Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 14 din 14

Subiect: Angajare part time activitate mai mica de 4 ore pe zi?

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de IulianC Vezi Post
    Despre conventiile civile ce parere aveti ?

- realizarea activitatii pe baza de conventii civile sa fie cu caracter ocazional, intamplator, conjunctural, si uneori urgent;
    - activitatea desfasurata pe baza de conventie civila sa nu fie inscrisa in obiectul de activitate al societatii si nici prevazuta a se realiza prin posturile cuprinse in statul de functii al societatii;
    Atat timp cat se respecta caracterul ocazional, intamplator, conjunctural poate fi considerata o oportunitate de a se mai economisi niste bani (taxele pentru pensie, cele de sanatate vor fi achitate). Nu intotdeauna insa; valoarea minim a cass-ului ce trebuie platit este calculata pentru salariul minim pe economie. Deci chiar daca conventia este de 200 de lei se va plati CASS pentru 1000lei, de ex.

Administrez un soft de salarii la o entitate juridica cu peste 600 de angajati si stiu ca fac foarte rar asta (sunt f. rigurosi), pentru o persoana o singura data pe an si doar o singura luna.

Exemple cand conventia e acceptata: firma de it ce angajeaza cu conventie civila pe cineva care sa le zugraveasca birourile, firma de cursuri care are nevoie de un trainer pentru un curs de 2 saptamani ce se sustine foarte rar, asociatie de apicultura ce plateste pe cineva sa le faca un site si sa li-l populeze cu date (atentie, pentru intretinere este exclus, devine activitate periodica, nu mai e ocazionala, trebuie contract clasic de munca), un lautar care sa cante la petrecerea de 5 ani de la infiintarea firmei.

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    37

Implicit

La PFA daca mai adaugi un caen la final de an vei depune 2 randuri de situatii la fisc cu veniturile si cheltuielile, separat pt api si separat pt it.
    Cred ca mai bine iti faci srl fara angajati cu un caen mai general sau 2-3 caen uri sa ti acopere si alte domenii de activitate pe viitor.In primul an vei plati 3% din venituri, dar nu ai treaba cu impozite pe salarii/sanatate, banii intrati ii poti investi in hosting si alte programe de marketing atit pt asociatie cit si pt tine.
    Daca nu preconizezi ca vei avea venituri din it satisfacatoare, atunci nu va fi convenabil srl.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de geo888 Vezi Post
    Cred ca mai bine iti faci srl fara angajati cu un caen mai general sau 2-3 caen uri sa ti acopere si alte domenii de activitate pe viitor.In primul an vei plati 3% din venituri, dar nu ai treaba cu impozite pe salarii/sanatate, banii intrati ii poti investi in hosting si alte programe de marketing atit pt asociatie cit si pt tine.
    Daca nu preconizezi ca vei avea venituri din it satisfacatoare, atunci nu va fi convenabil srl.
    Cu SRL (microintreprindere) cel mai bine se asteapta data de 01.07.2015.
    Sunt preconizate niste modificari fiscale care fac sa fie necesare niste venituri mai maricele ca "sa iesi bine".

Osc
    Osc este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd April 2015
    Vârstă
    37
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Salut, IulianC - iti voi raspunde eu punctual
    Legea muncii in romania si legea privind PFA - Persoana Fizica Autorizata este destul de incerta... + destul de birocratica
    - Nu trebuie sa mergi la contabil , trebuie sa mergi la oficiul de finante acolo unde tu depui declaratile anual de venit si acolo te indruma pentru ca un pfa nu poate fi pe mai multe domenii de activitate ( NU CA SI PRESTARE DE SERVICII ) PFA in general este creat , gandit doar pentru persoane ce activeaza doar pe un singur domeniu gen: constructi , stomatolog , medic de familie etc.. ce nu necesita angajatii etc..
    Din ce am inteles eu de aici tu defapt ai nevoie sa transformi PFA-ul intr-un II - Intreprindere INDIVIDUALA - si pe acea tipologie poti lucra pe mai multe domenii de activitate fara batai de cap. - Sunt foarte multe persoana ce au scris la acest subiect in nestinta de cauza.
    Dar dupa parerea mea ar fi mult mai ok sa mergi la oficiul ministerului de finante de unde apartii te vor ajuta. ( Daca nu te descurci imi comunici si iti ofer eu un numar de telefon fix de unde ai nevoie ).

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Caut content writer din Brasov pentru colaborare part-time sau full-time
    De adrianciocalau în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 13th February 2013, 14:29
  2. Angajare PHP full time
    De kleampa în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 21st October 2011, 15:57
  3. Caut part-time job
    De Mihai Alexandru în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 10