Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Lui Google nu ii place afilierea. Ce facem?

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit Lui Google nu ii place afilierea. Ce facem?

Se stie ca Google nu agreeaza pe deplin siteurile dedicate afilierii si e recomandat sa avem un articol de afiliere la n articole postate pe site. In cazul unui proiect pe nisa reviews, unde avem doar articole cu afiliere, cum putem proceda sa ne ferim de o penalizare?

1) La fiecare articol tip review venim cu 3-4 articole informative fara linkuri de afiliat (ar implica costuri enorme la cantitati mari)
    2) Folosim o pagina de redirectare a linkurilor (nu stiu daca o vede Google desi tind sa cred ca da)
    3) Alte metode: rog pareri de la voi!

Multumesc!

andreiionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    31st January 2014
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    46
    Posturi
    302
    Putere Rep
    24

Implicit

De ce spui ca nu agreeaza pe deplin ? Ai patit asa ceva ? As fi interesat si eu de exemple daca ai cateva.

Ca in orice alt caz , dupa parerea mea, un site trebuie sa aiba un content de calitate si nu va avea probleme.

Daca in schimb are zeci de articole cu o insiruire de specificatii si 2 -3 fraze rescrise dar preluate din descrierea produsului data de producator ( adica 0 review pe bune ), acel site clar nu aduce nici o valoare si nu merita sa apara in pozitii bune SERP.

Daca review-urile sunt obiective, sunt interesante, atrag utilizatori si commenturi, iar pe langa acele review-uri mai este un mic procent de content non-review si non-afiliere ( gen stiri, topuri, etc ), acel site este de calitate chiar daca produce din afiliere. De ce ar fi Google deranjat ?

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de andreiionut Vezi Post
    De ce spui ca nu agreeaza pe deplin ? Ai patit asa ceva ? As fi interesat si eu de exemple daca ai cateva.

Ca in orice alt caz , dupa parerea mea, un site trebuie sa aiba un content de calitate si nu va avea probleme.

Daca in schimb are zeci de articole cu o insiruire de specificatii si 2 -3 fraze rescrise dar preluate din descrierea produsului data de producator ( adica 0 review pe bune ), acel site clar nu aduce nici o valoare si nu merita sa apara in pozitii bune SERP.

Daca review-urile sunt obiective, sunt interesante, atrag utilizatori si commenturi, iar pe langa acele review-uri mai este un mic procent de content non-review si non-afiliere ( gen stiri, topuri, etc ), acel site este de calitate chiar daca produce din afiliere. De ce ar fi Google deranjat ?
    Toata lumea vorbeste despre asta, deci sigur pot fi probleme si vreau sa ma feresc din timp nu dupa ce investesc sume prea mari. Review-urile sunt ok, 700-800 cuvinte fiecare, continut de calitate.

MirceaG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    11th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    290
    Putere Rep
    27

Implicit

Si eu sunt curios de unde aceste probleme cu afilierea? Da, ai dreptate ca sunt o multime de siteuri care folosesc in mod inutil si accelerat procedee de dezvoltare a linkurilor de afiliere, dar asta nu inseamna ca Google nu o iubeste. Google vede un link de afiliat, ca orice alt link extern. Daca ai informatie si content de calitate si mai arunci si un atribut de nofollow link-ului, atunci cu siguranta trebuie sa concentrezi doar sa ai informatie de calitate.

Madison este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    137
    Putere Rep
    30

Implicit

andreiionut spune bine: in mare, continutul de calitate nu-ti va cauza probleme. Frica celor care fac afiliere ca vor fi penalizati este cauzata tocmai din lipsa continutului de calitate, a continutului generat automat, a manevrelor de tip spam, de a ranka repede si a face profit rapid. Toate astea sunt inlantuite, dar daca va dati un pas inapoi si vedeti "the big picture", nu va parea asa greu. Construiti ceva de calitate pe termen mediu-lung si veti avea numai de castigat.

Uitati si articolul de la Google cu privire la afiliere: https://support.google.com/webmaster...er/76465?hl=en

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Lui Google ii place afilierea, nu stiu cine v-a zis ca nu ii place.
    Dovada: Google Shopping
    Ii plac si comparatoarele de preturi
    Dovada: https://www.google.com/shopping/prod...25771933423357

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Lui Google ii place afilierea, nu stiu cine v-a zis ca nu ii place.
    Dovada: Google Shopping
    Ii plac si comparatoarele de preturi
    Dovada: https://www.google.com/shopping/prod...25771933423357
    Dar doar ale lui
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

gmc
    gmc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    4th December 2013
    Posturi
    148
    Putere Rep
    24

Implicit

daca ai un site bine facut, nu ferma de link uri si texte aruncate doar sa fi plina pagina, si bineinteles trafic cu multi cititori, nu cred ca google va penaliza ceva care este citit zilnic, timp de mai mult de 1 minute petrecut pe site, mai multe pagini rasfoite de fiecare vizitator.
    Ba chiar cred ca va urca mai mult in cautari.
    Concluzie: implicare, perseverenta si CALITATE.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum facem sa apara imagine alaturi de rezultatul din google?
    De indiscutabil34 în forumul Continut web
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 16th April 2013, 19:56
  2. Afilierea in turism
    De kleampa în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 6th June 2012, 17:32
  3. Godaddy si afilierea
    De cristianionescu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th October 2011, 23:11
  4. Ce nu-i place lui nenea GOOGLE ?
    De giovanni12345 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 9th July 2009, 21:59
  5. Ce nu-i place la Google?
    De zamolx3 în forumul Google
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 11th January 2009, 00:14

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •