Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
Pai pleaca pentru ca piata nu este la nivelul celei de dincolo ( desi sunt multe firme care lucreaza doar pe proiecte de dincolo ) si prin urmare munca lor nu e platita la nivelul care ar trebui.

Un programator senior in Romania nici nu ar trebui sa intre pe un salariu sub 2000 de euro. Asta e parerea mea. Un programator senior care stie sa realizeze un site complex in php/sql/ajax/etc cu cod scris de la zero, curat, optimizat, etc ar trebui sa aibe un salariu pe masura in schimb nici o firma nu e dispusa sa plateasca pentru asa ceva mai mult de 1000 .. 1200 ... 1500 de euro ( cazuri rare ) si asta in conditiile in care "angajatul" isi face PFA. De angajare cu carte de munca nici nu se pune problema.

Si in conditiile de mai sus un programator isi bate 8 ore capu cu task-uri grele ( dupa cele 8 ore e terminat psihic ) si ia un salariu care desi pentru majoritatea romanilor ar fi salariul ideal ... pentru meseria care o face e aproape insulta. Nu mai bine pleaca pe dincolo si scot 5000 .. 6000 ... 8000 la acelasi nr de ore si la aceeasi complexitate ? Intradevar platesc 700 ... 800 chiria dar in rest sunt aceleasi costuri de a trai deci ...
1. Nu e chiar asa. Eu daca platesc 1500, o fac pentru ca atat "imi permit". Daca altii au proiecte de 10-20k lunar, la mine nu e asa. Daca ai "Cereri de oferta" atunci stii foarte bine ce vorbesc. Preturile sunt jenante, pentru ca "clientii" compara "saci de cartofi" si esti nevoit sa faci proiecte la bani putini.

Piata de web este dezastru! Este ok, pentru cei cu relatii, contracte cu statul, etc.

2. Repet, este normal sa plece cine are oferta mai buna din orice tara civilizata, nu am o problema cu asta. La vremea mea si eu am fost ani de zile afara. Nu ai ce face aici, asta e realitatea. Problema este ca nu am ce pune in loc!