Salut!
Avand in vedere ca nu pot sa anticipez ID-ul (primary key) urmatoarei inregistrari in baza de date (se poate, dar nu e bine), cum pot sa "lipesc" fisierele carora le fac upload, la inregistrarea respectiva?
Exemplu:
Sa zicem ca omul completeaza un form, dar inainte de a da submit, face si upload la niste fisiere. Eh, aici e problema:
Eu vreau sa fac upload-ul dupa un ID (sau ceva unic) pe care sa il tin minte, si care sa fie numele directorului in care se uploadeaza fisierele. Pt ca la submit vreau sa si returnez pe pagina inregistrarea facuta, cu tot cu fisierele (poze) carora le-a facut upload.
Cum pot sa fac asta? Tot ce imi vine acum in minte e Session ID, dar e o problema: Daca vreau sa afisez mai tarziu inregistrarea respectiva in alt context (cand deja Session ID a expirat), imi mai ramane sa fac query-ul doar dupa ID-ul inregistrarii... deci ma invart in cerc.
O fi o solutie simpla, dar nu imi dau seama acum.
Sau, exista in PHP vreo functie care imi intoarce ID-ul inregistrarii care tocmai s-a adaugat? Ca asa pot sa creez directorul dupa submit, si sa fac upload abia atunci. E o idee mai buna?
Mersi!