Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: legal sau ilegal sa trimiti mailuri catre adrese culese de pe internet?

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    Confunzi grav termenii.

TEORII!

1. Daca imi pun pe site-ul meu adresa de contact e ilegal sa imi trimiti un mail !? (asta am inteles eu ca a intrebat Razvan)
    2. Nu am comentat despre spam si am zis doar ca nu trebuie neaparat pus "semnul egal" intre el si termenul "ilegalitate". Spamul poate fi penalizat de motoarele de cautare dar din punct de vedere legal ai o problema cand trimiti mailuri in mod repetat pe o adresa de email in ciuda opozitiei destinatarului. In plus, s-a intrebat daca e ILEGAL, nu definitia spamului.
    3. Daca imi las masina parcata, nu iti dau voie tie sa intri in ea. Daca imi pun adresa pe mail, o fac cu intentia de a primi mailuri pe ea.

MINGE LA FILEU

Daca e ilegal sa imi trimiti mail pe adresa pusa pe blogul meu, ce articol incalci ca stiu sa te dau in judecata !?

Argumentatie

Cand mi-am spus opinia, m-am bazat pe faptul ca in Codul Penal nu este incriminata o astfel de fapta si e foarte putin probabil sa fie incriminata intr-o lege penala speciala.

In Codul civil nu am gasit ca ar fi interzisa o astfel de conduita. Daca ar fi, in mod normal ar trebui prevazuta in art. 70 / art 77 (respectul vietii private).

Nu exclud posibilitatea sa existe o lege speciala care sa ma contrazica, dar daca exista, asta ar fi singurul argument cu care imi puteti combate opinia. Zic eu, dar poate gresesc!
    Nu trebuia să te complici cu un răspuns atât de elaborat, doar vroiam să corectez o idee.

În primul rând nu a menționat că aceste adresa sunt de pe pagini de contact, ci de pe diferite site-uri.

În al doilea rând, ce termen confund, că nu înțeleg? Tu ai afirmat că nu e ilegal pentru că dacă are adresa de mail public și-a asumat riscul. (riscul, conform dex = Posibilitate de a ajunge într-o primejdie, de a avea de înfruntat un necaz sau de suportat o pagubă; pericol posibil). Din nou, recitim ce ai scris, mai exact la ce am dat eu quote ”Din punctul meu de vedere, nu e ilegal sa trimiti un mail pe o adresa facuta publica de cel care o detine pentru ca si-a asumat riscul.”

Deci nu e ilegal să fac asta pentru că X și-a asumat acest risc, ca eu să fac această pagubă, e vina lui. Asta este ce ai afirmat tu și eu găsesc greșit, o părere personală de altfel.

Nu mă interesează ce e ilegal, ce e ilegal, ce e spam, ce nu e spam, mă interesează să nu facă lumea ceva doar pentru că eu îmi asum un risc. E ca și cum aș lăsa un lingou de aur în fața blocului, acolo vreau să-l țin eu, e un risc pe care mi-l asum, dar asta nu face ca cel care fură să fie absolvit de vină.

Repet, asumarea unor riscuri nu transformă o acțiune ilegaelă într-una legală, asta era tot ce vroiam să zic, restul detaliilor menționate nu mă interesau.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Inrosirile imi apartin si sunt pentru IulianC.

Citat Postat în original de gupi Vezi Post
    Legea 365/2002 si respectiv HG 1308/2002 (normele de aplicare)
    Citez din HG 1308 (sublinierile imi apartin)

Art. 7.

(1) Este interzisa efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.
    (2) Consimtamantul prevazut la alin. (1) poate fi obtinut in orice forma si poate fi probat cu orice mijloc de proba. Sarcina probei revine furnizorului de servicii.
    (3) Consimtamantul comunicat printr-un mesaj transmis prin posta electronica este valabil exprimat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
    a) este expediat din cutia postala in care destinatarul doreste sa primeasca comunicarile comerciale;
    b) subiectul mesajului este format din concatenarea textului "ACCEPT COMUNICARI COMERCIALE DIN PARTEA", scris cu majuscule, si numele sau denumirea persoanei in numele careia se vor transmite comunicarile comerciale.

Art. 8.

(1) Subiectul mesajelor transmise prin posta electronica, care constituie comunicari comerciale, trebuie sa inceapa cu cuvantul "PUBLICITATE" scris cu majuscule.

(2) Comunicarile comerciale trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii referitoare la persoana in numele careia sunt facute:
    a) numele sau denumirea completa;
    b) codul numeric personal sau codul unic de inregistrare, dupa caz;
    c) domiciliul sau sediul;
    d) numerele de telefon si fax;
    e) adresa de posta electronica.

Faptul ca cineva imi gaseste adresa de email pe internet (sau o cumpara cu 150 de lei, alaturi de alte 300.000) nu inseamna ca are acceptul meu sa-mi trimita mesaje comerciale.

Daca autoritatile romane se misca zero in aceasta privinta, abuse.ro filtreaza 90%+ din spamul romanesc.

razva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    În primul rând nu a menționat că aceste adresa sunt de pe pagini de contact, ci de pe diferite site-uri.
    Da, nu am mentionat, insa la adresele de pe paginile de contact ma refeream . Ar fi ok o abordare de genul: Buna ziua, suntem cutare firma de catering! Ne permiteti sa va trimitem oferta noastra? " Cred ca asa ar avea mai mult sens...
    Ofer servicii de content writing !

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Uitati aici un articol suficient de clar pentru toata lumea:
    http://www.avocatmarta.ro/2009/02/le...-nesolicitate/
    .:|:.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Prometeu, mi-am dat seama de unde a plecat remarca ta si recunosc ca am si eu vina mea. As sta sa explic mai mult dar nu mai are rost pentru ca gupi a venit cu o lege de care nu stiam si ar fi mai bine sa o cititi pe aia.

Unii termeni juridici pot avea intelesuri ciudate pentru cei care nu au studii juridice. De exemplu clauza penala nu are nici o legatura cu dreptul penal iar ordonanta presidentiala nu are nimic cu Iohanis. De asta e uneori foarte greu sa explici online anumite chestii.

Infrasunete este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    14th August 2015
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    65
    Putere Rep
    20

Implicit

Sunt curios ce fata ar face un politist, cand ar intra cineva in sectie cu un morman de hartii cerandu-i sa ia masuri anti-spam. Cred ca mai e muuuult pana sa se ajunga acolo, daca se va ajunge.

In alta ordine de idei, ce rost are sa cumperi adresele alea de mail, mai functioneaza spamul ala? Eu de exemplu am renuntat la doua adrese de mail ce devenisera publice si se umplusera de spam. Mai intru pe ele cam o data pe luna dar in nici un caz nu ma apuc sa dau click pe mailurile primite indiferent de ce imi ofera. Nu stiu cine e, nu stiu sa fi cerut ceva/abonat la ceva etc. sanatate. Nu deschid, cu atat mai putin cumpar sau ceva de genul.

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Infrasunete Vezi Post
    Sunt curios ce fata ar face un politist, cand ar intra cineva in sectie cu un morman de hartii cerandu-i sa ia masuri anti-spam. Cred ca mai e muuuult pana sa se ajunga acolo, daca se va ajunge.
    Been there, done that
    Ai ramane foarte surprins sa vezi cate chestii fac politistii cu dotarea pe care o au.

vip3r_yo05 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th September 2015
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit

Salutare baieti. Desi sunt nou imi permit sa imi spun si eu parerea. Cel mai bine (onest) cred ca ar fi ca atunci cand ai o lista de e-mailuri primul "send" catre acele adrese sa fie cu un mail informativ (asa cum s-a mai sugerat si mai sus), prin care sa instiintezi omul ca se afla in baza ta de date (direct, sau indirect prin copierea adresei de e-mail din site-uri publice) si sa-i oferi sansa daca nu este interesat sa se dezaboneze.

Atunci esti acoperit moral - nu i-ai vandut niciun produs/serviciu nedorit - deci practic nu e spam, si totodata iti vei putea targeta mai bine pe viitor campaniile de e-mail marketing (si vei vedea o conversie reala care te va ajuta sa-ti dai seama daca campania ta este intr-adevar buna sau nu).

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de vip3r_yo05 Vezi Post
    Salutare baieti. Desi sunt nou imi permit sa imi spun si eu parerea. Cel mai bine (onest) cred ca ar fi ca atunci cand ai o lista de e-mailuri primul "send" catre acele adrese sa fie cu un mail informativ (asa cum s-a mai sugerat si mai sus), prin care sa instiintezi omul ca se afla in baza ta de date (direct, sau indirect prin copierea adresei de e-mail din site-uri publice) si sa-i oferi sansa daca nu este interesat sa se dezaboneze.
    Te rog citeste legile.
    Daca nu m-am abonat (si tu nu poti proba asta in instanta), de de sa ma dezabonez ?

Citat Postat în original de vip3r_yo05 Vezi Post
    Atunci esti acoperit moral - nu i-ai vandut niciun produs/serviciu nedorit - deci practic nu e spam, si totodata iti vei putea targeta mai bine pe viitor campaniile de e-mail marketing (si vei vedea o conversie reala care te va ajuta sa-ti dai seama daca campania ta este intr-adevar buna sau nu).
    Nu uita, un mail e catalogat (sau nu) ca fiind spam de catre destinatar, nu de expeditor.
    Legea iti permite (asta e procedura) sa trimiti un mesaj prin care soliciti acceptul destinatarului, insa daca tu-mi ceri sa ma dezabonez de la ceva la care nu m-am abonat, e foarte posibil sa ai o raportare de spam.

Overall, formularul de inscriere de pe site (cu confirmarea abonarii) sau alte formule off-line raman cele mai sigure metode. Alfel risti sa dai banii si pe baza de date, si pe amenda.

//sidetopic: daca mailing-ul incalca legislatia privind protectia datelor personale, amenda e intre 5000 lei si 2% din cifra de afaceri.

Ovidescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    297
    Putere Rep
    31

Implicit

@gupi, spune-mi, te rog, cum/unde pot raporta eu un spam in asa fel incat politistii de care aminteai mai sus sa ma uimeasca? Am niste "furnizori" care sunt de o nesimtire rara.

Are cineva stiinta despre cate amenzi pentru SPAM au fost date in 2014, in Romania? Ar fi interesant de stiut, pe net n-am gasit nimic despre asta.
    Totul despre IT&C, pe Solutii PC. Stiri si tutoriale, reviews si recomandari de cumparare.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Promovare site legal pe un cuvant cheie "ilegal"
    De Guess Who în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 19th September 2012, 17:29
  2. Cum trec un site ilegal intrunu legal
    De Guess Who în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 3rd February 2012, 14:21

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte