. Dar pe de alta parte, a respinge comisioane reprezentand 85% din valoarea totala a comisioanelor (in conditiile in care alte magazine au o rata de 2-3%, deci se poate), tie ti se pare normal, vezi vreo forma de respect pt afiliati aici? In cazul acesta mi se pare bataie de joc, inselaciune sau furt pe faza, cum vreti voi sa-i spuneti. Care mai e scopul unei asemenea campanii?
Cu toate ca activam putin in ultima perioada in 2parale, imi sunt si anulate comisioanele mai mari, azi mi sa mai anulat unul de 87 dupa 30 de zile de asteptare si-a dat seama ca nu are produsul pe stoc.
De ce sa mai lucrez cu 2parale? Ce motiv sa mai am? Chiar este nevoie de 30 de zile sa isi dea seama ca nu are produsul in stoc? Sau acum trebuia sa faca plata si a zis ca este mai elegant sa anuleze comisionul? are si o rata de respingere de 38%.
Eu am un magazin online si daca aveam o asa rata de respingere inchideam magazinul, daca depasesti 10 este deja un semnal de alarma, dar daca ajungi la 38% e lipsa de respect
Petnru mine nu are nici o importanta suma asta, este doar principiul,
Pentru ca nu ti-ai actualizat uneltele. De cateva luni bune toate linkurile uneltelor contin un parametru campaign_unique=XXXXXXXX care daca este prezent iar unealta este expirata, redirecteaza utilizatorul (cu tracking cookie setat) in homepage-ul campaniei). Daca tu nu mai esti aprobat in campanie sau daca acea campanie s-a inchis, utilizatorul ramane pe 2Parale (n-are sens sa produci trafic gratuit advertiserului).
Intrebarea corecta dpmdv este "de ce sa mai lucrez cu acel advertiser"? 2Parale n-are produse in stoc. Niciodata! Asta pentru ca nu vinde nimic altceva decat conversii :)
Man, aici ai dreptate, dar nu in totalitate. Pe majoritatea niselor cu exceptia fashion-ului si it-ului, nu prea ai alternative, deci nu prea poti alege ce sa promovezi. Iar daca eu am un site pe una din nisele: bijuterii, asigurari, cosmetice, financiar, joburi, optica, telecom, flori, pharma, etc iar magazinul ce are campanie pe aceasta nisa este neserios, atunci eu ce fac? Am doua variante: ori imi iau la revedere de la 2 parale ramanand cu un gust amar, ori continui sa-mi iau teapa in continuare nevand alte alternative.
Aici cred ca 2parale ar putea lua niste masuri pentru a reduce toate aceste neplaceri, una din ele ar fi reglementarea timpului in care un advertiser poate aproba/plati un comision. Au fost advertiseri ce aveau comisioane in asteptare vechi de 4 luni de zile, asa ceva nu e normal.
da stiu, dar si voi stati si va uitati detasati cum un magazin are 85% respingere desi media e 10. Nu noi avem contract cu magazinul respectiv .
In ceea ce priveste campaniile, ptr mine e simplu:
-starshiners nu a vrut sa imi raspunda la un mesaj, de la vreo 130 comisioane luna de luna, a scazut la 10.
-tuatara nu a vrut sa imi raspunda la un mesaj, facem 2 comisioane pe luna
-mycloset a vrut sa discute cu mine, facem 3-4 comisioane pe zi.
etc
In curand pe ecrane :)
Also, pentru a combate problema linkurilor expirate, puneti linkuri curate in paginile voastre si folositi Link2.