1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
deadworldisee
Am mai zis undeva , pretul unui proiect
seo ar trebui sa fie echivalent la minim 50% cat ar costa acelasi trafic din adwords pe un an...
1. Si persoana care executa campania Google adwords nu costa? Bine, poate ai inclus asta in "cat ar costa acelasi trafic din adwords pe un an". Am vazut cu cateva luni mai devreme ce se intampla cand se ocupa oricine de o campanie g adwords...
2. Traficul din adwords costa o suma variabila. Buget, suma licitata, pozitia anunturilor... Daca vreau sa discut un trafic/campanie de 4000 euro/an pe cateva expresii cheie slab competitive... se poate! ( poftim si exemplu: cuvantul "magician" si "Suma estimată pentru afișarea în prima pagină:2,50 RON" )
3. Cand campania pe un an se opreste avem 0 vizitatori. Un site optimizat poate sa aiba anumite pozitii si astfel sa aduca trafic si peste 5 ani.
4. Optimizez pe expresia x dar siteul de multe ori rankeaza si pe alte expresii/cuvine. Chestia asta nu am cum sa o calculez dinainte. Totusi inseamna mai mult trafic.
5. Procesul de linkbulding poate aduce si vizitatori ( in special de pe forumuri si bloguri ). Se pune si asta la trafic? Daca da atunci nu este acelasi fel de trafic care ar putea fi adus de o campanie g adwords. In special in cazul forumurilor puternic nisate.
Se pot face niste calcule pe baza potentialului de trafic al expresiilor si costul estimativ al unui click pe expresiile respective vs. CTR aferent SERP dar... mai pot fi luate multe alte lucruri in discutie.
In concluzie daca ti-am dat de gandit poate reusim o discutie constructiva. Momentan apreciez preturile in functie de volumul de munca si anumite criterii subiective bazate pe ce vad in jur. Mi-ar placea niste puncte de reper solide pentru data viitoare cand o sa am timp.
"goree stai tu linistit ca nici majoritatea firmelor de seo nu preteaza aceasi calitate pe care o promit. M-am uitat pe multe portofolii pe asa zise situri de optimizare si pe unele erau scrise chestii de genu situ-x pozitia 1 in google si cand verificai erau pe 4-5."
Bineinteles... pentru ca achizitioneaza linkuri platite gen blogroll. Se termina intelegerea siteul zboara.