Referitor la site-urile de anunturi cred ca cea mai buna varianta e redirect 301, de ce sa pui 404? cand ai categorie cu continut similar catre care poti sa faci redirect?
Tind sa cred ca la 404 va creste si bounce rate-ul, ma rog vom face un custom 404, unde vor fi afisate anunturi similare, dar cred ca mai bine e redirect, in fond 404 alerteaza google ca este o problema si pagina nu mai e, si vor fi cu nenumaratele, repet pentru site-urile de anunturi.
Pentru ecommerce cea mai buna varianta e pastrarea produselor cu specificatia ca produsul nu mai face parte din oferta si sa se afiseze produse similare, url produsului va ranka in google si va aduce vizitatori, vizitatori care afisandule produse similare ii poti face clienti (vezi explicatia din prima pagina referitor la emag)
PS: Decat sa fac 404 in cazul site-urilor de anunturi, mai bine prefer sa nu listez anunturile pe site si se precizez ca sunt expirate, cum procedeaza olx. In felul asta ai si ceva continut, putin dar mai bine decat deloc.

Răspunde cu citat