Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: TIPS: Proiect site fotbal

andrei_sm este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    8th December 2015
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    36
    Posturi
    26
    Putere Rep
    17

Implicit TIPS: Proiect site fotbal

Buna ziua, comunitate SEO

Detin domeniul nebundupafotbal.ro pe care deja de multa vreme vroiam sa il fac parte dintr-un proiect pentru site de fotbal.

Ideea este ca vreau sa il transform pe viitor intr-un site cu informatii, cronici, poze si rezultate pentru ligiile inferioare din Romania (de la liga II in jos).
    Dar ma gandeam sa profit luna aceasta de disputarea Campionatului European pentru a-mi aduce cativa vizitatori.

Pana acum am lucrat doar in crearea de siteuri si cu aplicatii server side si nu stiu foarte multe despre SEO, sunt la inceput de drum cu acumularea informatiilor.
    Am citit multe topicuri de pe acest forum si de pe blogurile de specialitate din Ro.

Voi incepe sa lucrez la structura si design-ul siteului saptamana aceasta si voi incerca sa il termin pana la primul meci de la Euro.
    Vreau sa scriu continut de calitate, nu vreau sa am legatura cu pariuri/tipster/etc, vreau sa adun rezultate din liga 2, liga 3 si cele judetene.
    In final, voi vrea sa monetizez siteul cumva... Nu cred ca inteleg inca principiul 100%, dar ma informez.

Am cateva intrebari punctuale, daca aveti bunavointa sa ma sfatuiti:

1. Vi se pare o alegere buna numele de domeniu?
    2. Mai sunt atractive in Ro siteurile cu stiri si articole despre fotbal? Care sunt sansele ca proiectul sa ajunga un succes si ce target de vizitatori sa-mi setez ?
    3. Cum as putea profita de "faima" Euro-ului pentru a aduce deja vizitatori spre siteul meu ? Merita sa fac acest lucru daca dupa siteul se va adresa fotbalului din ligiile inferioare ?
    4. Cum se poate monetiza un astfel de site si in ce directie sa o iau (AdSense, reclame partenere, etc) ?
    5. Unde am cele mai mari sanse sa gasesc colaboratori pentru articole din fotbalul de Liga 2, 3 sau judetean ?
    6. Orice alte sfaturi aveti pentru un proiect de genul acesta.

Later edit: Observ acum ca am postat in sectiunea nepotrivita. Poate un moderator sa mute acest post la categoria corecta?
    Ultima modificare făcută de andrei_sm; 2nd June 2016 la 12:15.

nrb220 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    8th February 2014
    Posturi
    238
    Putere Rep
    21

Implicit

In primul rand, da ai citi regulamentul, ai vedea ca si pe forum, sunt niste reguli de urmat, ca si peste tot.

Acum, ce sa iti zic, tu lucrezi saptamana asta la design, si vrei sa ai si vizite la CE? Nici macar nu i sa iti fie indexat site-ul in luna aceasta, decat in proportie sa zicem de max 10% din posturi/pagini

1. domeniul conteaza prea putin, conteaza continut, seo, etc...
    2. cat poti sa investesti in site sa ajunga de succes????
    3. Nu ai cum cu un site care nu este nici realizat!!!
    4. Adsense, nu stiu daca se merita daca nu ai de la 10k vizitatori in sus, parteneri la ce? Nu ai trafic, nu ai vechime, deci, nu ai nimic! Cine o sa vrea sa iti plateasca pt nimic?
    5. Asta nu stiu sa iti raspuns ..
    6. Termina proiectul, dupa care poate colegii de pe forum mai arunca un ochi si iti mai dau cate o parare, dar daca primul pas l-ai facut gresit, nu ai citit regulament, nu stiu daca o stai mult pe aici!

Just my 2 cent...
    Vand fani facebook. PM sau mail nrb220 @yahoo.com

Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    8th December 2015
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    36
    Posturi
    26
    Putere Rep
    17

Implicit

Da, inteleg ca am inceput cu stangul, dar citesc acum regulamentul.
    Imi cer scuze ca nu am facut asta mai devreme, asa cum trebuia.

1. Am inteles ca totusi conteaza sa am un nume de domeniu bun, care sa contina cel putin un cuvant din sau legat de nisa mea.
    2. Sunt dispus sa investesc sume cu 3 zerouri in site, odata la 3 luni.
    3. Da, logic.
    4. Dupa ce o sa fie siteul ridicat, cu 1-3 vizitatori, care crezi ca este cea mai buna metoda ca el sa genereze venituri ?
    5. Inteleg.
    6. Sper sa nu fie o mare problema ca am postat la o sectiune gresita si topicul poate fi mutat. Dupa aceea, poate are cineva timp sa imi dea niste sfaturi.

Iti multumesc pentru cei 2 centi.

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    8th February 2014
    Posturi
    238
    Putere Rep
    21

Implicit

Citat Postat în original de andrei_sm Vezi Post
    4. Dupa ce o sa fie siteul ridicat, cu 1-3 vizitatori, care crezi ca este cea mai buna metoda ca el sa genereze venituri ?
    In primul rand, gandeste-te sa faci ceva, sa oferi ceva vizitatorilor, chiar daca sunt 1 - 3! Nu te gandi la profit, monetizari, etc... Daca ai citit sfaturi de la nea G, ai vedea ca si acolo scrie clar si explicit: scrie ceva sa fie pe placul celui care te viziteaza, restul vine de la sine! Nu crea proiecte numai cu gandul la profit, ca din start, ai plecat in directia gresita!

Ca sfat, sumele alea cu 3 de zero, daca sunt in lei, nu stiu ce poti sa realizezi cu ei! Poate nici un euro nu ai sa faci mare lucru, daca nu ai experienta necesara in asemenea proiecte sau de alt gen.

Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    8th December 2015
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    36
    Posturi
    26
    Putere Rep
    17

Implicit

Multumesc pentru sfaturile si timpul acordat pana acum.

Ce continut crezi ca ar fi atractiv pentru iubitorii de fotbal in anul 2016?

Ma gandeam la un proiect asemanator cu Istoria Fotbalului - Aici citesti ce nu scriu altii!, fara sa fac content stealing.
    Sunt multe povesti frumoase in fotbal.

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    8th February 2014
    Posturi
    238
    Putere Rep
    21

Implicit

Cu placere, insa nu stiu ce continut ar fi mai atragator pt public. In general, lumea cauta senzationalul, prea putin povestile, deci, nu stiu daca o sa mearga pe acest gen de proiecte. Poti sa faci site-ul cu o sectiune de acest gen, insa ca recomandar, pot sa iti zic ca merg foarte foarte bine predictiile la pariuri sportive, arie pe care poti sa te axezi si sa iti faci un public.

Povestile sunt in general frumoase si cu happy end ...

Incearca totusi sa treci pe la reguament, sa il citesti, sa vezi care sunt ariile in care trebuie sa postezi la inceput. Gen prezentare, etc... --- asta e off

Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    8th December 2015
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    36
    Posturi
    26
    Putere Rep
    17

Implicit

Faza de construire a acestui site este aproape terminata.
    Urmeaza faza de studiare cuvinte cheie, adaugare de continut si ma gandesc sa il adaug in ~100 de directoare romanesti.

Am citit cele 2 ghiduri de SEO pe care le-am gasit pe forum, dar nu sunt sigur daca nu sunt outdated anumite informatii de acolo.

Apreciez orice feedback referitor la aspect, user experience, sugestii de cuvinte cheie, forma/tip de scriere pentru continut sau sfaturi privind ideea cu inscrierea in directoare.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Pai.... primul sfat ar fi sa uiti de inscrierea in directoare. Cele in care merita sa inscrii siteul le numeri pe degete. Iar in 2017, sunt bune cel mult pentru diversificare, nu ca metoda principala de linkbuilding.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    8th December 2015
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    36
    Posturi
    26
    Putere Rep
    17

Implicit

Multumesc, Robert, pentru sfat.

Acum am citit ca ar fi bine sa fac meta descrieri si pentru categoriile din site. E construit pe wordpress.
    Ma bazez deocamdata pe recomandarile lui Yoast SEO, dar nu sunt lamurit daca pot face o descriere la aceste categorii sau daca ajunge acea meta descriere.

Intreb asta deoarece analiza lui Yoast SEO imi da urmatoarele recomandari:

The text contains 0 words. This is far below the recommended minimum of 150 words. Add more content that is relevant for the topic.
    Scor SEO rau The focus keyword doesn't appear in the first paragraph of the copy. Make sure the topic is clear immediately.
    OK SEO score The page title is too short. Use the space to add keyword variations or create compelling call-to-action copy.
    Scor SEO bun The meta description contains the focus keyword.
    Scor SEO bun The length of the meta description is sufficient.
    Scor SEO bun The focus keyword appears in the URL for this page.
    Scor SEO bun Nu ai mai folosit acest cuvânt cheie principal până acum, foarte bine.

La articole imi e foarte usor sa respect aceste recomandari, la categorii inca nu am inteles cum as putea sa o fac.

meta_categorie.jpg

Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    8th December 2015
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    36
    Posturi
    26
    Putere Rep
    17

Implicit

Salut forumisti,

Siteul e up and running, deja am inceput sa pun continut pe el. Puteti sa-mi dati un feedbacl de user experience ?

Inca observ in webmaster tools ca nu e indexat total de Google, desi generez un sitemap dupa fiecare postare si il includ acolo.
    Probabil doar ca dureaza mai mult decat stiam eu.

As vrea sa incep sa vad ce pot sa optimizez. Cunosc sau sunt capabil sa fac optimizare dupa tutoriale online, dar ati putea sa-mi ziceti care ar fi lucrurile prioritare care ar trebui sa le fac ?

Orice feedback e binevenit.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Plugins pentru site fotbal
    De ZeT în forumul WordPress
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 29th May 2013, 17:18
  2. Vand site fotbal in lb. enegleza
    De Consumatorul în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th August 2012, 12:48
  3. Vand site rezultate fotbal
    De Pancu în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 2nd June 2012, 16:28
  4. Se vinde website nisa sport/fotbal/rezultate fotbal
    De marian18 în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 4th January 2012, 21:27
  5. Articole gratuite pe nisa fotbal (rezultate fotbal)
    De marian18 în forumul Oferte gratuite
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 14th December 2011, 00:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •