Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Permisiunea de a publica famous quotes

Afișare hibrid

Florin458 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    2nd May 2014
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    67
    Putere Rep
    23

Implicit Permisiunea de a publica famous quotes

Dupa cum reiese din titlu,deschid acest topic,cu gandul ca este cineva aici care are idee de unde se obtine acordul scris de a publica citatele celebre pe site.Am citit cateva chestii pe site-urile consacrate iar toate aveau mentionat faptul ca detin un acord scris si sunt protejate de lege pentru a le publica,iar daca se observa o incalcare a legii vor actiona in instanta,desi sincer am vazut aceleasi citate pe multe site-uri,dar nu scrie nicaieri cui trebuie sa te adresezi pentru ati oferi permisiunea.
    Daca topicul este pozitionat gresit,rog un moderator sa il mute unde crede de cuviinta.

PetreE este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    1st June 2015
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    33
    Posturi
    72
    Putere Rep
    21

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Eu cred ca daca pui intre ghilimele si specifici cine le-a spus nu cred ca ai probleme legislative. Nu am auzit pe nimeni sa fi avut probleme cu astfel de siteuri/aplicatii.

Este doar o parere neaviza!

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    54

Implicit

Din cate stiu eu citatele cad sub minimul sub care se poate aplica legea copyrightului. Cel putin in romania parca era vorba de 500 de caractere care le poti cita fara probleme de oriunde fara a incalca copyrightul, atata vreme cat le pui in ghilimele si precizesi sursa.

Nu te lua dupa ce zic ei pe siteuri. Pe site tu poti sa pui ce termeni si conditii vrei tu, nu inseamna ca sunt si legale. Eu pot sa pun pe siteul meu in termen si conditii ca cine imi citeste siteul e obligat sa imi trimita 1000 ron prin posta, nu inseamna ca o sa si castig vreodata in instanta un astfel de caz.

Nu stiu cum e pe international, dar uita-te la legea "fair use", sunt sigur ca acolo se incadreaza si citatele.

gmc
    gmc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    4th December 2013
    Posturi
    148
    Putere Rep
    24

Implicit

"Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: "preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de "revistă a presei" susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor'."
    sursa aici

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Motto-urile, famous quotes, maximele nu intra sub incidenta drepturilor de autor. Acestea nu constituie opere, ci doar afirmatii preluate de foarte multi. Desigur, cand pui un motto / maxima nu poti pretinde ca esti autorul, devii penibil, tocmai de aceea se citeaza si autorul.

Referitor la limita de 300 / 500 / n caractere pe care le poti cita fara probleme este o eroare. Niciunde in legea drepturilor de autor nu este prevazut asa ceva, fiind o recomandare fara putere de lege (recomandarea apartine Clubului Roman de Presa si se refera la limita de 500 de caractere).

Florin458 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    2nd May 2014
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    67
    Putere Rep
    23

Implicit

Nu e vorba de specificat autorul,asta as face oricum,nu eram destul de deplasat sa spun ca acele cuvinte/expresii imi apartin.Dar la termenii acestor site-uri se specifica faptul ca ei au agent special al lor pe partea drepturilor de autor si asta incercam sa spun,ca ei nu spun nicaieri de o eventuala colaborare.
    Se mai specifica ca sunt protejati prin DMCA pentru continut si orice duplicat inseamna infractiune ceea ce rezulta un proces urmand daune materiale si cheltuieli de judecata.
    Dar cu toate acestea sunt citate care apar pe zeci de site-uri si aplicatii.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand doua domenii .co (iubire si quotes)
    De Bogdan Calin în forumul Domenii
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 21st April 2015, 22:49
  2. Site de Quotes - posibile probleme cu Google
    De northwish în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th April 2013, 15:08
  3. BNR publica cursul cu delay
    De Butcher în forumul Continut web
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 20th June 2009, 14:30
  4. yahoo va publica reclame Adsense ?