@seinfeld: nu trebuie sa te superi, discutam.
@seinfeld: news flash: nothing's free.
sa-ti dau un exemplu cred eu bun si probabil cunoscut de membrii forumului:
boonex.us - ofera sub licenta GPL un script pentru social networking - Dolphin.
il instalezi vezi codul, poti sa faci absoult ce vrei cu scriptul. poti sa cauti si sa-i scoti si link-urile, sa-i scoti protectia. tot ce vrei. nu te doare capul ca ei au scris pe site ca incalci legea facand asta. e internet ce mama dreq, cine te gaseste?
De unde fac oare oameni astia bani? oare chiar sunt atat de tampiti sa dea un script full la cheie gratuit? Da! pentru ca in felul asta strang o gramada da clienti care nu au treaba cu php-ul (target-ul perfect). Nu-i intereseaza ca poate unul isi pune un doplhin de pe warez pentru ca au un shop de module pentru dolphin. Daca nu ai vrut sa dai 700$/ script sa scoti licenta in mod legal ai sa dai 20$ pe un modul care iti face o galerie cu filme youtube or cine stie ce tampenie pe care un client din target-ul lor nu are cum sa stie sa o faca. in plus, sunt si cativa clienti care iau scriptul si lasa link-ul spre ei pe site si in felul asta devin (pentru google) o autoritate in domeniu.
Sau scot un shopping cart, il dau moca dar am sa cer bani pentru addon-uri si template-uri sau am sa fac un magazin pentru alti developeri si am sa le iau 5% din valoarea comenzii.
mnoh, nothing is free![]()
daca tu preferi sa petreci 4 ore sa scoti toate link-urile si sa scoti toate protectiile dintr-un script la fiecare release/update in loc sa dai $200.00 si sa faci altceva in acele 4 ore la fiecare 3 saptamani e problema ta... dar pentru unii "taim iz manei"

Răspunde cu citat