Am trait in alte doua tari in afara de Romania.
In ambele, cand cineva iti spunea "te rog frumos sa nu mai intarzii la serviciu", SINGURUL raspuns acceptat era: "ok, am inteles, multumesc ca m-ai informat".
Cand un roman a inceput sa spuna (ca romanu) - "dar stii sefu, io am copil mic, ieri mi s-a blocat cheia in usa si alaltaieri nu a venit autobuzul", toti au ramas masca si nu intelegeau ce s-a intamplat. Nu intelegeau atitudinea, pentru ca nu ii ceruse nimeni explicatii, cineva il rugase doar sa nu mai intarzie.
La fel si in cazul corecturilor. Chiar facute cu bun simt, in mod public sau privat*, atrag niste explicatii de domeniul filmelor SF si automat genereaza discutii despre inteligenta, mame, mortii familiei si asa mai departe.
Daca ar fi dupa mine, totul ar decurge asa:
A: vezi ca atunci cand este o negatie, "fi" se scrie cu un singur i.
B: ah, ok, multumesc. Sa inteleg ca se scrie "nu fi suparat?"
A: da, exact
B: multumesc, chiar uitasem de regula asta
In realitate, va las pe voi sa va imaginati cum decurge discutia
------------------
* am pus o steluta mai sus. Vreau sa mentionez ca ce am zis nu are nici o legatura cu mica discutie de pe forum de mai devreme intre cei doi care ofera servicii de content.
---------------
LE:
Ca sa nu creada cineva ca nu am citit ghidul:
Se folosește fii doar la imperativ afirmativ (fii cuminte) și la conjunctiv afirmativ sau negativ (să fii punctual / să nu fii trist). În toate celelalte situații, se folosește fi.

Răspunde cu citat