Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 42

Subiect: Furt de texte

rikartro este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2011
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit Furt de texte

Salutare!
    Am descoperit si eu cu stupoare ca ne-au fost furate textele de pe anumite pagini ale sitelui.
    Site-ul nostru este www.mobilapegustultau.ro, iar cel pe care am descoperit textele este mobilapallacomanda dot ro.
    Textele au fost copiate pur si simplu, sunt exact ce cele ale noastre!!!
    Este vorba de cele de la paginile: mobila bucatarie, mobila dormitor, mobila living, mobila tineret si pagina cum comand.
    O sa icerca sa iau legatura urgent cu ei, dar nu stiu cate sanse am - au doar doua numere de telefon, nu apare adresa.
    Din cate am descoperit, site-ul este nou - domeniul a fost cumparat in aprilie 2013 de catre cei de la Hostway.
    In schimb, noi suntem pe piata din anul 2008.
    Pasul urmator este sa fac o sesizare la Google.

Intrebarea este daca nu cumva in cazuri de genul asta nu intram la "content duplicate" si astfel sa fim penalizati?
    Va intreb acest detaliu deoarece, de ceva timp am observat o cadere a paginilor respective in SERPs, pagini cu care tot timpul am fost in prima/a doua pagina.
    Faptul ca Google vede aceleasi texte ne poate afecta din punct de vedere al pozitionarii?
    Asta ar fi durerea ce mai mare a nostra pentru ca noi ne bazam foarte mult pe partea de online, ma refer la comenzi.
    Astept pareri/sfaturi de la voi.
    Multumesc.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de rikartro Vezi Post
    Salutare!
    Am descoperit si eu cu stupoare ca ne-au fost furate textele de pe anumite pagini ale sitelui.
    Site-ul nostru este www.mobilapegustultau.ro, iar cel pe care am descoperit textele este mobilapallacomanda dot ro.
    Textele au fost copiate pur si simplu, sunt exact ce cele ale noastre!!!
    Este vorba de cele de la paginile: mobila bucatarie, mobila dormitor, mobila living, mobila tineret si pagina cum comand.
    O sa icerca sa iau legatura urgent cu ei, dar nu stiu cate sanse am - au doar doua numere de telefon, nu apare adresa.
    Din cate am descoperit, site-ul este nou - domeniul a fost cumparat in aprilie 2013 de catre cei de la Hostway.
    In schimb, noi suntem pe piata din anul 2008.
    Pasul urmator este sa fac o sesizare la Google.

Intrebarea este daca nu cumva in cazuri de genul asta nu intram la "content duplicate" si astfel sa fim penalizati?
    Va intreb acest detaliu deoarece, de ceva timp am observat o cadere a paginilor respective in SERPs, pagini cu care tot timpul am fost in prima/a doua pagina.
    Faptul ca Google vede aceleasi texte ne poate afecta din punct de vedere al pozitionarii?
    Asta ar fi durerea ce mai mare a nostra pentru ca noi ne bazam foarte mult pe partea de online, ma refer la comenzi.
    Astept pareri/sfaturi de la voi.
    Multumesc.
    Salut

In primul si-n primul rand situl nu a fost cumparat in 2013 de cei de la Hostway, situl a fost inregistrat in aprilie 2013 de o persoana fizica, Hostway e doar registrar si au si hostingul la ei, dupa ns.
    In al doilea rand, ia legatura cu posesorii sitului,telefonic daca e cazul, si explica-le situatia. Multi dintre cei ce fac mobila la comanda nu stiu sa faca si situri, s-ar putea sa fi platit "un baiat" pentru asta, stiu cazuri.
    Daca sunt cooperanti foarte bine, daca nu vorbeste cu Google, din pacate nu prea ai ce altceva face.

Bafta

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    59
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    59

Implicit

duplicate contentul afecteaza rankingul ,dar nu vad originalitatea , textele alea mai sunt pe alte siteuri

https://www.google.com/search?q=Un+d...hrome&ie=UTF-8

https://www.google.com/search?q=Veni...hrome&ie=UTF-8
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2011
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de avram Vezi Post
    duplicate contentul afecteaza rankingul ,dar nu vad originalitatea , textele alea mai sunt pe alte siteuri

https://www.google.com/search?q=Un+d...hrome&ie=UTF-8

https://www.google.com/search?q=Veni...hrome&ie=UTF-8
    Faptul ca au mai furat si altii nu inseamna ca nu sunt originale.
    Ceea ce ai gasit in cautarile de mai sus sunt tot exemple de furt, dar cel putin acolo nu ar fi asa de deranjant - sa vad o propozitie la descrierea unui produs.
    Problema este ca cei in cauza au furat toate textele si si-au facut bine mersi site!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2011
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    Salut

In primul si-n primul rand situl nu a fost cumparat in 2013 de cei de la Hostway, situl a fost inregistrat in aprilie 2013 de o persoana fizica, Hostway e doar registrar si au si hostingul la ei, dupa ns.
    In al doilea rand, ia legatura cu posesorii sitului,telefonic daca e cazul, si explica-le situatia. Multi dintre cei ce fac mobila la comanda nu stiu sa faca si situri, s-ar putea sa fi platit "un baiat" pentru asta, stiu cazuri.
    Daca sunt cooperanti foarte bine, daca nu vorbeste cu Google, din pacate nu prea ai ce altceva face.

Bafta
    Ai dreptate, am formulat eu gresit, in loc de inregistrat am scris cumparat.
    O sa incerc sa-i contactez telefonic, sper sa intelega situatia, daca nu, cu siguranta fac sesizare la Google.
    Multumesc.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    25

Implicit

Eu m-am trezit cu intreg site-ul copiat. 98 de pagini cu peste 600 de imagini. Schimbasera doar numarul de telefon si adresa de e-mail. "Colegului" ii placuse site-ul meu si incerca sa faca bani pe el in Italia.

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca poti dovedi ca ai gasit continut copiat. Adica trebuie sa faci printscreen-uri sau mai bine poti folosi cache-ul google. Apoi trebuie sa-i contactezi pe copiatori si sa-i rogi sa scoata textele. Ii avertizezi ca daca nu le scot, vei face sesizari la google si yahoo si pe de alta parte vei deschide actiune impotriva lor. Le spui doar ca vor fi contactati de avocatul tau.

Din experienta mea, dupa un prim contact, copiatorii se vor speria si vor inlocui textele.

Din perspectiva SEO, in principiu, daca google a gasit textele tale mai demult, iar pe ale lor mai recent, nu ar trebui sa ai probleme de continut duplicat. Mai degraba ei pot avea probleme, desi, uneori google este destul de handicapat cand este vorba de plagiat. Cu totii stim cum agregatoarele de stiri fura continut, il antedateaza si il prezinta ca fiind al lor.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post

Din perspectiva SEO, in principiu, daca google a gasit textele tale mai demult, iar pe ale lor mai recent, nu ar trebui sa ai probleme de continut duplicat. Mai degraba ei pot avea probleme, desi, uneori google este destul de handicapat cand este vorba de plagiat. Cu totii stim cum agregatoarele de stiri fura continut, il antedateaza si il prezinta ca fiind al lor.
    Nu e asa. Teoretic da, practic nu.

Eu am client cu continut copiat pe 170 de site-uri Da, foarte multi nu se pricep la "net", si considera ca daca un site e locul 1, e din cauza la text, si il copiaza. Site-ul e pe pag 4 acum, dupa ce a stat 2 ani loc 1 pe multe cautari.

Ne chinuim sa-l reparam, iar daca nu merge, trebuie refacut tot contentul.

- mail la toti (site-uri)
    - mail la host
    - mail la google

si daca nu merge, trebuie refacut site-ul, asta e.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Eu am client cu continut copiat pe 170 de site-uri Da, foarte multi nu se pricep la "net", si considera ca daca un site e locul 1, e din cauza la text, si il copiaza. Site-ul e pe pag 4 acum, dupa ce a stat 2 ani loc 1 pe multe cautari.
    Nu vreau sa contest ceea ce spui, Tom, dar esti convins ca singurul motiv al caderii site-ului clientului tau este doar continutul duplicat? Asta ar arata ca google habar n-are ce face. Ca nu poate face nici o distinctie intre original si copie, chiar daca are informatii clare, in timp, despre cine a postat primul si cine nu. Cand este vorba despre stiri, unde intr-un interval de cateva ore apare si originalul si copia, este de asteptat ca google sa nu isi dea seama. Dar la un continut cu vechime de 2 ani?

Pe de alta parte, n-am inteles niciodata apasare google pe continut duplicat inantrul unui site. Ce-i pasa lui google daca eu am 10 pagini, care au acelasti tag title si in care povestesc despre acelasi lucru, cu oarecare diferente? Ar trebui sa le ignore, nu sa-mi pedepseasca site-ul.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Repet. Google nu functioneaza teoretic sau logic!

Toti avem tendinta sa credem ca e "normal", e "logic", doar ca google nu e asa
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

barzafurioasa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    282
    Putere Rep
    32

Implicit

Ce zice Tom este adevarat. Am patit si eu cu un site de pe care s-a copiat intens continut si care apoi aparea in urma site-urilor care m-au copiat (am mai rezolvat din probleme prin mail la proprietari si la google in caz ca nu imi raspundea nimeni). Mi se pare ca este si un video cu matt cuts in care spune ca Google face mai greu diferenta intre original si copie, dar pana la urma o face. Cred ca mai conteaza si autoritatea site-ului care te copiaza. Daca m-ar copia ziarul financiar nu cred ca am vre-o sansa sa apara continutul meu inaintea lor (parere proprie).

Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Texte site copiate pe pagina Facebook
    De imagini în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 6th June 2013, 15:31
  2. Un mic furt
    De Danielu în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 14th February 2009, 09:49
  3. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 30th November 2008, 16:15
  4. Script original furat (cu tot cu texte)
    De AndyM în forumul Continut web
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 30th September 2008, 10:32
  5. Texte Urari De Paste
    De misu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 17th April 2006, 11:36

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii