Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Categoriile in wordpress, optimizare ...

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit Categoriile in wordpress, optimizare ...

Salut!
    Am inceput un site nou in wordpress si vreau de data asta sa-l optimizez cum trebuie.
    Am sa zicem 3 categorii cu cate 2 subcategorii.
    Am plugin All in one SEO .
    Noindex la taguri,categorii,etc..

Am observat ca lumea recomanda noindex la categorii , din cauza ca s-ar crea continut duplicat, nu? Dar cu introducerea la linkurilor canonice, si daca le am declarate, nu ar trebui ca treaba aceasta sa fie rezolvata?
    De ce intreb, teoretic, daca am creat categoria fructe, si url-ul este site.com/fructe/ , nu ar trebuie sa incepem sa creem autoritate si pe acel url, categoria in sine ?

Deci este problema daca as lasa sa fie indexate categoriile?
    De asemenea, la subcategorii ma enerveaza ca se ajunge la chestii de gen site.com/fructe/citrice/galbene/cu-frunze, cum as putea da no index la subcategorii si sa la indexate doar categoriile?

Multumesc de ajutor!

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Scuze de duplicate, dar am o intrebare, se poate face ca in loc de blog.com/category/numele-categoriei sa apara direct blog.com/numele-categoriei ? Nu de alta, stiu ca pot schimba "category" dar nu vreau inca "un folder" inainte de numele ala. Mi-ar rezolva teoretic cateva probleme. Multumesc!

P.S scuze de exprimare total haotica (no offense Haotik) , dar pur si simplu de prea mult timp ma chinui cu template-ul, cu url-urile si cu alte chestii ca mi s-a acrit si probabil nici nu ma mai exprim coerent.
    Ultima modificare făcută de Prometeu; 8th November 2010 la 22:31.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Incepem cu sfarsitul: WordPress › WP No Category Base « WordPress Plugins

Legat de prima parte, daca blochezi babeste? Mai ales daca spui ca vei avea 3 categorii cu 2 subcategorii. Le bagi in robots.txt si blochezi alea care nu le vrei.
    Si legat de categorii, eu las si categoriile sa fie indexate (structura lor e site.com/nume_categorie folosind pluginul de mai sus)
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Incepem cu sfarsitul: WordPress › WP No Category Base « WordPress Plugins

Legat de prima parte, daca blochezi babeste? Mai ales daca spui ca vei avea 3 categorii cu 2 subcategorii. Le bagi in robots.txt si blochezi alea care nu le vrei.
    Si legat de categorii, eu las si categoriile sa fie indexate (structura lor e site.com/nume_categorie folosind pluginul de mai sus)
    Multumesc de raspuns . Am cautat un plugin de genul, am gasit multe topicuri vechi pe subiect, am sa-l testez chiar acum. Mersi, incepusem chiar sa ma enervez.

Later edit : O alta intrebare. Rewrite-ul la articole e de genul site.com/categorie/nume-post/ , se poate face sa fie site.com/categorie/nume-post.html si care din variante ar fi mai buna ? Multumesc!
    Ultima modificare făcută de Prometeu; 8th November 2010 la 22:42. Motiv: am renuntat la o intrebare

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Se poate si asta. Eu am de forma asta: /%postname%.html la Permalinks. Pentru ce vrei tu, banuiesc ca asta e solutia /%category%/%postname%.html (netestat ).

Acuma in ce priveste diferenta dintre cele doua variante, eu o percep doar ca de ordin estetic si din acest motiv prefer varianta cu .html la coada
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Se poate si asta. Eu am de forma asta: /%postname%.html la Permalinks. Pentru ce vrei tu, banuiesc ca asta e solutia /%category%/%postname%.html (netestat ).

Acuma in ce priveste diferenta dintre cele doua variante, eu o percep doar ca de ordin estetic si din acest motiv prefer varianta cu .html la coada
    mersi again ... nu eram sigur daca pot sa fac asta...
    acum o ultima intrebare si daca reusesc sa schimb si asta m-ai scapat de foarte multa bataie de cap. spuneam ca vreau sa fie noindex doar subcategoriile, iar categoriile sa fie indexate, sa zicem ca pot sa fac manual din robots.txt dar sunt destul de multe subcategorii asa ca ma gandeam la un plugin sau un trick. Am gasit Kevin asked: “how to: disable search engine indexing on a particular category?” care se aplica sa scoti o categorie si toate posturile din index. Ei bine , pe mine ma intereseaza sa scot doar mai multe subcategorii, nu prea sunt bun la php, m-am lasat , dar pt ce as vrea eu ar merge sa schimb asta php if ( is_category('8') || in_category('8') ) in php if ( is_category('8') || is_category('9') || is_category('10') ) si acolo sa pun toate subcategoriile? De asemenea, cererea asta nu ar incarca mai greu paginile daca e pusa in header?

Multumesc muuult!

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Nici eu nu ma pricep atat de tare la programare incat sa iti pot raspunde cu precizie la intrebarea asta... Avand in vedere ca na... e o chestie in plus, va contribui la viteza paginii, insa un simplu if nu cred ca e ceva "sesizabil". Daca ai prea multe, poti face cine stie ce smecherii. De exemplu, creezi prima data categoriile si apoi subcategoriile, iar asta inseamna ca id-ul va fi mai mare la subcategorii. Apoi, in loc sa verifici pentru fiecare id in parte, verifici daca id-ul e mai mare sau nu decat cifra x (iar acest x e id-ul de unde incepi sa ai subcategorii in loc de categorii).

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Poti face asa:
    if(is_category(array(8,9,10)) || in_category(array(8,9,10)))

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Poti face asa:
    if(is_category(array(8,9,10)) || in_category(array(8,9,10)))
    multumesc , a functionat. totusi ca sa imi fie mie mai usor, cum pot face ca partea aceasta

<?php if ( is_category(array(4,5,6,7)) ) {
    echo '<meta name="robots" content="noindex">';
    }?>

de fapt , in cazul in care 4,5,6,7 sunt categoriile , sa lase in pace, in rest sa arate acel echo . Un fel de if is_category is true and is_category diferit de 4,5,6,7 echo noindex . Dar exprimat in cod php . Multumesc!

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

!is_category

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    !is_category
    cum ma asteptam, asta va arata peste tot noindex, la toate articolele, etc,etc..avand in vedere codul pus in header. De aceea trebuie sa mearga pe principiul unu, verifica daca e categorie si dupa daca e diferit echo...

Deci asa e bine ?
    <?php if ( is_category==1 && !is_category(array(4,5,6,7)) {
    echo '<meta name="robots" content="noindex">';
    }?>

adica e gresit, ca imi da eroare, cum se zice :if is_category is true ? damn , am uitat tot PHP-ul cce-l stiam .
    Si insist, ca nu stiu ce implica aceasta "cerere" , nu va lua cu mult viteza din site, nu? Sau mai bine ma chinui manual si scriu in robots.txt ?
    Ultima modificare făcută de Prometeu; 9th November 2010 la 00:27.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Optimizare Link-uri Wordpress- Intrebare
    De RoManiac în forumul Google
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 5th September 2008, 03:46
  2. Optimizare CTR
    De Tudi în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 14th January 2008, 12:51
  3. Strategii de optimizare
    De opeth în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 29th July 2007, 10:30
  4. Optimizare URL
    De biaterm în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 12th December 2006, 09:41
  5. optimizare
    De fahren în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 29th September 2005, 09:44

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •