Limita rentabilitatii o stabilesc eu pentru ca altfel nu as plati acel salariu. In privinta motivarii, da-mi exemple cum as putea motiva un programator ?

Sa nu aud de masina, telefon si laptop din partea firmei pentru ca nu o sa se intimple nicioadata.

Am zis multinationale pentru ca in ultimii 2 ani am vazut pe piata o gramada de oferte facute de firme mari care angajeaza orice absolvent de automatica pe niste salarii destul de consistente pe care ii pregatesc pentru ce au ei nevoie. Viata in multinationala este caldutza, salariu vine, munca este putina, esti trimis la cursuri, responsabilitatea este diluata prin folosirea structurilor de middle management (team leader, project manager, etc) asa ca ai destula motivatie sa te angajezi acolo.
Toate astea nu fac altceva decit sa scada calitatea si sa creasca preturile.

In ultimele luni am avut mai multe interviuri cu potentiali candidati si sunt profund dezamagit de rezultate. Un programator web care nu stie cum functioneaza cookie-urile si care sunt headerele HTTP sa se duca la multinationale, pentru ca eu nu-l vreau.