Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Ce converteste mai bine, organic sau paid?

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit Ce converteste mai bine, organic sau paid?

Am cautat pe forum, nu am gasit (desi ma asteptam sa fie), asa ca pun intrebarea (catre posesorii de magazine online):

Pe nisa pe care o aveti, pe siturile pe care le detineti, ce converteste mai bine, reclama platita sau clickurile organice? Si ma ales, in ce procentaj sunt mai bune unele decat celelalte?

Ma intereseaza experienta personala, directa, mai ales.

RoxanaN este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    22nd August 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    121
    Putere Rep
    32

3 out of 15 members found this post helpful.

Implicit

testeaza si aflii. datele astea nu ti le pune nimeni pe tava dupa ce a muncit cateva luni in x variante sa isi optimizeze afacerea.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit

Bineinteles ca paid, si asta din motive foarte usor de inteles . Unul dintre ele ar fii ca userul chiar daca deschide mai multe pagini este mai tentat sa cumpere de la primele care le-a deschis .Procentajele depind de nise/cuvinte etc .
    Codeinwp.com - Wordpress experts

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de RoxanaN Vezi Post
    testeaza si aflii. datele astea nu ti le pune nimeni pe tava dupa ce a muncit cateva luni in x variante sa isi optimizeze afacerea.
    Nu am cerut date insider de la nimeni. Ci doar o parere generala. Nu e necesar sa postezi situl... nici macar nisa.
    Eu cand aflu astfel de lucruri, DA, le postez pe forum, pentru a returna ceva acestei comunitati de pe urma careia am beneficiat atat.

Urat raspuns am primit. Total in opozitie cu spiritul de deschidere si intr-ajutorare al acestui forum. Inca sper ca am inteles eu gresit.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Maldinii Vezi Post
    Bineinteles ca paid, si asta din motive foarte usor de inteles . Unul dintre ele ar fii ca userul chiar daca deschide mai multe pagini este mai tentat sa cumpere de la primele care le-a deschis .Procentajele depind de nise/cuvinte etc .
    Maldinii, pe unde am testat pe siturile mele din prezent, am constatat cu stupoare ca organic converteste mult mai bine decat paid. Iar paid costa o gramada.
    De asta cer pareri.

Pana in prezent gandeam ca tine. Insa tocmai testarile mi-au aratat contrariul. De asta am deschis acest thread.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Depinde foarte mult de felul cum gandesti campania, sunt cuvinte care convertesc mai bine si pe care poti miza si in SEO si in partea de paid (in google search) si sunt cuvinte care convertesc mai bine.
    O campania paid adwords, am auzit ca unii au reusit sa ajunga si la o rata de conversie si de 40 % , pe search nu prea am auzit de asa ceva.
    Daca ne referim la paid gandindu-ne la banere, depinde foarte mult de site-ul unde ai campania, mesajul din baner, culori, pozitionare, de tipul de vizitatori ai acestuia, interesul acestora, etc.

@RoxanaN daca si noi cei care stim ceva pe partea de SEO am avea acelasi comportament ca si tine, nu prea ai avea sanse sa inveti nimic pe acest forum. Pe partea de SEO este mai greu de obtinut anumite rezultate decat pe partea de testat rata de conversie intre paid si organic.
    Daca nu dai nu poti primi, eu daruiesc din ce stiu pentru ca si altii mi-au daruit mie, si am de invatat chiar si de la incepatori chiar daca am 6 ani in spate de SEO.
    Nu poti primi daca tu nu ai daruit nimic.
    Un negativ este de la mine
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    43

Implicit

In general pe nisa slabire organicul converteste mai bine decat paid (cam 60% organic si 40% paid). Acum la paid depinde enorm targetarea.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Depinde foarte mult de felul cum gandesti campania, sunt cuvinte care convertesc mai bine si pe care poti miza si in SEO si in partea de paid (in google search) si sunt cuvinte care convertesc mai bine.
    Interesant, cred ca este valabil ceea ce spui.

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    O campania paid adwords, am auzit ca unii au reusit sa ajunga si la o rata de conversie si de 40 % , pe search nu prea am auzit de asa ceva.
    Am rezultate foarte bune pe search, conversia e mai buna decat pe paid. Dar volumul e mai mic. Insa exista un detaliu: paginile au fost optimizate sa atraga vizitatori doar foarte bine nisati.

Ca si observatie: Degeaba ai un site de ochelari, si faci trafic organic din Google search pe cuvantul ochelari, daca tu vinzi ochelari de soare, dar situl nu e optimizat corect iar vizitatorul tau cauta ochelari de pus la cal.

Citat Postat în original de Clax Vezi Post
    In general pe nisa slabire organicul converteste mai bine decat paid (cam 60% organic si 40% paid). Acum la paid depinde enorm targetarea.
    Exact, targetarea conteaza in primul rand. Plus, cuvintele cheie negative, exact match ... tot ce poti face, astfel incat sa obtii un trafic cat mai "curat".

Mindrunner este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    4th December 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    61
    Posturi
    49
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu de cate ori am oprit campaina cu Adwords, s-a simtit. Cum i-am dat drumul din nou, iar au crescut vanzarile. Sunt clienti care nu au timp de studiat si primul site de care dau,de acolo cumpara.In schimb cei care studiaza produsele foarte atent si se informeaza, vin in proportie de 90% din organic. Mi-am facut un obicei de a intreba clientii cum au ajuns la mine.
    Iar ca procent general dupa un an de "monitorizare":
    60% google+ adwords
    30% la recomandarea clientilor
    10% trafic organic
    Ultima modificare făcută de Mindrunner; 19th February 2012 la 13:39. Motiv: caligrafia bat-o vina!

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    43

Implicit

Citat Postat în original de Mindrunner Vezi Post
    Eu de cate ori am oprit campaina cu Adwords, s-a simtit. Cum i-am dat drumul din nou, iar au crescut vanzarile. Sunt clienti care nu au timp de studiat si primul site de care dau,de acolo cumpara.In schimb cei care studiaza produsele foarte atent si se informeaza, vin in proportie de 90% din organic. Mi-am facut un obicei de a intreba clientii cum au ajuns la mine.
    60% google+ adwords
    10% trafic organic
    Scuza-ma pentru acest lucru dar specifica nisa daca doresti.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Mindrunner Vezi Post
    60% google+ adwords
    10% trafic organic
    Incepe sa fie clar ca sunt diferente notabile de la caz la caz. (nu ca ar trebui sa ma mire).

Referitor la specificarea nisei, Clax, evident - fiecare decide daca vrea sa posteze sau nu nisa pe care activeaza.

Eu de exemplu, ceva mai demult am detinut un magazin virtual de consumabile pentru imprimante (toner si cerneala). Organicul functiona(google). Paid, insa (adwords), mai deloc, in acest caz.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Fluctuatii trafic organic/CPC
    De Quietkiller în forumul Google
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th October 2011, 17:28
  2. Best paid keywords
    De Serban Cristian în forumul Adsense
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 12th April 2011, 17:55
  3. Tool converteste simboluri si caractere in cod html
    De Marylina în forumul Continut web
    Ultimul Post: 15th November 2010, 10:38
  4. Paid Subscriptions vbulletin
    De giovanni12345 în forumul Bar, lobby...
    Ultimul Post: 28th July 2009, 10:30
  5. Paid forum posting
    De dojo în forumul Servicii web / Jobs
    Ultimul Post: 2nd March 2008, 15:14

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •