Nu e chiar foarte tare, ca tot angajat te numesti....
Cat despre CTR, depinde de cuvant, pozitie, industrie...
Ok poate fi de la 1% la 60%
Eu folosesc Google Adwords si din cand in cand Arbocontext si Neogen.
Avantajul indiscutabil al Adwords este targetarea. Din pacate nici Arbo, nici Neogen nu pot concura din punctul asta de vedere. La o campanie tipica, Adwords iti aduce vizitatori care vad si 10-12 pagini din site, in vreme ce Arbo si Neogen iti trimit mai mult bouncebacks (vizite de o pagina). Asa ca pe astea 2 le folosesc in special cand e vorba de anuntarea unui site nou si de regula setez numai o parte mica a bugetului de lansare a site-ului cu scopul declarat de a lua niste clickuri bulk, si nimic mai mult.
De asemenea un indicator important e rata de conversie. In Analytics iti poti seta "goals", in functie de ce urmareste campania. De pilda acum fac o campanie pentru un site de anunturi al carui scop in primele luni e sa adune continut. Deci scopul nr. 1 e ca lumea sa posteze anunturi. Din Analytics am aflat ca in timp ce rata de conversie de pe search era pe la 40-50%, pe Adsense era doar de vreo 5%. Deci bugetul se irosea aiurea cu clickurile din reteaua Adsense. Masura a fost sa intrerup afisarea in reteaua de continut si sa o las doar pe search. Ar trebuie sa-ti definesti si tu niste scopuri, in functie de ceea ce vrei sa faci cu campania, si sa evidentiezi scopurile astea in Analytics.
Din cate stiu, nu ar trebui sa ai probleme in a-ti vedea statisticile din Adwords in contul actual de Analytics. Oricum, daca vrei sa legi intre ele conturile mi se pare ca trebuie sa lucrezi in Adwords in lb. engleza, iar de acolo mai departe e foarte simplu, ca iti apare un tab care se numeste chiar Analytics. Pe romana parca nu iti apare tabul de Analytics si e posibil ca asta sa te deruteze.
Lucian
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)