am un site de ceasuri, recunosc ca nu i am acordat atentie, asa ca nu am remarcat nimic.
Versiune printabilă
am un site de ceasuri, recunosc ca nu i am acordat atentie, asa ca nu am remarcat nimic.
- Ce e mai rau decat un comision respins?
- Un comision cu minus!
Da, am primit un comision pentru o vanzare de -0,12 lei, deci comisionul va fi o contributie a mea catre magazinul respectiv :))
Am inteles de la 2parale ca acel comision este negativ pentru ca utilizatorul a avut un voucher a carui valoare a fost mai mare decat valoarea efectiva a produsului comandat. Nu am nicio indoiala ca 2parele face tot posibilul ca un comision sa-mi fie alocat cand e posibil, pana la urma si ei iau un procent din vanzari.
Totusi as vrea sa subliniez ca nu ma deranjeaza aceste mici neconcordante, nu ma deranjeaza chiar nici cand un magazin respinge un numar suspect de comisoane.
Pentru ca singurul lucru pe care il masor este eCPM-ul, acesta aratand ce procent sa aloc unei campanii de afiliere. Incerc sa nu vanez un comision ci caut sa promovez o campanie performanta.
Daca am o campanie ce imi ofera 2 euro eCPM dupa ce jumatate din comisioane au fost anulate si am alta campanie fara niciun comision anulat ce are 1 euro eCPM, ar trebui sa renunt la prima campanie?
Eu nu lucrez cu oameni care vor sa ma pacaleasca indiferent de cat profit imi aduc, pentru ca un astfel de om sau firma care merge pe principul de a pacali iti va aduce la un moment un prejudiciu si mai mare. Daca ma inselat o singura data nu vreau sa mai lucrez cu ei, deci as renunta la primii fara sa stau pe ganduri
Este un principiu de al meu de care ma tin
Am descoperit recent o campanie care are "Comisioane respinse in Aug 2011 (valoare) 85% din comisioanele inregistrate" :))
lol, care anume...sa nu le caut la mana.
Ma amuza fashion up, de la 46% respinse, au trecut la 35 si acum la 23. Sa inteleg ca:
a) si au educat clientii sa nu mai anuleze comenzile
b) platesc ei comisioanele din buzunar, desi numarul de comenzi respinse e acelasi, dar sa aiba un procent mai mic
c) daca tot au fost dati in vileag si i-au abandonat un pic publisherii, sa revina la cifre mai normal
Bomboane pe coliva, fashionstar imi explica procentul lor triplu ( fata de nisa ) de comisioane respinse: atat de multe comenzi avem noi din afara romaniei, incant uite asa de mult influenteaza numarul de comisioane respinse. Logica de urmarit este ca foarte putine din comenzile in afara ro sunt onorate ( oarecum normal ).
In ceea ce ma priveste, eu am incercat multe campanii, am avut rabdare o perioada, iar daca rezultatele nu se justifica, papa. Cum sunt cei doi de mai sus, eu nu stau sa fac politie sa vad daca e pe bune sau nu, dar nu vad nici un motiv pentru care as alege fashionstar cu 30% respinse si nu as lua starshiners care are cam aceleasi produse, doar ca mult mai multe :)
"lol, care anume...sa nu le caut la mana."
BebeCarucior
si cine ii mai promoveaza ?
De acum inainte nimeni...
Apropo, tetele, ar fi binevenita o facilitate a pluginului vostru pt wordpress pentru a putea transfera mai usor produsele dintr-o companie catre o alta. Bineinteles aceleasi produse, acolo unde ele exista si se poate.
Pot fi mai multe situatii in care avem nevoie de aceasta facilitate, cea mai intalnita ar fi linkurile care devin invalide dar mai pot fi si campanii care se inchid sau campanii care devin nerentabile pentru noi, afiliatii. De cele mai multe ori noua, afiliatilor nu ne convine sa stergem sute de pagini pt care am muncit la promovarea lor si care rankeaza foarte bine.
Da, avem posibilitatea sa cream quick-linkuri pt fiecare produs si sa modificam linkul manual, dar in acest fel nu mai putem beneficia de update-ul automat al preturilor...