Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: citire fisier cu diacritice in php

  1. #1
    Avatarul lui username
    username este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th May 2008
    Vârstă
    44
    Posturi
    42
    Putere Rep
    30


    Implicit citire fisier cu diacritice in php

    Ma chinui de vreo 2 zile cu o problema si nu reusesc sa ii dau de cap, motiv pentru care va solicit ajutorul.

    Trebuie sa citesc si ulterior sa afisez in php niste fisiere .txt (convertite in prealabil cu un soft din .rtf) dintr-un director de pe ftp. Aplicatia mea nu implica nicio baza de date, ci doar fisierele in cauza. Daca dau view pe ftp, fisierele imi apar corect, cu diacritice. Lucrurile se schimba insa cand incerc sa le afisez in pagina mea, diacriticele nu mai functioneaza.

    Am inceput codul cu
    Cod PHP:
    header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); 
    (am incercat si cu charset=iso-8859-2), dar nu merge.

    Orice sugestie este bine venita. Multumesc.

  2. #2
    Avatarul lui delpi
    delpi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd June 2007
    Locaţie
    Radauti
    Vârstă
    36
    Posturi
    458
    Putere Rep
    32


    Implicit

    am avut si eu o problema oarecum asemanatoare. La mine s-a rezolvat dupa ce am folosit functia 'utf8_decode'.

    Am cerut si eu sfatul initial pe forum, si am primit cateva raspunsuri, dar in final am rezolvat singur problema. Poate ti-e de folos topicul acesta

  3. #3
    Avatarul lui PTZ
    PTZ
    PTZ este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th April 2013
    Locaţie
    Tg-Mures
    Vârstă
    30
    Posturi
    9
    Putere Rep
    0


    Implicit

    uitate daca nu ai folosit cumva HTMLENTITIES si poti folosi si utf8_decode

  4. #4
    Avatarul lui Andrey
    Andrey este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd April 2013
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0


    Implicit

    Cele mai comune probleme în afișarea diacriticilor sunt :

    1. Dacă este folosita o bază de date, tabelele trebuiesc create cu "Collation" utf8_general_ci

    2. Linia de cod header('Content-Type: text/html; charset=utf-8') functionează doar atunci când fișierul este un altul decât html. Deci dacă fișierul va fi txt de exemplu și va fi interpretat ca unul html atunci vei avea nevoie de acea linie. Altfel nu.

    3. Este obligatorie linia următoare cu UTF-8 sau iso-8859-2 :

    Cod:
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    4. Dacă tot nu merge, deși nu prea are cum, mai rămâne să ne folosim de htacces cu linia :

    Cod:
    AddDefaultCharset UTF-8

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. Notificare la deschidere fisier PDF
    De meetzah în forumul Client side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th September 2012, 19:40
  2. Probleme upload fisier.sql.zip mai mare de 10 Mb
    De RoManiac în forumul Server side
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 24th June 2012, 21:30
  3. Convertire variabila lowercase in fisier .TPL
    De Emil în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 12th January 2011, 17:35
  4. Importare in MySQL din fisier .csv
    De Iulian în forumul Server side
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th May 2010, 09:04
  5. Citire nume browser
    De AndyM în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th May 2009, 18:29

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •