Sunt amic cu proprietarul unui program de afiliere si mai zilele trecute imi povestea de un afiliat de-al lui care cumpara trafic din adwords pentru produse "keto diet"
Are o lista de ~ 1.500 long tails keto-related kw pe care cumpara pe care plateste la google ads ~ 5.000$/zi si in zilele bune face vanzari de ~ 7.000$/zi , alteori insa doar 4.500$/zi.
Una peste alta plateste ~ 150.000$/luna la google ads si incaseaza din vanzari 170.000 - 180.000 $ /luna.
Risky business si pentru acel afiliat, dar asa merg lucrurile, si e mai putina bataie de cap decat la traffic arbitrage, unde ai nevoie si de buget mare, si de risc mare sa fii prins.
Toate lucrurile merg bine daca il cunosti bine pe proprietarul programului de afiliere. Atunci ai redus riscul de a nu fi platit pentru vanzarile facute.
Ca veni vorba, acum cateva luni stateam de vorba cu managerul meu de cont de la un program de afiliere si-mi zicea si el de un afiliat de-al lui , care are performantele de mai jos:

Incasarile astea de ~ 20.000$/zi sunt toate facute cu trafic din FB, pe nisa "Skin Cream", trafic doar din Latin America ..
Nu stiu insa cat plateste pentru traficul respectiv, dar banuiesc ca nici el nu vine cu bani de-acasa