Postat în original de
gabriel zanfirescu
Salutare, sunt nou pe acest forum si vreau sa va adresez o intrebare poate offtopic.
Banuiesc ca multi dintre voi ati cumparat hosting de la diverse firme.
Am o nelamurire: sa zicem ca eu comand pe un site x ( hosting romanesc) un serviciu de hosting pe UN AN de zile. In data la care am comandat online, sa zicem 1 ianuarie 2012, mi se emite o factura proforma (pe firma). Eu platesc factura proforma dupa 10 zile pe 10 ianuarie 2012. In momentul platii, mi se emite factura fiscala si serviciul este UP!!!! Normal, nu?
Bun pana aici, trece un an....an greu, uptime dezastruos, etc, etc...
Stiind ca am platit pana pe 10 ianuarie 2013, nu-mi fac griji, planuiesc sa-mi schimb hostingul cu o zi doua inainte...propagare dns-uri etc etc.
Dar surpriza...pe 1 ianuarie mi se suspenda serviciile!!!!!!! De ce?? Iau legatura cu cei de la suport, care-mi raspund cum ca, serviciul a fost comandat pe 1 ianuarie nu conteaza cand am platit sau de cand serviciul este in functiune!!!!!
Am incercat sa-i explic respectivului ca eu practic am fost pacalit cu 10 zile de hosting, ca eu nu am avut servicii de pe 1 ianuarie...dar fara niciun rezultat..
Bine zic, nu-i problema..oricum voiam sa-i schimb, nu mor pentru 10 zile..comand repede un hosting de la concurenta, un cateva minute imi vine confirmarea fara sa platesc (15 zile de gratie).
Vreau sa copiez continutul site-urilor si SURPRIZA!!! Nu am acces la back-up!!!
Sun iar la suport si primesc raspuns...Ne pare rau, in perioada in care contul este suspendat, un aveti acces la back-up-ul site-urilor.... Back-up mai aveam, dar in urma cu o luna doua.
Credeam ca traiesc in alta tara, credeam ca sunt pe alta lume...am intrebat de mai multe ori, ca sa fiu sigur..dar acelasi raspuns.....
Bun zic, vreau sa prelungesc hostingul cu o luna, 3 luni, 6 luni!!....NU SE POATE, doar daca schimbati modalitatea de plata in momentul cand serviciile erau functionale....
Si pentru a nu a avea site-urile down, n-am avut ce face, prostul de mine si am mai platit pe un an cu aceasta firma....
V-ati mai intalnit cu o problema asemanatoare???