Citat Postat în original de Krumel @ Mar 4 2006, 10:17 AM) [post=11589
Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

Legat de "sint", "sunt", limba roaman nu mai e ce a fost. Noua Gramatica a Limbii Române ma face sa cred ca distinsii lingvisti din Academia Românä privesc telenovele si asculta manele la greu. Cine mai si citeste inafara de ce e virtual pe Net, ar trebui sa stie despre ce vb.
No offense.

Deci, eu sint sau/si sunt. Nu e o variata gresita. Ca si text. (Incercam iar sa evit o cacofonie)

SPor.
stiu, de aceea am si zis ca este justificabil, nu din alt motiv... din cate stiu argumentele lingvistice sunt pro "sint". dar din pacate]

Legat de "sint", "sunt", limba roaman nu mai e ce a fost. Noua Gramatica a Limbii Române ma face sa cred ca distinsii lingvisti din Academia Românä privesc telenovele si asculta manele la greu. Cine mai si citeste inafara de ce e virtual pe Net, ar trebui sa stie despre ce vb.
No offense.

Deci, eu sint sau/si sunt. Nu e o variata gresita. Ca si text. (Incercam iar sa evit o cacofonie)

SPor.
[/QUOTE]
stiu, de aceea am si zis ca este justificabil, nu din alt motiv... din cate stiu argumentele lingvistice sunt pro "sint". dar din pacate nu le mai gasesc acum....