De obicei eu patesc asa la anumite cuvinte cheie secundare pana se decide google ce loc merita. De exemplu, apar pe pagina 1-2 si apoi ies pentru o zi din top 300 si tot asa. Pana in prezent aproape toate s-au stabilizat si cu multe chiar am ajuns pe prima pagina pozitii 1-5. La unele a durat chiar si o luna doua. Ceea ce am facut - nimic. In perioada in care s-a intamplat acest "dans" nu am adus link-uri pe pagina respectiva. Link-uri aduc doar dupa ce se stabilizeaza. Eu vorbesc de pagini interne si nu de homepage.
Ca idee generala: incearca sa nu te bazezi pe tool-uri care iti spun ce link e bun sau nu, ce pr vei avea daca iei nu stiu ce link si nu te concentra pe concurenta pentru ca exista foarte multi factori care influenteaza rankul si chiar daca link-urile competitorului ar trebui sa declansaze o penalizare este posibil ca el sa fii facut ceea ce trebuie si atunci cand tu pui link-uri pe care le are si el sa iti furi o penalizare. Trebuie doar sa arunci o privire la ceea ce este in curtea vecinului si sa tragi concluzii.