Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Intrebare factura hosting...

gabriel zanfirescu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th June 2013
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit Intrebare factura hosting...

Salutare, sunt nou pe acest forum si vreau sa va adresez o intrebare poate offtopic.

Banuiesc ca multi dintre voi ati cumparat hosting de la diverse firme.
    Am o nelamurire: sa zicem ca eu comand pe un site x ( hosting romanesc) un serviciu de hosting pe UN AN de zile. In data la care am comandat online, sa zicem 1 ianuarie 2012, mi se emite o factura proforma (pe firma). Eu platesc factura proforma dupa 10 zile pe 10 ianuarie 2012. In momentul platii, mi se emite factura fiscala si serviciul este UP!!!! Normal, nu?
    Bun pana aici, trece un an....an greu, uptime dezastruos, etc, etc...
    Stiind ca am platit pana pe 10 ianuarie 2013, nu-mi fac griji, planuiesc sa-mi schimb hostingul cu o zi doua inainte...propagare dns-uri etc etc.
    Dar surpriza...pe 1 ianuarie mi se suspenda serviciile!!!!!!! De ce?? Iau legatura cu cei de la suport, care-mi raspund cum ca, serviciul a fost comandat pe 1 ianuarie nu conteaza cand am platit sau de cand serviciul este in functiune!!!!!
    Am incercat sa-i explic respectivului ca eu practic am fost pacalit cu 10 zile de hosting, ca eu nu am avut servicii de pe 1 ianuarie...dar fara niciun rezultat..
    Bine zic, nu-i problema..oricum voiam sa-i schimb, nu mor pentru 10 zile..comand repede un hosting de la concurenta, un cateva minute imi vine confirmarea fara sa platesc (15 zile de gratie).
    Vreau sa copiez continutul site-urilor si SURPRIZA!!! Nu am acces la back-up!!!
    Sun iar la suport si primesc raspuns...Ne pare rau, in perioada in care contul este suspendat, un aveti acces la back-up-ul site-urilor.... Back-up mai aveam, dar in urma cu o luna doua.
    Credeam ca traiesc in alta tara, credeam ca sunt pe alta lume...am intrebat de mai multe ori, ca sa fiu sigur..dar acelasi raspuns.....
    Bun zic, vreau sa prelungesc hostingul cu o luna, 3 luni, 6 luni!!....NU SE POATE, doar daca schimbati modalitatea de plata in momentul cand serviciile erau functionale....

Si pentru a nu a avea site-urile down, n-am avut ce face, prostul de mine si am mai platit pe un an cu aceasta firma....

V-ati mai intalnit cu o problema asemanatoare???

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    39

Implicit

Neata`
    Eu unul nu am mai auzit de contracte (abonamente de gazduire in cazul tau) conditionate de pe vremea cand practicau asta operatorii de telefonie.
    In fine, verifica datele pe factura primului an, ce perioada este mentionata.
    Despre ce firma de hosting vorbim ? Nu de alta, dar la stilul profesional sunt sigur ca vor mai fi si alti colegi care doresc sa apeleze la serviciile lor.

Cheers
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    38

Implicit

La firmele serioase nu se intampla de obicei asta. O parte din vina o porti si tu pentru ca puteai sa intrebi ce si cum nu sa astepti pana in ultima clipa. Ar fi bine sa dai numele firmei sa stim si noi pe viitor ce si cum. Poate primim si un raspuns de la ei.

polooradea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    34
    Posturi
    373
    Putere Rep
    28

Implicit

nu puteai sa zici ca il prelungesti inca o luna si sa nu mai platesti inca un an?

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de polooradea Vezi Post
    nu puteai sa zici ca il prelungesti inca o luna si sa nu mai platesti inca un an?
    Pai, omul a incercat si asta dar se pare ca l-au conditionat sa prelungeasca pe aceeasi perioada ca inainte de expirarea abonamnetului, adica pe un an.

Citat Postat în original de gabriel zanfirescu Vezi Post
    Bun zic, vreau sa prelungesc hostingul cu o luna, 3 luni, 6 luni!!....NU SE POATE, doar daca schimbati modalitatea de plata in momentul cand serviciile erau functionale....

Si pentru a nu a avea site-urile down, n-am avut ce face, prostul de mine si am mai platit pe un an cu aceasta firma....

I'm not a complete idiot, some parts are missing...

raven84 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd December 2010
    Posturi
    28
    Putere Rep
    29

Implicit

Verifica datele noului si vechiului contract, vezi daca si-au respectat chiar toate obligatiile si daca dai de-o ferestruica oricat de mica, orice ar fi ea, anuleaza contractul pentru nerespectarea serviciilor si cere-ti banii inapoi. Asemenea specimene trebuie eliminate de pe piata. Oricum nu ar fi rau sa spui si ce firma a cauzat problemele astea, poate nu isi mai iau si altii teapa.

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    26th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    47
    Posturi
    980
    Putere Rep
    43

Implicit

Cand serviciul e dezastruos nu stai pana la sfarsit. Backup-urile la un serviciu suspendat e normal sa nu fie active. Schimbarea perioadei de facturare depinde daca pachetul curent permite asta, uneori sunt pachete care permit doar plata anuala, dar in general se poate trece oricand la un pachet cu o perioada de facturare mai mica.

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de gabriel zanfirescu Vezi Post
    Salutare, sunt nou pe acest forum si vreau sa va adresez o intrebare poate offtopic.

Banuiesc ca multi dintre voi ati cumparat hosting de la diverse firme.
    Am o nelamurire: sa zicem ca eu comand pe un site x ( hosting romanesc) un serviciu de hosting pe UN AN de zile. In data la care am comandat online, sa zicem 1 ianuarie 2012, mi se emite o factura proforma (pe firma). Eu platesc factura proforma dupa 10 zile pe 10 ianuarie 2012. In momentul platii, mi se emite factura fiscala si serviciul este UP!!!! Normal, nu?
    Bun pana aici, trece un an....an greu, uptime dezastruos, etc, etc...
    Stiind ca am platit pana pe 10 ianuarie 2013, nu-mi fac griji, planuiesc sa-mi schimb hostingul cu o zi doua inainte...propagare dns-uri etc etc.
    Dar surpriza...pe 1 ianuarie mi se suspenda serviciile!!!!!!! De ce?? Iau legatura cu cei de la suport, care-mi raspund cum ca, serviciul a fost comandat pe 1 ianuarie nu conteaza cand am platit sau de cand serviciul este in functiune!!!!!
    Am incercat sa-i explic respectivului ca eu practic am fost pacalit cu 10 zile de hosting, ca eu nu am avut servicii de pe 1 ianuarie...dar fara niciun rezultat..
    Bine zic, nu-i problema..oricum voiam sa-i schimb, nu mor pentru 10 zile..comand repede un hosting de la concurenta, un cateva minute imi vine confirmarea fara sa platesc (15 zile de gratie).
    Vreau sa copiez continutul site-urilor si SURPRIZA!!! Nu am acces la back-up!!!
    Sun iar la suport si primesc raspuns...Ne pare rau, in perioada in care contul este suspendat, un aveti acces la back-up-ul site-urilor.... Back-up mai aveam, dar in urma cu o luna doua.
    Credeam ca traiesc in alta tara, credeam ca sunt pe alta lume...am intrebat de mai multe ori, ca sa fiu sigur..dar acelasi raspuns.....

Eu am patit o povestioara cu oarecare asemanari cu Ipage, vara trecuta, am crezut ca innebunesc cand am vazut ca nu mai am acces la baza de date, vroiam sa ma mut la godaddy, primul an la ipage e foarte ieftin, al doilea vine cu o factura bine incarcata, am contactat supportul, mi-au comunicat ca doar daca prelungesc pe inca un an mai pot avea acces la baza de date(care exista, dar eu ca detinator al contului la ei) pe final de contract, nu aveam acces la datele mele, tin sa precizez ca nu mai retin exact in ce perioada a fost exact, inainte sau dupa ce mi-a expirat(dar din ce tin minte inca nu imi expirase hostingul, ca nu mi-a fost siteul off in acea perioada).
    Poate asa este procedura generala, nu stiu, dar am avut ceva batai de cap.
    Mi-am reamintit de povestea asta citind problema ta, ce am invatat e ca e bine sa te orientezi din timp daca vrei sa schimbi hostingul, a doua oara nu mai ma pastreaza ca si client 'cu forta'.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Despre ce firma era vorba? Nu stiu de ce, am impresia ca parca am mai auzit o poveste asemanatoare.
    Sincer, as fi platit pentru un an cel mai slab abonament doar pentru a face backup, si dus as fi fost...

Citat Postat în original de Bruzli Vezi Post
    Cand serviciul e dezastruos nu stai pana la sfarsit....
    Cel mai corect!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Factura despregazduire.ro
    De lovelife în forumul Hosting
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 25th January 2014, 16:35
  2. Format factura xls
    De Serban Cristian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 27th May 2013, 23:32
  3. Intrebare hosting
    De deluxx76 în forumul Hosting
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 14th April 2013, 20:07
  4. Intrebare hosting
    De RandomHero în forumul Hosting
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 23rd January 2011, 11:42
  5. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th January 2007, 22:41