16th February 2017, 13:03
1 out of 1 members found this post helpful.
In legatura cu continutul unic, dupa cum s-a spus deja, aproape totul este rescris, dar cand se publica un articol, trebuie sa fie editorul care sa aduca un plus de valoare articolului. Daca articolul este cumparat, atunci trebuie sa ii explici bine redactorului ce sa scrie, astfel incat articolul sa fie din punct de vedere calitativ mai bun decat ceea ce este deja publicat pe alte site-uri. Mai ales cand este vorba de articole "ever green".
Eu, de exemplu, ma ajut cu instrumentul AnswerThePublic.com: that free visual keyword research & content ideas tool sa aduc valoare in plus articolului incercand sa raspund cat mai multor intentii de cautare (intrebari). Astfel, vizitatorul gaseste sigur informatia necesara, in consecinta motoarele de cautare te aseaza in primele pozitii.
In legatura cu pretul, personal am platit unei agentii din Milano si 0,08¤/cuvant pe nisa forex. Dar erau perfecte articolele, bine documentate, scrise de profesionisti din domeniu. Calitatea articolelor, apoi, se reflecta in pozitia pe Google si castiguri. Puteti vedea in screenshot-ul de mai jos castigul unor articole pe ultimele 3 luni.
adsense.jpg
Deci important nu este daca acel subiect a fost deja abordat pe alte site-uri, ci sa fie cat mai complet posibil, sa raspunda cat mai multor cerinte, sa aibe ceva in plus fata de ceilalti.
17th February 2017, 13:41
2 out of 2 members found this post helpful.
@Solaris Salut, din experienta mea pot sa spun ca daca cineva nu stie ce sa cera celui care ii scrie articolul, daca nu stie sa-si stabileasca o linie editoriala clara, daca nu-si cunoaste bine persoanele interesate de ceea ce ofera sau daca nu stapaneste bine nisa site-ului, acel proiect este un faliment sigur.
Ca sa dau un exemplu, de curand am inceput un site in limba romana. Am contactat o agentie care imi furnizeaza articolele, nu sunt perfecte, gasesc multe greseli de ortografie si sunt aceleasi informatii publicate pe alte zeci de site-uri, scrise altfel bineinteles, dar pentru pretul pe care mi-l face sunt foarte bune. Apoi, sunt eu care le voi da un plus de valoare, le voi modifica astfel incat sa aibe ceva in plus fata de restul articolelor prezente pe alte site-uri. Pot sa fac acest lucru pentru ca cunosc foarte bine nisa, stiu caror cititori ma adresez si stiu ceea ce cauta cititorii mei.
Eu deja am luat in calcul costul initial al articolului si apoi timpul meu sa-i aduc un plus de valoare. Crede-ma, cu un articol platit 2-4 lei pe 100 de cuvinte nu faci prea multe, practic primesti exact ceea ce platesti.
Daca te uiti in screeshotul din postul meu de mai sus, in coloana "Venitul editorului" poti sa vezi cat a castigat fiecare articol in parte pe ultimele 3 luni, articole publicate pe un site de-al meu. Am articole care imi produc lunar +250¤ doar cu Adsense (si vor continua asa pana stiu/pot sa le tin in prima pozitie), dar am investit in ele timp si bani ca sa le aduc pe primele pozitii. Unele articole le-am refacut, uneori chiar total, si de 5-6 ori, pana am obtinut rezultatul dorit si pana a satisfacut cat mai multe intentii de cautare.