Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: Legatura dintre trafic si venituri

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.764
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Legatura dintre trafic si venituri

Am primit in ultima vreme cateva zeci de mesaje legate de anuntul de aici, fiind intrebat ba te trafic, ba de venituri, asa ca ma gandeam ca poate ar fi interesant sa discutam despre legatura dintre numarul de vizitatorim sursa lor si venitul unui site. Scopul? Determinarea corecta a pretului unui site ( prin monetizare AdSense ).

In primul rand cred ca ar trebui sa vedem nisa, iar pentru ca e mai ok sa discuti concret, iau doua site-uri din portofoliul propriu ( ca sa avem date concrete ).

Sa zicem ca avem ClubSeo si Autoasig, ambele au cam acelasi trafic, doar ca unul are un CPM mic iar altul enorm ( inclusiv CPC ). Discutam despre trafic din RO, vizitatori RO.

Untitled.png

In mod evident pe cel legat de asigurari ai trafic targetat pe nisa respectiva, in schimb pe cel legat de SEO alt public. Totusi parerea mea este ca munca de promovare, cheltuielile sunt cam aceleasi, deci si pretul ar trebui sa fie apropiat. De ce? Pentru ca nu doar castigurile AdSense sunt luate in calcul, mai exista si altfel de venituri, pe care trebuie sa stii sa le capeti. Deseori vorbim despre potentialul unui site, care dupa mine este dat de nisa dar si de capacitatea proprietarului de a scoate banii in viitor. Exista o garantie ca eu obtin maximul din site? NU. Exista posibilitatea sa le lasi in stadiul actual si ele sa-si pastreze veniturile? Cel putin teoretic NU.

Revenind la intrebare: este o legatura directa intre trafic si castig? Daca mergi doar pe analiza trafic mai mare, castig mai mare da, dar la valoarea castigului comparativ intre doua site-uri NU. Sau mai cocret, cred ca nu poti obtine acelasi venit din AdSense pe ClubSeo si Autoasig. In schimb poti obtine altfel de venituri, de la afiliere si pana la publicitate platita.

Deci la final, cred ca este gresit sa analizezi un site "doar" prin prizma traficului sau al veniturilor din AdSense. Voi ce ziceti?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.764
    Putere Rep
    32

Implicit

Mai adaug si un grafic din care se poate vedea traficul si venitul, pentru un site care nu a suferit decat o singura modificare de la lansare, o versine pentru dispozitive mobile. Totuși desi traficul a crescut, la fel si numarul de clickuri, veniturile au scazut.

Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Diferenta dintre TLD afecteaza asa mult ?
    De CODEX în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 15th June 2013, 21:02
  2. Care este legatura dintre Cotnari si Web design?
    De suMMer în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 16th March 2011, 19:51
  3. Diferente intre venituri estimate si venituri de plata
    De tataraseni în forumul Adsense
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 12th March 2010, 18:00
  4. diferenta dintre RPC2 si Ping
    De arhimede în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th April 2007, 18:13
  5. Care e diferenta dintre ...
    De Elmo în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th November 2006, 23:00

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •