Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Care este prețul real al unui site?

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.791
    Putere Rep
    33

Implicit Care este prețul real al unui site?

Ma uitam azi pe veniturile unui site din portofoliu si am vazut un grafic care mi-a dat de gandit. Daca vindeam site-ul in perioada de glorie, era un pret, daca-l dadeam in perioada de declin alt pret, acum si-a revenit doar pentru ca am adapatat tema pentru mobil. Stiu ca s-a mai discutat, dar chiar sunt curios care sunt parerile voastre.

Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Pretul real al unui site este exact acela pe care un investitor ar fi dispus sa il achite. Si cand zic investitor ma refer la cineva (persoana sau entitate juridica) care are un plan de dezvoltare al siteului pe minim 3 ani.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Pretul real al unui site este exact acela pe care cumparatorul e dispus sa-l plateasca.
    Indiferent ce planuri are cumparatorul, cine este si ce limba vorbeste.

Fireste, discutam de cumparatorul cu cea mai buna oferta.

Asta pentru ca "pretul", fiind un termen abstract, nu depinde de cat ai investit in site, nu depinde de cat venit aduce, ci depinde de cerere si oferta. Daca sunt multi cumparatori pentru un produs rar, pretul creste. Si invers, daca site ca al tau e pe toate drumurile si cumparatori nu prea sunt, pretul va fi o nimica toata.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.791
    Putere Rep
    33

Implicit

Mulțumesc pentru răspunsuri, am înțeles! Se poate închide!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

De asemenea oferta mai poate fi influentata si de costul necesar pentru crearea unui proiect la acelasi nivel. Spre exemplu, daca tu ceri 1000 euro pe un site si m-ar costa 300 sa creez unul la acelasi nivel, probabil nu as fi interesat, dar daca m-ar costa 600 sa il cresc la nivelul acesta si as pierde si 3 luni de munca, atunci as prefera sa il iau gata facut.

Insa, aici conteaza foarte mult si cum a fost conceput siteul, daca va rezista pe termen lung (ce profil de linkuri are), si o sumedenie de alti termeni, tocmai de aceea nu exista o metoda clara prin care sa poti estima pretul unei afaceri. Daca tu ai un site care produce 100 euro lunar si mi-l vinzi mie, e posibil ca eu sa descopar cateva greseli pe care le-ai facut, si remediindu-le sa ajung sa produc 300 euro lunar. Asadar, eu mi-as recupera investitia imediat.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.791
    Putere Rep
    33

Implicit

daca va rezista pe termen lung (ce profil de linkuri are), si o sumedenie de alti termeni,
    @Edy, in profilul site-ului prezentat se vad 4 ani, deci zic eu ca a rezistat, de aceea intrebam - evident ca venitruile lui scad daca coboara in SERP, de aceea e necesar sa-l readuci din cand in cand pe linia de plutire. Evident ca sunt multe lucruri de luat in calcul, eu unul iau exact asta: cat ma costa pe mine sa fac acelasi lucru. Am (re)deschis discutia tocmai ca de obicei se insista pe veniturile vechiului proprietar, ceea ce nu e tocmai exact. Tu o poti face mai bine sau mai rau decat el, conteaza zic eu potentialul sau si daca tu poti sa-l atingi. In rest, oricine poate lua un domeniu, scrie articole si cu o tema free ai rezolvat. Dar exista siguranta ca ajungi la rezultat?

Tot din grafic se vede ca venitruile pot scade, apoi creste, totul depinde de ceea ce faci tu ca sa ridici acest nivel. Nu discutam despe nise inchise, unde daca ai un site TOP 3 si ai 70% din trafic, asta e. Desi si aici poti gasi alte surse de trafic, deci .... cum zici si tu, discutabil.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Eu vorbesc la modul general, nu neaparat pe modelul siteului tau. Mai putem lua in evidenta urmatoarele aspecte:

1) Daca tu ceri 1000 euro si ma costa pe mine 300 euro sa il fac, dar si 4 luni de zile pierdute, atunci mie imi comvine sa il iau de la tine. Dar altul poate prefera sa il faca singur cu 300, si atunci conceptia difera de la om la om, in functie de cat de scump este timpul fiecaruia.

2) Trebuiesc avute in vedere si costurile de intretinere ale unui site. Spre exemplu, pe "rochii de seara" e posibil sa incasezi 2000 de euro lunar, dar 1000 sa ii reinvestesti pentru a-ti mentine pozitia acolo, intrucat concurenta e acerba. In schimb, e posibil ca facand 4 siteuri pe kw-uri mai mici care produc impreuna tot 2000 lunar, costurile tale de sustinere sa fie de maximum 200 euro lunar, si atunci deja vorbim de alte cifre.

Personal, daca as cumpara un site care produce ceva banuti, in primul rand as lua in calcul costurile de sustinere, pe care nici un vanzator nu ti le va zice. Aici trebuie sa iti dai seama singur.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 16th October 2016, 20:21
  2. Tool care sa afiseze autoritatea paginilior unui site
    De Popa Mihai în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 10th December 2015, 12:10
  3. Răspunsuri: 35
    Ultimul Post: 19th March 2012, 23:40
  4. Care sunt caracteristicile unui site de succes?
    De lovelife în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 15th June 2011, 23:56
  5. Care este cel mai potrivit cms pentru un site de horoscop
    De romania inedit în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 3rd September 2008, 22:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •