Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: IP Dinamic - solutii

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    48

Implicit IP Dinamic - solutii

Vreau sa fac un website cu target pana in 20 ani. Acum vine urmatoarea problema...eu vreau sa limitez numarul conturilor la 1 pe om, adica 1 pe IP . Si logarea la fel. Sa nu te poti loga cu mai multe conturi de pe acelasi IP, pentru a evita fraudele.

Problema sta in felul urmator...Ii pot memora IPul intr-un camp in baza de date si sa-l verific cand se logheaza..daca acel IP corespunde cu ipul curent..Dar nu e o solutie buna pt ca sunt unii care au ip dinamic.

Stiti vreo solutie acceptabila pentru a preveni cat de cat dubluri de conturi ?
    Mentionez ca este un site unde se va juca pentru puncte si jucatorii vor juca unii impotriva celorlalti si de aceea nu vreau sa aiba conturi duble.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    36

Implicit

Singura chestie care o poti face e sa iei MAC Address-ul placii de retea .. din pacate nu il poti lua prin PHP ... poti doar printr-un program EXE .. care sa il rulezi pe calculatorul fiecarui vizitator si care sa comunice cu website-ul ...

Am implementat acum cativa ani buni o astfel de solutie custom si a iesit chiar bine
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    48

Implicit

e complicat... Totusi daca nu se poate asa, atunci macar o solutie provizorie nu exista? Sa pot reduce cat de cat rata de conturi duble.....Inafara de metoda cu cookies sa stochez cookies la el in pc..ca se pot sterge foarte usor si repede...

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    38
    Posturi
    490
    Putere Rep
    37

Implicit

Nu ai cum sa faci o astfel de limitare. In final, daca cineva chiar vrea neaparat sa isi faca mai multe conturi nu il vei putea opri.

Ai putea incerca anumite "trucuri" cum ar fi filtrarea IP-urilor (ce ai spus si tu) sau plasarea de cookies. Eventual adaugarea unui numar de telefon (1 numar de tel/1 profil - validare prin sms).

Solutia este sa micsorezi castigul si sa maresti efortul astfel incat sa nu merite ca cineva sa isi faca mai multe conturi.
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

Metoda cu numere de telefon cred ca este metoda cea mai buna, dar implica anumite costuri. Apropo de blocare IP, nu te-ar ajuta, deoarece ai putea bloca utilizatorii sa foloseasca site-ul tau.
    Mail+Telefon+Confirmare ar fi destul de ok zic eu.
    Hmm..ar merge o lada de bere

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    48

Implicit

Ok am inteles.

Alta intrebare ca sa nu mai deschid alt topic ...Cum pot vedea daca un utilizator este online sau offline? Ok fac un camp isOnline in baza de date, cand se logheaza il pun online..dar de unde stiu cand iese de pe pagina? Am citit pe net ca ar trebui sa mai adaug un camp : LastAction si verific daca LastAction + 1200(20 minute) < time() . Dar ar trebui sa verific pt toti utilizatorii odata la 10 minute de exemplu . Daca am vreo 10 000 utilizatori si execut scriptul odata la 10 minute printr-un cron job, oare consuma mult?

Alta solutie mai este?

beeuser este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th July 2007
    Vârstă
    46
    Posturi
    66
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu as face o tabela users_online, si as pune acolo users_id, si last_action_time (care se updateaza de fiecare data cand un user acceseaza o pagina)

Si as sterge la 10 minute sau 5 minute toti userii care au now() - last_action_time > 10 minute sa zicem. Deci e un singur query.

Dar poti sa faci niste teste, sa vezi cum se misca, dar eu zic ca se misca ok la 10000 de useri.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Cred ca poti sa vezi cu JavaScript cand iese. Nu stiu cum se face, dar FaceBook stie exact cand esti pe site si cand nu.

Dever este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th July 2006
    Locaţie
    UK
    Vârstă
    44
    Posturi
    378
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Sandossu Vezi Post
    Cred ca poti sa vezi cu JavaScript cand iese. Nu stiu cum se face, dar FaceBook stie exact cand esti pe site si cand nu.
    Asa cum ai
    Cod:
     <body onload="alert('Welcome');">
    exista si
    Cod:
     <body onunload="alert('Goodbye');">
    (Google are mai multe detalii).
    In principiu este un eveniment care este declansat cand userul pleaca de pe pagina respectiva (o inchide sau da click pe un link catre o alta pagina).
    Dever's Blog - Atentie! dau cu parerea.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Solutii site banat
    De Nosfer în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 17th April 2010, 04:07
  2. server propiu ip dinamic
    De terminator în forumul Hosting
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 6th May 2009, 01:31
  3. Spam - Poisoning the well. Are cineva solutii?
    De haos în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 12th January 2009, 12:11
  4. Informatii in <meta> generate dinamic
    De Federals în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 21st June 2008, 14:51
  5. IP dinamic
    De hyp3rion în forumul Adsense
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 22nd November 2006, 13:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •