Te grabesti ca fata la maritat. Ai postat threadul aseara la ora 23 si azi la 1 ai tras concluzia cam repede

Ai pus si prea vag intrebarea. Despre ce fel de spam vorbim aici? E-mail spam? Seo-Spam? Comment-spam & alte metode care sa genereze linkuri pentru SEO?

Oricare din variante ar fi, pot genera sute de randuri despre scris/explicat. Apoi spam-ul, indiferent de situatie are mai multe forme: usor, moderat sau agresiv.

In cazul spamului usor vs situatia in care nu e spam, granita nu cred ca e bine-definita si nici nu poate fi definita de nimeni corect. Tine foarte mult de perceptie. Prin intermediul aceleiasi interfete, intre 2 useri "spamati", perceptia poate fi total diferita. Poate eu mi-am inscris e-mailul pentru ca sunt extrem de interesat in domeniu si mi se pare vital sa primesc informatii pe e-mail zilnic sau chiar mai des. Cazul 2: ma intereseaza subiectul, dar ma simt tare sacait de faptul ca imi bagi prea multa informatie pe gat. Am varianta sa ma dezabonez, insa e pierdere mai mare, decat sa inghit un e-mail zilnic de ex. Ei bine, in cazul 2, eu ca utilizator s-ar putea sa ma simt spamat un pic. Daca e sa ma intrebi insa concret, nu o sa-l pot considera spam sau cel putin nu o sa pot acuza persoana, insa sunt destui care ar face-o chiar si pentru atata.

La seo-spam e clar, zic eu... cand ai text ascuns, cand scrii dupa google trends articole care au doar titlu si continut zero (vezi codrosu.ro de ex, daca nu s-o fi schimbat intre timp). Ala e spam. Spam e si generarea unor pagini pe te miri ce kw-uri, avand acelasi continut sau continut generat aleator si inutil utilizatorului (memorarea unor cautari cu zero rezultate de ex.). Kw-stuffing, internal-linking excesiv... etc.

Si ultimul caz, daca prind diferite automatizari sau nu doar, link-ul tau ajunge prin toate formurile disponibile pe alte site-uri, iar e spam (din nou, usor, moderat sau agresiv in functie de forma lui sau cat de tare il maschezi tu).

Cred ca am atins minimal unele puncte mai importante din acest "domeniu" insa cum zic... tine enorm de mult de perceptie.