Citat Postat în original de dascalescu Vezi Post
Eu nu cred ca PR-ul mai trebuie sa fie un parametru de luat in calcul.
Chiar in dimineata asta am vazut un domeniu care desi era online, functional si avea PR 2 verificat cu mai multe tool-uri, cand ii dadeai site:domeniu.ro G mi-a raportat ca nu este indexat site-ul.
Deci daca as fi cumparat acest site pentru PBN-ul meu mi-as fi luat teapa pentru ca site-ul este banat si cine stie de cand nu s-a mai actualizat PageRank-ul pentru acel domeniu ...
O sa-ti explic aici la PM, ca sa intelegi.

PR-ul este PR, nu are legatura cu numarul de pagini indexate in google sau cu penalizarile clasice (doar cu penalizare de PR).
Un site primeste PR datorita mai multor factori, in principal datorita link-urilor catre el. PR2 este un pr foarte mic, dar nu asta e relevant.
Singura penalizare de PR, este penalizarea pentru link-uri vandute, cand site-ului i se scade PR la un nivel neinteresant (pr0-2) pentru cumparatori.

In cazul tau, (de)indexasarea site-ului cu PR 2, nu are nici o relevanta pentru "banare". Eu pot sa am pr10 si sa pun noindex (din greseala) si site-ul sa nu fie indexat. Asta nu inseamna ca PR-ul este fake.

PR-ul este un indicativ de autoritate, care repet, se obtine in principal din links. Cele mai mari site-uri impart si cele mai mari Pr-uri, dar se poate obtine si PR fake, fara sa fie cazul cand vorbesti de pr2.

Daca cumparai link pe acel site, era degeaba momentan, dar nu mai "lega" pr-ul de index, ca nu are relevanta.