Am ales BRD pt ca astea sunt ofertele momentan:
Raiffeisen Bank
- nu are VISA in dolari
----------------------------------------------
Banca Transilvania
- nu are VISA in dolari
Libra Bank
- nu are VISA in dolari
ING Bank
valabilitate: 36 luni
taxe per total:
- taxa anuala pt contul in RON: 28 RON (asta o platesti la inceput cand deschizi contul); in primul an taxa e la jumate, adica 14 RON
- taxa anuala pt contul in USD: 0
comision retrage:
- ATM: 0.5% - nu mai stiu sigur daca e 0.5 - am uitat sa-mi notez
- ghiseu: 0.5% - numai la filiala din Copou - pt ieseni
Unicredit Tiriac
valabilitate: 24 luni
taxe per total:
- taxa anuala: $22 (asta o platesti la inceput cand deschizi contul) - sincer, mi se pare extrem de mult
comision retrage:
- ATM: 0.2%
- ghiseu: 0.6%
BRD
valabilitate: 24 luni
taxe per total:
- taxa anuala: $8 (asta o platesti la inceput cand deschizi contul)
comision retrage:
- ATM: 0.5% - conversia USD - RON se face la cursul BNR (mai avantajos)
- ghiseu: 0.5% - conversia USD - RON se face la cursul BRD
Codul CVV2 este acel cod mic de 3-4 cifre care se mai cheama si verification code.
Deci BRD, daca nu primeste codul CVV2 de la comerciant, cand se face tranzactia, tranzactia este refuzata. Mi se pare absurda chestia asta, deoarece vvv.godaddy.com care e lider pt domenii nu cere in formularul de plata codul de verificare al cardului. Asta inseamna ca nu pot cumpara un domeniu cu BRD, deoarece BRDul nu primeste codull CVV2.
Colac peste pupaza, paypal cere codul CVV2 si cu taote ca-l scriu corect, BRD zice ca ei nu primesc acel cod pentru ca paypal e prost.
Am trimis ieri mail la paypal si ei mi-au trimis inapoi un mail in care nu zice absolut nimic, cel mai probabil mi-a raspuns un robot.
Acuma ce dracu sa fac?
Mai trimit un mail la paypal ?
Chestia e ca eu deja am bagat $82 in cont si as vrea sa folosesc in continuare BRD daca reusesc sa confirm cardul asta nenorocit.
In cazul in care nu reusesc sa fac nimic cu BRDul asta, ce banca imi sugerati?
Conditiile sunt: VISA Classic USD.
Eu am avut un card la Volksbank acu ceva timp si am reusit sa platesc pe
vvv.vue.com, vvv.w3schools.com si vvv.godaddy.com
Ti-am spus ca BRD e degeaba si vad ca te-ai edificat si singur. Nu stiu de ce insisti pe VISA in dolari cand merge foarte bine si in lei. Rata de conversie dolar-leu cu care primesti bani din paypal e net superioara ratei practicate de catre banca daca vrei sa-ti scoti dolarii in lei de la ATM sau la ghiseul bancii.
Iti sugerez VISA Electron in lei de la ING. Taxa de retragere la ATM este 0.2% nu 0.5% cum ai spus tu.
Chestia e ca eu primesc dolari in acest cont de la diferiti clienti, dar si platesc cu dolari diferite servicii/produse. De lei am nevoie numai cand ii scot din banca si mii bag in buzunar.
Deci stai asa putin, poate nu am inteles eu paypalul asta prea bine.
Daca eu am un card in lei si il atasez in paypal, iar in paypal ma duc si schimb acolo si setez primary currency USD (dollar). Eu banii in contul de paypal ii am in dolari sau mii schimba in lei pt ca am card de lei atasat ?
Pentru ca daca nui schimba, atunci e perfect. Ca pot tine dolari pe paypal cat sa mai fac diferite plati in USD, iar conversia USD-RON se va face numai atunci cand fac withdraw si-mi baga banii din apypal pe card.
Este exact asa cum ti-ai dat si tu seama pana la urma. Banii stau in dolari in Paypal si pe card ii scoti in lei.
Perfect, atunci crek am sa-mi fac un card in RON.
Daca ma duc la ING, imi ajunge doar cardul in RON nu?
PS: pacat de aia 82 dolari care i-am bagat la BRD in ideea ca-mi cumpar un domeniu si un certificat SSL. Mda.... am sa pierd 0.5% .. nui bai.
Uite aici, mai sunt si alte exemple la fel in acelasi thread.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)