Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 15 din 15

Subiect: Backlink-uri pentru domeniu ne-cumparat inca

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Eu am presupus un caz fericit: Google indexeaza paginile cu backlinkuri, vede ca nu duc nicaieri, le ignora.
    Cand apare domeniul, google incepe sa re-citeasca paginile cu link-uri si isi da seama de valoarea domeniului, se mira cum de nu l-a gasit pana atunci si ia totul ca atare. Spre deosebire de cazul nefericit in care apare domeniul, apar si 10.000 link-uri si (cel putin teoretic) google zice: baaaaa, ce e spamu asta? ia dispari

Dar repet, asta e in imaginatia mea, in practica nu stiu, deci cer pareri.. cum ar putea evolua situatia
    Trust, but verify.

allex este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    26th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    56
    Putere Rep
    0

Angry

Eu am facut ceva asemanator, am intrat pe alexa si am vazut ca avea Rank 20 de mil ma-m dus pe edomenii si am vazut ca nu este cumparat am facut cateva linkuri la general pentru ce proiect vreau sa fac si l-am cumparat acum o sa fac php pentru el sa vad ce efect are domeniul este liveinternet si keyword radio sa vad daca pot intra pe prima pagina

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Dezbaterea e complexă oricum și doar un test real o rezolvă, dar există câteva întrebări:

1 - Google înregistrează data la care a citit un backlink pentru prima dată către un domeniu, fie și unul fictiv (care implică toate terminațiile de domenii active), chiar și pentru un domeniu neindexat? dacă da atunci intervine noțiunea 2.

2 - Folosește Google conceptul de "frecvență" de creare a backlinkurilor, există limite care determină spamul? Posibil că da alfel pentru un blast de 100.000 de linkuri în 3 zile ai fii primul în Google într-o săptămână.

Dacă răspunsul la ambele e da atunci siteul va fi penalizat, dar e pur teoretic.

De cealaltă parte cred că Google nu face diferența între un domeniu neînregistrat și unul recent înregistrat dar fără conținut (nesetat, nameservere etc), nu parcat sau care are un răspuns din partea serverului fie el cod 200 sau 404.

De ce cred că nu face diferența?

Ceea ce cred că e relevant pentru Google e momentul re/nașterii unui site, momentul în care botul intră pentru prima dată în contact cu siteul, când e capabil să citească pagina respectivă nu domain age-ul.

Ar fi capabil să facă diferența totuși?

Dacă ar avea o bază de date completă pentru toate domeniile înregistrate și neînregistrate, (doar înregistrat/neînregistrat măcar) urmată de o comparație cu data detectării backlinkurilor atunci da.

Google oricum cred că nu e capabil să citească toate datele who is cum speculează unii de prin străinătate, iar dacă ar face-o doar pentru .com, .net iar pentru alte domenii nu, atunci în special ccTLD-urile ar beneficia de un tratament discriminatoriu (unele ccTLD-uri au captcha pentru a accesa detaliile).

O chestie ca domain age-ul e nesemnificativă în opinia mea dacă domeniul a fost înregistrat acum 10 ani și a stat pe tușă până ieri, teoria pro domain age e mai mult susținută de domaineri pentru a vinde domeniile respective. Ce contează e să zicem site age.

Sunt opinii personale și cam atât că încep să mă complic și nu mai termin de scris și editat nici peste 3 ore...
    Ultima modificare făcută de 100R; 7th December 2010 la 15:30.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    33

Implicit

Eu vad link buildingul pentru domenii neinregistrate cu plusuri si un minus mare de tot.

Plusuri: Chiar daca domeniul e neinregistrat inca, linkurile vor fi acolo, online, pe alte site-uri si vor trimite crawlerul catre domeniul respectiv. Daca site-ul nu exista, nu e nici o problema, nu risti penalizari sau ceva de genul. Insa linkurile respective vor mai fi verificate pe viitor din nou, si cand site-ul va aparea, va fi indexat MULT mai rapid si foarte usor. Practic sunt deja deschise usile prin care botul vine in vizita, trebuie doar sa aiba ce sa viziteze. Nu cred ca te-ar putea salva totusi de un sandbox foarte des intalnit la site-urile noi.

Minusuri: In timp ce faci link building, nu crezi ca vreunul din webmasterii site-urilor pe care pui link catre domeniul neinregistrat, se va gandi sa viziteze site-ul? Iar daca domeniul e foarte bun, si e din nisa s-ar putea sa-l cumpere chiar el ??

Alvy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    466
    Putere Rep
    27

Implicit

Apropo de acest subiect, am cumparat un domeniu acum ceva timp, care avea link-uri mai vechi din diverse directoare (fara sa stiu) am pus site-ul sus si in cateva zile dupa ce a fost indexat, site-ul a fost clasat cu PR 1. si asa a ramas de atunci.
    Nu stiu daca link-urile existente inainte de a puns site-ul sus sau cele pe care le-am facut eu ulterior au influentat PR.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 13th April 2010, 00:58
  2. Rezultate in Google, fara domeniu cumparat ?
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 24th February 2010, 05:26
  3. inca o intrebare pentru experti si interesati
    De marius_wiz în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 10th June 2009, 16:21
  4. Taxe pentru un laptop cumparat din state?
    De stefan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 7th November 2007, 12:00
  5. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th February 2007, 17:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •