Am o nebuloasa in cap.
Sa zicem ca sunt afiliat la o retea cpa (straina) care plateste o suma fixa pentru actiunea vizitatorului de a cumpara un produs sau a investi intr-un serviciu.
Reteaua CPA foloseste o platforma Hasoffers.
Ca afiliat eu primesc un tracking link pe care il pun pe site-ul meu sau il bag intr-un motor de cautare sa zicem 7search ,iar daca un vizitator da click pe link , ajunge in pagina advertisterului , realizeaza actiunea(cumparatura), atunci teoretic in panoul meu de afiliat ar trebui sa-mi apara o conversie si alatutat valoarea ei(cu cat voi fi platit)
In realitate nu se intampla asa , mare parte din conversii nu apar deloc sau apar fara bani (userul s- a inregistrat ,dar nu a bagat si bani in produsul sau serviciul respectiv.
Afiliatul are posibilitatea sa foloseasca si el un sistem de tracking (prosper 202 sau altele , din ce am vazut)
Motorul de cautare 7search are si el sistem de tracking pentru advertisteri (sunt afiliat la reteaua cpa si advertister la 7search) si este gratuit.
Aici incep problemele.
Cel mai simplu ar fi din codul pe care mi-l da 7search (cod pentru lead sau cod pentru sale) sa extrag postback pixelul si sa-l bag in reteaua cpa la "postback pixel ) si apoi sa fac legatura in 7search.
Dar 7search imi zice ca acel cod html sa-l introduc in pagina de thank you care vine dupa landing page -ul meu si asa se complica lucrurile.
Deci trebuie sa am landing page si thanyou page in care sa introduc codul de la 7 search si apoi sa ma intorc in 7search sa-mi aprobe ei pagina.
Ce ma sfatuiti?
Cum sa procedez?
Unde as putea sa ma documentez strict referitor la problema in cauza?
Am un site pe wordpress , sunt acolo plugin-uri pentru landing page , dar nu-mi sunt deloc clare lucrurile in amanunt.